Roadtrip Compostela

Roadtrip CompostelaHilje Mulder
Isbn boek: 9789464491579 € 17,95
Isbn e-boek: 9789464491586 € 9,95
Verschijnt tevens als luisterboek.
Lancering: 26 maart 2022

Maud heef een sabbatical. Ze wil naar Santiago de Compostela, in het spoor van de reis die haar overleden vader maakt, maar zoek kompanen voor deze trip. Sonja is ‘in between jobs’ en gaat met haar mee. Haar vriend is voor zijn werk naar Japan en zo’n roadtrip ziet ze wel zitten. Net voor vertrek voegt de ietwat hautaine José zich toe aan het bonte gezelschap vriendinnen. Het wordt een reis om nooit te vergeten, vol onverwachte geheimen, waardoor relaties minder sterk zijn dan gedacht. Ze ervaren ten volle wat zo’n pelgrimstocht inhoudt. Ieder heeft daarin haar eigen weg te gaan, op zoek naar zichzelf, maar ook naar de liefde …

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is (nog) geen interview beschikbaar.

Recensie op De Perfecte Buren

De hoofdstukken worden afwisselend geschreven vanuit het perspectief van de drie vriendinnen zodat je als lezer duidelijk inzicht krijgt hoe en wat ze over elkaar denken. Het verhaal leest vlot, heeft een fijne schrijfstijl en blijft naarmate de reis voortduurt interessant omdat de vriendinnen alle drie een missie hebben. Niet alleen krijgen we te maken met liefdesperikelen – die op bepaalde momenten eigenlijk onnodig zijn door de snelle conclusies die de hoofdpersonen nemen – maar ook geheimen uit het verleden en de onderliggende verhoudingen tussen de vriendinnen komen aan bod.

Wat ik verder heel mooi vond, is de cultuur die deze reis met zich meebrengt. De meiden begeven zich langs diverse dorpjes, steden, chateaus en kathedralen met een rijk verleden. Dus het boek geeft je niet alleen heerlijk vakantiegevoel maar het vertelt ook een verhaal. Zoals een oude pelgrim het mooi verwoordde aan Maud: ‘Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan, lopend, fietsend of jullie met een busje. Het gaat erom dat je open staat voor jezelf, de tijd neemt om naar anderen en jezelf te kijken.’ Elk mens kent zo zijn tegenslagen en iedereen komt hobbels op de weg tegen. De onzekere Maud haalt de meeste kracht uit deze pelgrimstocht en die verandering gedurende het verhaal is pakkend om te lezen.

Roadtrip Compostela is het debuut van auteur Hilje Mulder en haar ideeën voor dit verhaal zijn geschreven vanuit eigen ervaringen, aangezien Mulder zelf de reis naar Santiago de Compostela heeft gemaakt. Omdat het boek prettig te lezen is – maar vaak ook ietwat te voorspelbaar – en deze bedevaartsplaats nu hoog op mijn vakantielijstje staat, geef ik het boek 3 sterren.

Geschreven door Lisanne