Moord in de Walburcht

Boek Leesfragment Interview Recensies Meer

MoordWalburchtMartin Koomen
ISBN 978-90-8660-231-5
Prijs € 17,95
Aantal pagina’s 210
Verschenen 15-10-2013

Verborgen in bosrijk Aerdenhout staat een even kostbare als monsterachtige villa: de Walburcht. Deze vesting is het eigendom van een magnaat uit de amusementsindustrie, een man die als een potentaat heerst over verslaafde tv-kijkers, maar ook over zijn familieleden en huispersoneel. De stemming in zijn onderkomen is dan ook donker en gaat zwanger van raadselachtig onheil.

Totdat de gelederen worden aangevuld met een jonge vrouw. De spanningen in de Walburcht ontladen zich in een gewelddadige uitbarsting en dan is het háár onderzoekende geest die ervoor zorgt dat alle raadselen worden opgelost, al gaat dit ten koste van grote gevaren…

Maarten ’t Hart noemde Martin Koomen ‘onze meest amusante thrillerschrijver’. Op Teletekst heette Koomen ooit een ‘literaire duizendpoot’ In Moord in de Walburcht toont de schrijver zich op dreef met de rijke bronnen voor satire die hij aantrof op het terrein van reality-tv en ander entertainment. Vooral echter creëerde hij de spanning van een onvervalste whodunnit.

Pages: 1 2 3 4 5