Geertrude Verweij

Geertrude_VerweijGeertrude  (’71) werd geboren in het Huizen, waar ze ook haar jeugd doorbracht. Als kind schreef ze al verhaaltjes, meestal gebaseerd op een boek waar ze erg van genoten had. Opstellen schrijven vond ze alleen leuk als de opdracht genoeg ruimte liet om haar fantasie de vrije loop te laten. In haar puberteit schreef ze schriften vol verhalen waarin ze zelf de heldin was en gedichten waarin ze haar gevoelens onder woorden probeerde te brengen. Behalve een enkele inzending voor een plaatselijke dichtwedstrijd, waarbij ze de derde prijs won, kwam het echter niet in haar op dat schrijven meer kon zijn dan een liefhebberij.
Na het behalen van haar VWO-diploma verliet ze haar geboortestreek om zich in het Groene Hart te vestigen. Als administratief medewerkster en boekhoudster werkte ze voornamelijk met cijfers, maar in haar vrije tijd bleef ze schrijven. Hoewel er af en toe een fictief verhaal uit haar toetsenbord kwam rollen, beleefde ze vooral veel plezier aan het verwoorden van voorvallen in haar gezin.
In 2004 nam haar schrijfcarrière een nieuwe wending toen Geertrude begon als freelance verslaggeefster voor een regionaal huis-aan-huisblad. In 2005 plaatste het blad een fictief kerstverhaal van haar hand. Dat gaf de aanzet tot het schrijven van haar debuutroman “Huis vol Verleden” dat in 2009 bij uitgeverij Ellessy verscheen.

Bibliografie
Huis vol Verleden – Ellessy 2009
Incognito – Ellessy 2010
Dilemma – Ellessy 2011
Familiegeheimen – Ellessy Relax+ 2012
Goede hoop – Ellessy 2012
Tegenstelling – Ellessy 2013
Erfgoed – Ellessy Relax+ 2013
Thuisgekomen – Ellessy Relax 2014
Alles onder controle – Ellessy Relax 2015
Alleen is maar alleen – Ellessy Relax 2016
Trammelant op het platteland – Ellessy Relax 2019

Website