Skikda

Boek Leesfragment Interview Recensies Meer

SkikdaArend Cornelis van Campen
ISBN 978-90-8660-142-4
Prijs € 19,95
Aantal pagina’s 358
Verschenen 15-11-2011

Als olie expert Martin Braks hoort dat zijn collega Gert dood is gevonden in de buurt van Skikda heeft hij niet veel keus dan zelf naar Algerije te gaan. Hij moet zien uit te vinden wat er is gebeurd want de dood van zijn collega kost hem zijn goede naam en Martin verliest zijn bedrijf en zijn huis.
Al snel raakt hij betrokken bij de Algerijnse burgeroorlog en maakt contact met de Group Islamic Armee, GIA, die hem onverwachts gaat helpen. Zo begint een reis van twee mannen en een kind die het kapotgemaakte Algerijnse volk naar de revolutie leiden.
Het verhaal speelt zich af in West-Europa en in Algerije gedurende de laatste jaren van de GIA-terreur en in New York de Twin Towers worden vernietigd.

De schrijver werkt al 30 jaar in en om de olie-industrie. Van Campen heeft in ongeveer 100 landen en 200 internationale oliehavens gewerkt. Hij woonde in Algerije, Australië, Amerika, Aruba en Indonesië. Sinds 2009 woont hij weer in Dordrecht.

Probo Koala, zijn eerste boek kreeg veel belangstelling, o.a. van het tv-programma Zembla, Radio Nederland Wereldomroep en de Volkskrant. Ook werd er een theaterstuk gemaakt met de titel ‘Liefde in tijden van gifaffaires’, dat geïnspireerd werd door deze Probo Koala-affaire.

 

Pages: 1 2 3 4 5