Thrillerschrijfsters bundelen krachten met ‘Moordwijven’

moordwijvenEen aantal Nederlandse thrillerschrijfsters is – in navolging van ‘Killer Women’ in Engeland – een schrijverscollectief gestart onder de naam ‘Moordwijven’ (subtitel: ‘Partners in Crime’). Hoewel verschillende thrillerauteurs interesse hebben getoond, wordt het startsein gegeven door dit viertal: Anita Larkens (o.a. De Betrokkenen), Marlen Beek-Visser (Stem!), Isa Maron (o.a. De Noordzeemoorden), Liesbeth van Kempen (Gevaarlijk Spel). De verwachting is dat meer schrijfsters zich bij het collectief zullen aansluiten. De ‘Moordwijven’ zullen hun krachten bundelen om:

  • Zich met hun werk te onderscheiden in de overvloed aan thrillers op de boekenmarkt, o.a. door middel van gezamenlijke presentaties, signeersessies, workshops.
  • Met elkaar van gedachten te wisselen / elkaar feedback te geven.
  • Elkaar te versterken door actieve promotie van de groepsleden (bijv. op social media ).

Met een gedeelde inzet hopen de ‘Moordwijven’ een herkenbaar gezicht te vormen richting lezers en pers en collectief en individueel meer rendement (naamsbekendheid, publiek) te behalen.
De oprichtingsvergadering van ‘Moordwijven’ heeft inmiddels plaatsgevonden. De aftrap is gegeven op 2 september om 9.00 uur, net voor de opening van het nieuwe boekenseizoen.
‘Moordwijven’ heeft een eigen Twitteraccount: @moordwijven en een eigen Facebookpagina: Moordwijven.

Voor meer informatie of interviews, neem contact op met:

Marlen Beek-Visser (namens Moordwijven)
Thrillerauteur
Leiderdorp
06-10932414
www.marlenbeekvisser.nl