Amerikaans succes Wilma Hollander

wilma
Herman van Nieuwenhuizen | 29-01-2014 in Vlaardingen 24

VLAARDINGEN – De Vlaardingse romanschrijfster en columniste Wilma Hollander heeft met haar verhaal ‘Forgotten Heroes’ de finale bereikt in een Amerikaanse schrijfwedstrijd. De Engelstalige versie van het in 2009 met de Nieuwegeinse Literatuurprijs bekroonde korte verhaal Vergane Glorie is uit meer dan 200 inzendingen gekozen en genomineerd voor de top tien.

De wedstrijd werd uitgeschreven door het Amerikaanse e-magazine WOW! (Women on Writing) , een ontmoetingsplatform voor auteurs, uitgevers, literaire agenten en lezers. Eerder werd al een ander kort verhaal van haar hand gepubliceerd in een Amerikaans literair tijdschrift onder de titel ‘Goodbye my friend’, geïnspireerd op de gelijknamige video van My Little Pony, over het sterven van een kind.

Hollander is schrijfster van Nederlandstalige vrouwenromans die zich grotendeels afspelen op het Griekse schiereiland Pilion, waar zij sinds 2005 woont en heeft inmiddels zeven in Nederland gepubliceerde paperbacks op haar naam staan. Komend voorjaar verschijnt haar nieuwe roman ‘Opnieuw Verbonden’ bij uitgeverij Ellessy.

,,Plannen om me in de nabije toekomst op de Engelstalige boekenmarkt te begeven zijn er zeker”, bevestigt Hollander desgevraagd. ,,Mocht ik daadwerkelijk in de top tien terechtkomen, dan opent dat toch een aantal deuren die anders gesloten zouden blijven. Maar voorlopig ben ik al heel blij met mijn finaleplaats. Wat er verder gebeurt, zien we wel.”

Over dat laatste en meer zal ze ongetwijfeld vertellen in haar Vlaardinger-in-den-Vreemde-column, die iedere vier weken op zondag te lezen is op de website van Vlaardingen24. Meer informatie over Wilma Hollander, haar romans en haar leven in Griekenland is te vinden op de website www.wilmahollander.nl