Wilma Hollander

Wilma HollanderWilma Hollander werd in 1956 geboren in Vlaardingen. Op haar tiende jaar kondigde ze al aan dat ze ooit een boek zou schrijven. Het duurde alleen een flink aantal jaren voor ze dat ook daadwerkelijk deed. Ze had het te druk met levenservaring opdoen, want, zo beredeneerde ze, zonder dat kun je geen goede schrijfster zijn. Het was de aanzet voor een afwisselend en kleurrijk leven, waarin haar passies voor reizen, dansen en muziek structuur gaven aan de keuzes die ze maakte.
Op haar reizen als KLM-stewardess en ook later, toen ze als toeristisch medewerkster voor de Oad werkte, heeft ze vele landen bezocht en kennisgemaakt met mensen van allerlei culturen. Van jongs af aan danste ze al, van klassiek- en jazzballet tot aan flamenco en tapdansen toe. Toen ze begin jaren negentig als correspondente voor een regionale krant werkte, maakte ze echter voor het eerst een Internationaal Volksdansfestival mee. Ze werd er zo door gegrepen, dat ze zelf een dansopleiding ging volgen.
Na anderhalf jaar mocht ze zich gediplomeerd danslerares noemen en acht jaar lang gaf ze vele groepen les in country- en internationaal volksdansen. Haar liefde voor Ierse en Engelse ballades kon ze kwijt in het door haar opgezette maandelijkse Muziekcafé in Hellendoorn waarin alles draaide om akoestische folk. Tussen al die drukke werkzaamheden door begon ze eind jaren negentig met het schrijven van korte damesromans, maar tijd voor haar eerste paperbackroman had zij pas toen ze naar het Griekse schiereiland Pilion emigreerde. Sinds 2005 schrijft en vertaalt zij daar op haar met druivenranken overdekte balkon fulltime romantische boeken en korte verhalen.

Bibliografie
Onder de Griekse zon РEllessy 2008
Dans der Liefde – Ellessy 2010
Vlinders op de vensterbank РEllessy 2011
Opnieuw verbonden – Ellessy 2014

Website