De boogschutter

DeBoogschutterIngrid Mulder
ISBN 9789086600816
Prijs € 19,95
Aantal pagina’s 372
Verschenen 15-6-2009

Rechercheur Jaqueline Bijl (roepnaam: Sjaak) onderzoekt een moord op een jonge vrouw die net Sinterklaas-inkopen heeft gedaan. De labiele ex-vrouw van de man van het slachtoffer lijkt een logische verdachte.
Maar dan valt er nog een dode, en nog een. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat er een moordenaar in de stad rondloopt, die elk moment en op elke plaats kan toeslaan. Niemand is meer veilig!
NBD|Biblion recensie

Een golf van (vrouwelijke) misdaadauteurs overspoelt Nederland. De meeste schrijvers leveren behoorljke kwaliteit; ook dit politieromandebuut scoort goed. Een seriemoordenaar, die zich bekend maakt onder de naam ‘Boogschutter’ schiet willekeurig mensen neer. Rechercheur Sjaak (Jacqueline) Bijl en haar collega’s proberen de moorden te stoppen. Goede karakter- en sfeertekening, spannend tot het einde. Ingrid Mulder studeerde rechten, werkte bij het Openbaar Ministerie en is juridisch adviseur. Paperback met normale druk. (Alice Grob)


Recensie KRO van ‘De Boogschutter’

Op woensdag 2 december publiceeerde de KRO op hun website: https://detectives.kro.nl een recensie van de politieroman ‘De boogschutter’ van Ingrid Mulder. In een extra button werd vermeld: ‘…Goede kost voor onder de kerstboom!’

Een debuut is altijd interessant om te lezen: is dit de ontdekking van een nieuw talent? Een debuut uit eigen land is nog interessanter: hebben we iemand die de concurrentie met de internationale top aan kan? Over dat laatste is het op grond van dit boek nog te vroeg om te oordelen, maar met “de boogschutter” geeft Ingrid Mulder wel haar visitekaartje af. Een onderhoudende politieroman. De hoofdpersoon van het boek is rechercheur Jacqueline Bijl, die geconfronteerd wordt met een moord op een jonge vrouw. In eerste instantie lijkt de moord in de relationele sfeer te zitten, maar na moord twee en drie wordt dat een stuk minder waarschijnlijk. En bij moord vier mag toch echt geconcludeerd worden dat er een seriemoordenaar rondloopt in de stad. Eentje die zijn slachtoffers overigens volstrekt willekeurig lijkt uit te kiezen. De speurtocht naar de moordenaar wordt overtuigend neergezet. Het moeizame zoeken, de schaarse aanwijzingen, de frustratie om telkens te zien dat de moordenaar de politie een stap voorblijft… de ontknoping volgt pas achterin het boek zoals het hoort. Wat in het boek nog wat minder uit de verf komt zijn de karakters. Zonder te zeggen dat ze oppervlakkig zijn zou ik als lezer nog meer over de gedachten en gevoelens van de belangrijkste personen willen weten. Voor de lezer die dat minder van belang vindt en van een stevige whodunnit houdt: goede kost voor onder de kerstboom.