SchrijversBlog | Durf te vragen

steenrijk-186x300Durf te vragen

Wat zal ik zaterdagmiddag 10 mei tijdens de signeersessie ter gelegenheid van de verschijning van mijn derde roman ‘Steenrijk’ aantrekken? Ik kan natuurlijk mijn goudkleurige jurk aantrekken. Die kleur past mooi bij de cover. Nee! Die jurk had ik ook al aan tijdens de boekpresentatie van mijn debuutroman Kiezen of delen. Kan dat wel? #durftevragen

Kunt u een geheimpje bewaren? Ik twijfel over de plot voor mijn vierde roman voor Ellessy. Ga ik de spannende kant op? Of wordt het een feelgoodroman met een overwegend romantisch karakter? Of zal ik weer kiezen voor een roman vol roddels en intriges zoals in ‘Steenrijk’? Inspiratie genoeg: dat is het probleem niet. Diverse verhaallijnen heb ik al aan mijn Moleskinenotitieboekje toevertrouwd. Wat voor roman zal ik gaan schrijven? Zal ik mijn vragen bij een ander deponeren? #durftevragen

Wat zegt u? Ja?
Maar bij wie dan? Beperk ik me tot mijn gezin of betrek ik mijn schrijfvrienden daarbij? Of raadpleeg ik het complete circus dat social media heet?

Wat zegt u? Nee?
Dat is duidelijke taal. Gewoon mijn eigen koers blijven varen dus en geen concessies doen. Dat heeft tot nu toe steeds goed uitgepakt, moet ik volmondig toegeven. Ik weet dat mijn boeken met veel plezier worden gelezen, juist omdat ik er steeds een andere wending aan gaf. Niet twijfelen, maar schrijven. Bedankt voor uw advies. Ik weet wat me te doen staan. Vanavond open ik een nieuw, leeg bestand en werk ik de verhaallijn uit waar ikzelf de voorkeur aan geef. Welke dat is, verklap ik niet.

Wat vraagt u? Ik versta het niet goed. O, dat? #durftevragen
Wat ik zaterdagmiddag aantrek tijdens de signeersessie? Ook dat verklap ik niet. Kom maar langs.

Anita van Breukelen