Boeken

Kunt u een titel niet vinden, gebruik dan de zoekfunctie aan de rechterkant, of neem even contact met ons op.

headcrime

Crime

In 1994 verscheen de eerste thriller in het EllessyCrime-fonds, namelijk Het hoofd van Jacob Vis. Dat boek was Jacob Vis’ derde thriller (zijn eerste twee verschenen bij Het Spectrum). Het hoofd werd 1 maand na verschijnen gelijk genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste boek. Het was de eerste nominatie voor Jacob Vis. Later kreeg hij nog 3 nominaties voor zijn thrillers. Een succesvol en spannend begin dus voor het EllessyCrime-fonds. Later, in 2000, won Gerry Sajet met Schoon schip de Schaduwprijs, de prijs voor het spannendste debuut. Een jaar later won Herman Vemde met Basuko deze prijs.


headrelax

Romance (voorheen Relax en Relax+)

In 2006 kwam uitgeverij met een geheel nieuw fonds, namelijk EllessyRelax, een reeks ontspannende hedendaagse familie- en liefdesromans voor met name vrouwelijke lezers van alle leeftijden. Het Relax-fonds staat eveneens borg voor een grote diversiteit aan hedendaagse romans met actuele maatschappelijke thema’s, terug te vinden in de boeken van o.a. Hetty Luiten, Gerda van Wageningen – die tot de 100 meest gelezen auteurs behoren.

Sinds 2008 is er ook een EllessyRelax+-reeks. De plus staat voor spanning. Romans in dit fonds bevatten dus niet alleen liefde, romantiek, relationele- en/of familieproblemen, maar ook een flinke dosis spanning. Een kruisbestuiving (of crossover/fusion) van liefdesromans met thrillers.


headjeugd

Jeugd

In het jeugdfonds van Ellessy verschijnen zowel informatieve boekjes die gebruikt kunnen worden voor spreekbeurten – de WWW-serie (Wij willen Weten, er volgen geen nieuwe delen meer) – en jeugdboeken zoals die van Peter Zwaan, Pauline Wesselink en Maresa Jacobse.