Lia van Nuys

Lia-van-NuysIk begon als leerling-journalist op de provincieredactie van het Limburgs Dagblad, terwijl ik aan de Universiteit van Nijmegen parttime Journalistiek studeerde. Daarna werd het de landelijke journalistiek, te beginnen met rtv-redactie en verslaggeverij bij De Telegraaf in Amsterdam, vervolgens bij Elseviers Magazine. De rest van mijn journalistieke loopbaan heb ik als freelancer gewerkt, vooral voor week- en maandbladen en vaak over culturele onderwerpen. Ik maakte in die periode drie informatieve boeken voor de serie Baedeker voor de Vrouw van uitgeverij Succes.
Mijn hart lag nog steeds bij de dagbladjournalistiek, dus toen mijn kinderen gingen studeren heb ik dankbaar de kans gegrepen voor een wekelijkse antiekrubriek in de dagbladen van Brabant Pers. Daar kwam na enige tijd een wekelijkse milieucolumn bij.
Mijn nieuwe hond was de inspiratiebron voor Zwabber, over het opvoeden van een teckelpup, uitgegeven door Ellessy.
Toen mijn man met vervroegd pensioen ging heb ik ook afscheid genomen van de krant. Samen met hem heb ik nog aan een nieuw IT-weekblad gewerkt, maar daarna zouden we volop gaan genieten van onze zeilboot. Toen hij nierkanker kreeg en overleed, duurde het even voor ik weer wilde of kon schrijven.
Daarna werd mijn eerste project Na de dood bij uitgeverij BZZTôH, een boek over mijn eigen ervaringen en zeventien interviews met andere nabestaanden over de reacties van de omgeving. Een emotionele periode.
Met Rob Sloot, vriend en collega van mijn man en net als hij buitenlandspecialist, heb ik met plezier gewerkt aan De Kleinste Kamer (BZTTôH), een vrolijk geïllustreerd boek over wc’s en wc-gebruiken door de jaren en culturen heen.
Daarna heb ik definitief afscheid genomen van de journalistiek om mij op een ander terrein te gaan begeven. Storm voor de stilte is mijn eerste roman.

Bibliografie
Storm voor de stilte – Ellessy crime 2013
Rotte appel – Ellessy relax+ 2014
Goed ziek – Ellessy relax+ 2018