Incognito

incognitoGeertrude Verweij
ISBN 9789086601349
Prijs € 17,95
Aantal pagina’s 210
Verschenen 15-11-2010

Sofie de Wit is jarenlang door het leven gegaan als het bekende fotomodel Sophia Whittam. Ze heeft een aantal nare ervaringen met de roddelpers. Als ze erachter komt dat haar ouders zijn overleden, besluit ze haar vroegere naam weer aan te nemen en haar identiteit te verbergen.
Terwijl ze vecht om de voogdij over haar twaalf jaar jongere zusje te krijgen, komt ze erachter dat het toch minder gemakkelijk is dan het lijkt om onder te duiken. Er komen een paar heel verschillende mannen in haar leven, die zich niet laten afschrikken door haar pogingen mensen zoveel mogelijk op afstand te houden.

 

NBD|Biblion recensie

Sophia Whittam is een bekend fotomodel, dat na het overlijden van haar ouders graag de voogdij over haar veel jongere zusje wil krijgen. Ze moet daarvoor wel een onberispelijk leven leiden en het lijkt haar handiger om voorlopig als de saaie en onaantrekkelijke Sofie de Wit door het leven te aan. Uiteraard levert dit de nodige complicaties op, zowel voor haarzelf als voor haar naaste omgeving. Bovendien is er in haar nieuwe werkkring sprake van fraude. Spannend, goedlopend verhaal, waar je vanaf het eerste moment lekker in zit, met de nodige verwikkelingen en een voor alle partijen happy end. […]
Recensie Boeklezers

Sophia Whittam is een beroemd fotomodel en heeft eigenlijk geen zin meer in de trammelant met de pers die haar voortdurend achtervolgt. Als ze dan het bericht krijgt dat haar ouders zijn overleden en zij de voogdij over haar zusje kan krijgen, is dat een mooi moment om ermee te stoppen. Als Sofie de Wit begint ze aan een nieuw/oud leven. Niemand mag weten wie ze in werkelijkheid is, omdat dat misschien het leven van haar zusje Renske te veel zou kunnen beïnvloeden. Het duurt even voor ze merkt, dat juist doordat ze zo verkrampt probeert om iemand anders te zijn, ze erg opvalt en ze vooral van de mannen nieuwsgierigheid opwekt. Drie mannen proberen erachter te komen wat ze te verbergen heeft. Is ook haar man voor het leven daarbij?

Dit is de tweede liefdesroman van Geertrude Verweij, het ziet er aantrekkelijk uit en is het ook om te lezen. Het maakt vooral duidelijk dat je niet moet proberen om iemand anders te willen zijn, want dat lukt je niet.