Onder de Griekse zon

onderdegrieksezonWilma Hollander
ISBN 9789086600717
Prijs € 16,95
Aantal pagina’s 175
Verschenen 15-11-2008

Martine Waalwijk heeft samen met haar zoon een klein hotel op het Griekse schiereiland Pilion en nodigt 3 oude schoolvriendinnen uit om bij haar te komen logeren. Het nogal onverwachte aanbod wordt door Agnes, Mette en Janey enthousiast ontvangen.
Zoals zoveel vrouwen van tegen de veertig hebben ze het gevoel dat ze op een belangrijk kruispunt in hun leven staan. Er moeten keuzes worden gemaakt en knopen worden doorgehakt. En hoe kun je de zaken nu beter op een rijtje zetten dan tijdens een vriendinnenvakantie onder de Griekse zon? Eenmaal op Pilion aangekomen, horen ze dat Martine’s levenspartner Vangelis een paar maanden eerder onder nogal vreemde omstandigheden is verdwenen. Terwijl de reden voor zijn verdwijning langzaam duidelijk wordt, komen de vriendinnen er ieder voor zich achter dat er eigenlijk maar een ding telt in het leven. En dat is de liefde!

 

NBD|Biblion recensie

Het vakantieverhaal speelt zich af op het Griekse schiereiland Pilion, waar ook de film Mama Mia is opgenomen. Daarin worden drie mannen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een huwelijk. In het boek worden drie jeugdvriendinnen van de hoofdpersoon Martine gevraagd om met elkaar een vakantie op het eiland door te brengen. Zij heeft de school destijds moeten verlaten omdat zij zwanger werd; daardoor zijn de contacten verwaterd. De oom en tante die haar hebben opgevoed, lieten haar het huis in Griekenland na en daarvan wil zij samen met haar inmiddels volwassen zoon een hotel maken. Zij heeft ook een levenspartner, Vangelis, maar die is op mysterieuze wijze verdwenen. De vriendinnen hebben ook allemaal zo hun zorgen: echtscheiding, kinderloosheid, alleenstaand. De onverwachte vakantie zien zij dan ook als een uitweg om hun problemen te kunnen verwerken. Dit lukt aardig en er doen zich nieuwe mogelijkheden voor. Luchtig geschreven liefdesverhaal tegen de achtergrond van een romantisch eiland. Paperback, normale druk. (Sophia van Poppel)