Huis vol verleden

huisvolverledenGeertrude Verweij
ISBN 9789086600687
Prijs € 17,50
Aantal pagina’s 197
Verschenen 15-3-2009

Tamara loopt na een lang verbijf in het buitenland, haar jeugdliefde Hugo tegen het lijf. Hugo en Tamara besluiten, min of meer gedwongen door omstandigheden, te trouwen. De jeugdliefde lijkt uit te kunnen groeien tot een echt huwelijk gebaseerd op liefde, maar moet verschillende hindernissen overwinnen. Het grootste probleem is Cora, de moeder van Hugo’s overleden vrouw, die op een vreemde manier haar invloed uitoefent op het gezin van Hugo.

 

Recensie NBD/Biblion
[…]Een echt liefdesverhaal, debuutroman van een Nederlandse auteur, met alles erop en eraan: romantiek, problemen, bemoeienissen… Het verhaal leest vlot en gemakkelijk. Het is in een sobere stijl geschreven met veel beschrijvingen en vlotte dialogen, meeslepend en af en toe ontroerend, maar toch niet echt beklijvend. De plot is hedendaags, eenvoudig en redelijk voorspelbaar. De beschreven situaties zijn herkenbaar genoeg om bij de lezer medeleven op te wekken, al komen de karakters van Tamara en van de kinderen bij momenten wel heel ideaal over. Voor de liefhebbers van het genre. Normale druk, rustig omslag. (Patricia Moons voor Biblion)

“Geertrude Verweij heeft duidelijk talent. Ze weet dingen zo op papier te zetten dat je als lezer alles voor je ziet en meeleeft met de hoofdpersoon… Liefdesroman met een leuk thema… Prima uitgewerkt”.
www.ciao-shopping.nl