Voor het laatst gezien

VoorHetLaatstGezienGerard Nanne
ISBN 9789086601417
Prijs € 17,95
Aantal pagina’s 207
Verschenen 15-11-2010

Tijdens verbouwingswerkzaamheden wordt een jonge vrouw dood aangetroffen onder een schuur. Ze blijkt vermoord. Als duidelijk wordt dat het slachtoffer daar langer dan drie jaar heeft gelegen en de oorspronkelijke eigenaren van de bijbehorende woning zijn overleden, komen inspecteur Jillian Blom en haar collega’s voor een lastige opdracht te staan. Er is geen vermissing bekend die zou kunnen duiden op de vermoorde vrouw. Kort daarna wordt er een illegaal aangelegd graf ontdekt op de plaats delict. De onrust slaat bij Jillian en haar collega’s toe. Ze raken verwikkeld in een complexe zaak, waar zelfs de aannemer die Jillians huis verbouwt bij betrokken lijkt te zijn. Is de grafmaker ook de moordenaar? Wie was het slachtoffer? Antwoorden blijven uit en het onderzoek dreigt vast te lopen. Maar dan doet Jillian een verbijsterende ontdekking……

Voor het laatst gezien is na Het stille kwaad en De man van Imelda het derde boek in de reeks spannende misdaadromans met inspecteur Jillian Blom in de hoofdrol.

 

 

 

NBD|Biblion recensie

Terwijl aannemer Maarten Mobron het huis van inspecteur Jillian Blom verbouwt, wordt zij dringend opgeroepen bij een lugubere ontdekking. Nieuwe bewoners van een riante villa hebben er namelijk het lijk van een jonge vrouw ontdekt. Niemand kent haar en er is geen spoor van een verdachte. Samen met haar chef begint Jillian aan een moeizaam onderzoek dat haar zelfs tot in Duitsland brengt. En tot ontzetting van de inspecteur lijkt het erop dat haar aannemer, met wie ze inmiddels iets meer heeft dan een strikt zakelijke relatie, ook tot de verdachten lijkt te horen. Tot er uiteindelijk een verhelderende doorbraak komt. In dit derde Jillian Blom-avontuur wordt een nuchter en zakelijk beeld geschetst van het politiewerk zoals dit wordt gevoerd door een pittige vrouwelijke rechercheur, die zowel in als buiten haar werk een mens van vlees en bloed blijft. Paperback met normale druk. (Manu Manderveld)