Dans der liefde

Omslag_Dans der liefde.inddWilma Hollander
ISBN 9789086601110
Prijs € 17,50
Aantal pagina’s 214
Verschenen 15-5-2010

Als Lucy de Ruiter tijdens haar werk voor het Stadstheater oog in oog komt liefdesroman te staan met de knappe countryzanger Nick Dalvoort spatten de vonken er
meteen vanaf. Voordat hun liefde echter de kans krijgt om uit te groeien tot iets moois, slaat het noodlot wreed toe.
Lucy moet Nick vergeten, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Vastbesloten te vechten voor hun liefde, reist ze hem achterna naar de onherbergzame westkust van Ierland. Aangekomen in het mystieke Connemara ontdekt ze al snel dat Nick andere wegen is ingeslagen. Wegen die allemaal lijken te leiden naar de mooie Sheelagh Gallagher. Voor Lucy zit er maar één ding op: terugkeren naar huis en uithuilen op de geduldige schouders van haar tante Agnes.
Gelukkig denken de oude Keltische goden daar anders over. Terwijl de wolken boven de Maamturk Mountains zich opstapelen, vindt Lucy eindelijk de juiste weg naar de ware liefde.

 

NBD|Biblion recensie

Via haar werk leert Lucy de knappe countryzanger Nick kennen. Het is voor beiden liefde op het eerste gezicht en niets lijkt een relatie in de weg te staan. Het lot beslist echt anders en door een ongeluk worden Lucy en Nick uit elkaar gerukt. Lucy weet dat ze Nick moet vergeten, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan en dus reist ze naar Ierland, waar Nick woonachtig is. Helaas brengt dit bezoek niet wat Lucy ervan verwacht had en er rest haar niets anders dan terug te keren naar Nederland. Maar niets is zo wanhopig als het lijkt. Leuke en luchtige tweede liefdesroman (de eerste was ‘Onder de Griekse zon’*) van deze schrijfster die zich deels afspeelt in Ierland. Het ruige Ierse landschap wordt goed beschreven en de lezer waant zich daadwerkelijk even in het buitenland. De karakters zijn goed neergezet en de verhaallijnen komen op het einde netjes bij elkaar. Het boek is echter wel vrij dun en dit zorgt er, samen met ruime interlinie, voor dat het erg snel uit is. Leuke, luchtige en makkelijk leesbare liefdesroman, een beetje tussen chick-lit en streekroman in. Paperback met normale druk. (Denise Wolfs)