Het beest van Bakendorp

Het beest van BakendorpPatricia Mollenhauer
ISBN 978-90-8660-447-0
Prijs € 19,95
Verschijnt najaar 2021

Het is levensgevaarlijk om oude beesten wakker te maken ondervindt een Zeeuwse nakomeling van een zwarte slavenhandelaar, als zij sinistere familiegeheimen aan het licht brengt.

De opvallende verschijning Janine is een freelance culinair journaliste met een Nederlands-Ghanese achtergrond. Na lang zoeken heeft ze eindelijk haar stukje hemel gevonden en verhuist Janine met haar man en twee kinderen naar het rustig gelegen gehucht Bakendorp diep in de Zak van Zuid-Beveland.
Haar leven wordt echter ruw verstoord als tijdens verbouwingswerkzaamheden in de tuin de stoffelijke resten van drie mannen worden blootgelegd. Wie waren deze mannen en hoe zijn ze daar terecht gekomen? Het raadsel wordt complexer als uit forensisch onderzoek blijkt dat twee van de drie gevonden mannen alsook zijzélf afstammen van dezelfde voorouder uit West-Afrika, de steenrijke zwarte slavenhandelaar Jacob Rühle (1751-1828).
Zowel aangedaan als geïntrigeerd begint Janine met onderzoek in en rond haar omgeving. De meeste antwoorden vindt ze door het lezen van eeuwenoude dagboeken uit de nalatenschap van haar tante, die het aangrijpende verhaal vertellen over twee families die verbonden en verscheurd raken door ‘vervuild’ bloed. Al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar gewroet in het verleden.

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is nog (geen) interview beschikbaar.

Er zijn (nog) geen recensies beschikbaar.