Jacob Vis winnaar van de MAX Gouden Vleermuis 2020

Thrillerfestival 2020

Zondag 25 oktober is bekend gemaakt dat Jacob Vis de winnaar is geworden van de MAX Gouden Vleermuis 2020.
Jan Slagter van Omroep MAX reikte hem de MAX Gouden Vleermuis 2020 uit. Weliswaar in een aangepaste coronaproof setting, maar de vreugde bij de winnaar was er niet minder om!

De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Coenraad de Kat en Guy Doms, heeft Jacob Vis unaniem uitgeroepen tot winnaar.

Er waren maar liefst 41 aanmeldingen voor een nominatie, waarvan er 3 niet aan de voorwaarden voldeden en er dus uiteindelijk 38 potentiƫle kanshebbers waren. Hiervan zijn er na rijp beraad 15 op de longlist geplaatst. De uiteindelijke shortlist van de jury bestond, naast Jacob Vis, uit Corine Hartman, Loes den Hollander, Simone van der Vlugt, Toni Coppers en Sebastian Fitzek. Degenen van hen die niet aanwezig konden zijn, waren via een speciale videoverbinding toch in staat om bekendmaking en prijsuitreiking te volgen.

Het juryrapport zal zo spoedig mogelijk op de website van het Nederlands Thrillerfestival worden geplaatst en is daarnaast opvraagbaar bij het secretariaat.

Uitgeverij Ellessy feliciteert Jacob Vis met deze geweldige prijs! Jacob Vis geeft zijn thrillers al bijna 30 jaar uit bij Uitgeverij Ellessy.