Recensies Vrij Nederland Detective- & Thrillergids

Vorige week donderdag verscheen de nieuwe Vrij Nederland Detective- & Thrillergids. Hier de waarderingen/recensies van de Ellessy Crime-boeken:

Martijn van Beek: Salomonsoordeel (4 sterren): “… Een bijna documentair geschreven thriller, waarin […] de vraag hoe het zal aflopen […] de lezer aan het boek kluistert. De twist aan het einden en de bitterzoete afloop zijn een prettige bonus.”

Suzanne van Brakel: Ondermijnd (2 sterren): “Dat ze over vakkenis beschikt is overduidelijk.Leuk is de beschrijving van met name de jongere politiemensen. Van Brakel heeft in potentie beslist iets te vertellen.”

Sophie Ester met Terugkeer kreeg 1 ster.

Christon (Kloosterboer): Adam (2 sterren): “…De actualiteit is aardig in de vertelling verwerkt en knoopt Christon de eindjes keurig aan elkaar. De soundtrack (via Spotify) voert de spanning misschien nog wel het meest op.”

Ellen Lina: Semper Fi (2 sterren): “Lina schreef een wonderlijk verhaal…”

Gerard Nanne: De dochter van Maria Kalkman (3 sterren): “Nanne is al jarenlang een betrouwbare factor in de wereld van de Nederlandstalige thrillers. Zijn policiers zitten altijd goed in elkaar en hebben een prettige stijl.”

Jacob Vis: De Kroonprins (3 sterren): “Vis vlecht feiten en fictie mooi door elkaar in een goed beschreven, actuele complot.”

Astrid Witte kreeg voor De tweede vrouw 1 ster.

Peter de Zwaan: Het hoofd van Little Levy (3 sterren): “…de thriller is weer lekker lichtvoetig.”