Verleden in de weg

verledenindewegBianca van Strien
ISBN 9789086601332
Prijs € 15,95
Aantal pagina’s 118
Verschenen 15-11-2010

Mirna Fredericks stuurt recht op een midlifecrisis af: binnenkort wordt ze 36 jaar. Op de feestjes waar ze graag naartoe gaat, worden hits uit de tachtiger jaren gespeeld en ze denkt dat zij de enige is die ze nog kent van ‘vroeger’.
Op één van die feestjes leert ze de duidelijk jongere Sjon kennen. Ook hij herinnert haar aan haar jeugd, want hij lijkt op haar overleden grote liefde van weleer: Johnny. Het duurt niet lang voor ze verliefd zijn en ontdekken dat het verleden hen echt met elkaar verbindt en dat juist de herinneringen aan dat verleden een gezamenlijke toekomst in de weg staan.

 

Recensie NBD Biblion

Mirna Fredericks ziet er erg tegenop om 36 jaar te worden. Ze bezoekt graag feestjes waar hits uit de jaren tachtig van de 20e eeuw worden gespeeld. Op zo’n feestje ontmoet ze de veel jongere Sjon, die erg veel lijkt op Mirna’s overleden jeugdvriend Johnny. Ondanks het leeftijdsverschil bloeit er iets moois op tussen Mirna en Sjon. Ze worden verliefd, tot ze ontdekken dat het verleden hun relatie in de weg zit. Samen besluiten ze het gevecht aan te gaan, maar zal hun relatie sterk genoeg zijn om deze herinneringen te overwinnen? Door het geringe aantal bladzijden gecombineerd met de makkelijke leesbaarheid leest dit boek lekker snel weg. Nadeel hiervan is dat het boek niet de ruimte biedt om dieper op het verhaal in te gaan, waardoor het wat oppervlakkig blijft. Deze roman biedt echter prima vermaak voor een lange winteravond, en zal een breed vrouwelijk publiek aanspreken. Paperback met vrij kleine druk en ruime interlinie. – Marieke ten Pierick