Boeken

Kunt u een titel niet vinden, gebruik dan de zoekfunctie aan de rechterkant, of neem even contact met ons op.

headcrimeCrime

In 1994 verscheen de eerste thriller in het EllessyCrime-fonds, namelijk Het hoofd van Jacob Vis. Dat boek was Jacob Vis’ derde thriller (zijn eerste twee verschenen bij Het Spectrum). Het hoofd werd 1 maand na verschijnen gelijk genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste boek. Het was de eerste nominatie voor Jacob Vis. Later kreeg hij nog 3 nominaties voor zijn thrillers. Een succesvol en spannend begin dus voor het EllessyCrime-fonds. Later, in 2000, won Gerry Sajet met Schoon schip de Schaduwprijs, de prijs voor het spannendste debuut. Een jaar later won Herman Vemde met Basuko deze prijs.

 

headrelaxRelax

In 2006 kwam uitgeverij met een geheel nieuw fonds, namelijk EllessyRelax, een reeks ontspannende hedendaagse familie- en liefdesromans voor met name vrouwelijke lezers van alle leeftijden. Het Relax-fonds staat eveneens borg voor een grote diversiteit aan hedendaagse romans met actuele maatschappelijke thema’s, terug te vinden in de boeken van o.a. Hetty Luiten, Gerda van Wageningen – die tot de 100 meest gelezen auteurs behoren.

 

headplusRelax+

Sinds 2008 is er ook een EllessyRelax+-reeks. De plus staat voor spanning. Romans in dit fonds bevatten dus niet alleen liefde, romantiek, relationele- en/of familieproblemen, maar ook een flinke dosis spanning. Een kruisbestuiving (of crossover/fusion) van liefdesromans met thrillers.

 

headjeugdJeugd

In het jeugdfonds van Ellessy verschijnen zowel informatieve boekjes die gebruikt kunnen worden voor spreekbeurten – de WWW-serie (Wij willen Weten) – en jeugdboeken zoals die van Peter Zwaan, Pauline Wesselink en Maresa Jacobse.