Manuscript

Het insturen van een manuscript

Manuscripten zijn van harte welkom. Stuur een voltooid manuscript naar info@ellessy.nl als het aan de volgende voorwaarden voldoet:

 1. Uw manuscript verzenden in een doc. of docx.-bestand (geen pdf).
 2. Uw synopsis bevat minimaal twee pagina’s A4, waarin u uiteenzet waar uw boek over gaat, inclusief de afloop en duid uw hoofdpersonen met hun karaktereigenschappen indien het fictie betreft.
 3. Stuur een korte auteursinfo en eventuele biografie in.
 4. Na een snelle scan laten wij u direct weten of wij mogelijkheden zien het uit te geven.
  Wij gaan vertrouwelijk met het ingezonden materiaal om.
 5. Als we overeenkomen dat wij een boek uitgeven, verzorgen we de redactie waarbij wordt gelet op stijl- en taalfouten. Tevens voor wat betreft redactionele fouten, zodat wat in het boek staat logischerwijs ook klopt. Na de eerste redactieronde krijgt de schrijver de gelegenheid erop te reageren, waarna diens correctievoorstellen worden beoordeeld. Vervolgens gaat het naar een van onze andere redacteuren voor de laatste puntjes op de i.
 6. Uitgeverij Ellessy laat een cover ontwerpen die zo veel mogelijk uitstraalt waar het boek over gaat in relatie tot de titel. Suggesties van de schrijver zijn hierbij uiteraard welkom. De flaptekst komt zoveel mogelijk in overleg met de schrijver tot stand.
 7. Wij verplichten schrijvers NIET om exemplaren voor eigen verkoop/ gebruik af te nemen, maar bieden die mogelijkheid wel aan. Alle uitgaven worden via het CB verkocht bij Bol.com en de boekhandels in Nederland en België. Hierdoor zal de verkrijgbaarheid optimaal zijn. Van alle titels die wij voeren verschijnen tevens e-boeken.
 8. Uitgeverij Ellessy is onderdeel van ClusterEffect, waartoe tevens de luisterboekuitgeverij LuisterEffect behoort. Daardoor kunnen we onze schrijvers garanderen dat er naast het fysieke boek en het e-boek ook een luisterboek wordt uitgegeven.
 9. Alle royalty’s worden elk kwartaal uitgekeerd.