Queen – Deel 2: Weg van jou

Queen - Deel 2: Weg van jouOlivia Lewis
ISBN 978-90-8660-444-9
Prijs € 17,95
Verschijnt zomer 2021

Na het succes van King komt Olivia Lewis met een nieuwe serie. Deze keer gaat het over de dochter van Benjamin en Luci King: Sophia!

Sophia en Scott hebben een paar heftige dagen achter de rug, maar wat staat hen nog te wachten nu Sophia wellicht een carrièreswitch gaat maken? Zijn ze samen sterk genoeg om de uitdaging aan te gaan? Maken ze de juiste keuzes? Of gaat de geschiedenis zich herhalen voor de familie King?
Weg Van Jou is het tweede deel in de populaire Queenserie. Leef mee met Scott, Sophia en de rest van de intense, gezellige, chaotische en liefdevolle familie King.

We zitten helemaal in onze dans – die ik uitvoer met de fles champagne nog in mijn handen – wanneer de gangdeur opengaat en Oliver kletsend de kamer weer instapt. Scott volgt hem. Scott! Hij is hier! Helemaal knap in zijn zwarte werkkleding van vanavond. Hard lachend, waarschijnlijk vanwege de chaos hier. Hij zoekt me, vindt me en spreidt zijn armen. Ik duw de champagne in Fiens handen en ren op hem af. Hij tilt me op wanneer ik tegen hem aanspring. Ik klem me als een aapje aan hem vast, terwijl er achter me flink gejoeld en gefloten wordt.
‘Jij …’ fluistert hij in mijn oor, ‘bent een echte firecracker hè …’
‘Vergeef je me?’
‘Hoe kan ik je niet vergeven?’ Hij zet me voorzichtig op mijn voeten neer, terwijl achter me het feest gewoon doorgaat. ‘Na zo’n optreden. Mijn hart barstte van trots.’
‘Echt?’
‘Het mooiste wat iemand ooit voor me gedaan heeft.’ Hij duwt een bezweet plukje haar achter mijn oor. Ik kijk hem aan, hij kijkt mij aan, mijn armen liggen om hem heen. Iedereen weet het toch al.
‘Kan ik je kussen nu?’ vraag ik nog maar even voor de zekerheid. ‘Voordat ik alles weer verpest.’
Hij glimlacht, dat zie ik als een ja. Dus ik klem hem dichter tegen me aan en druk mijn lippen op de zijne. Ik heb het zo gemist, zijn lippen, zijn tong. Deze kus zet me meteen volop in de fik. Het gejoel achter me wordt harder en harder en dan klinkt plots het hoogtepunt van My Heart Will Go On door de kamer. Scott begint hard te lachen. Mijn hemel, wat hysterisch weer dit.
‘Oliver!’ schreeuw ik lachend naar achter. Hij wijst met grote ogen naar Ivy, die schuldbewust haar handen opsteekt.
‘Oh, stelletje eikels,’ mompel ik. Josh komt ondertussen aanlopen.
‘Kerel.’ Hij stoot Scott met zijn vuist in zijn buik en omhelst hem daarna op die typische mannenmanier. ‘Blij dat je er bent, man.’
‘Wat kon ik doen na vanavond?’ Scott haalt zijn schouders op. ‘Ik reken later nog wel met ’r af en dat weet ze.’ Hij slaat zijn arm om me heen, ik lach als een boer met kiespijn. Straks geeft-ie me een week geen seks. Nee, trouwens, dat gaat-ie zelf ook niet volhouden.
Papa komt ook aanlopen. ‘Dus jij bent de befaamde meneer Van Spakenburg?’ Hij geeft Scott een hand. ‘Welkom in dit zooitje. We begonnen rustig, maar op de een of andere manier loopt het hier altijd uit de hand.’ Hij gebaart achter zich, waar Ivy Charlotte inmiddels de whisky van Josh aan het voeren is.
‘Jezus …’ mompelt pap, terwijl hij terugloopt naar de zitkuil en de whisky uit Ivy’s handen trekt. Josh haalt grijnzend zijn schouders op.
‘Mijn broer is hier te normaal voor. Drankje?’
‘Uiteraard,’ knikt Scott. Josh loopt naar de keuken, Scott richt zich tot mij. ‘Is dat je echte vader?’
‘Jep.’
‘Gedistingeerde man.’
‘Ja. Jammer dat ik niet iets meer op hem lijk, hè?’ knipoog ik. Scott geeft me een speels duwtje. ‘Ik ga je iets laten zien en je gaat het niet geloven.’
‘Stel me eerst maar even voor aan iedereen.’
‘Oh, oké.’ Ik neem hem aan mijn hand mee, terwijl Ivy ondertussen de dj uithangt en Sex On Fire van Kings Of Leon heeft aangezet. Scott beweegt nonchalant mee op het nummer, stelt zich netjes voor aan alle ouderen in de zithoek. Josh duwt hem een vol glas whisky in zijn handen.
‘Oh my goodness, Sophia,’ fluistert Michelle in mijn oor. ‘Hoe lang heb je die lessen volgehouden voordat je hem besprong?’

1. Weg van jou is deel 2 van de Queen-serie. Deel 1 is nog maar een paar maanden geleden verschenen. Waarom hebben jij en de uitgever ervoor gekozen deel 2 zo snel uit te brengen? Zal de rest van de serie ook zo snel volgen?
Omdat wij hebben gemerkt dat veel lezers graag binge-lezen, wat betekent dat ze pas beginnen aan een serie wanneer de hele serie verkrijgbaar is. Het is ontzettend vervelend als je een boek uit een serie leest en je een jaar moet wachten op de volgende. Bij King heb ik daar best veel reacties op gehad. Ik heb de afgelopen tijd dus heel hard gewerkt om deel 1 en 2 af te krijgen en deel 3 is ook al voor over de helft klaar. Ik doe het echt voor de lezers!

2. In recensies wordt enthousiast gereageerd op de manier waarop je in Totale Chaos Sophia en haar ADHD beschrijft. Speelt dat in dit boek ook weer een belangrijke rol?
Jazeker, ADHD gaat nooit over en ook in boek 2 en 3 blijft Sophia een heerlijke impulsieve stuiterbal, alleen zullen we in deel 2 een andere kant van het leven met ADHD bij Sophia ontdekken. Het is een heftiger boek dan deel 1 en alle relaties worden op scherp gezet. Laat ik het erop houden dat Sophia erg lijkt op Luci in haar jonge jaren.

3. Is er, behalve dan dat Sophia de dochter is van de hoofdpersonen uit de King-serie, een rode draad die door beide series loopt?
Ja dat denk ik uiteindelijk wel. De familieband is heel sterk, ze gaan allemaal voor elkaar door het vuur. Dus buiten de liefdesrelaties staat het thema familie wel echt centraal. Verder wonen ze natuurlijk nog steeds in dezelfde huizen, werken ze bij dezelfde hotels en komen alle vrienden en vriendinnen uit de King-serie ook terug. Het is voor de lezers van King een feest van herkenning. Leuk om terug te horen!

4. Olivia Lewis is een pseudoniem. Toch ben je onder die naam behoorlijk actief op social media. Is daar een reden voor? En wat kunnen lezers van jou verwachten op jouw kanalen?
Ja klopt. Ik kan namelijk zelf weinig promotie doen voor de King- en Queen-serie dus daar moest ik wat mee. Juist in dit genre zijn er superveel lezers online actief en ik vind het contact met lezers heel erg waardevol. Nu is het contact superleuk, met diverse dames maak ik dagelijks een kort praatje via Instagram of Facebook. Zo’n netwerk is héél belangrijk en daarnaast heb ik er heel erg veel plezier in. Gelukkig heb ik een fantastisch PR-team om me heen. Deze dames hebben steeds de leukste ideetjes en helpen me (of doen dit zelf) met de uitvoering. Het merk ‘Olivia Lewis’ is veel groter geworden dankzij hen en ik ben ze ontzettend dankbaar.

5. Zijn er verder nog bijzondere ontwikkelingen?
Ja! Wij zijn onlangs (het PR-team voornamelijk) een samenwerking aangegaan met Books Art Liberty. Deze mevrouw ontwerpt booksleeves en jacky’s (stoffen hoezen om de boeken in te vervoeren) en deze hebben King en Queen omslagen. Ze zijn geweldig mooi geworden en ik ben heel trots op deze samenwerking en het resultaat. De sleeves en jacky’s zijn onlangs in de verkoop gegaan.

Recensie op The Bookbabe

"Leer je dan ook eens beheersen! Je bent verdomme net je moeder, dat was ook zo'n debiel vroeger!" ~ p10.

Heb ik net een heel boos berichtje naar de auteur gestuurd waarin ik mijn onvrede uitte? Misschien... Maar mensen, kinderen, wat laat Olivia Lewis ons weer bungelen met een cliffhanger. Gatver! Zo kan een mens toch niet rustig gaan slapen?

"Dit was puur woede. Afreageren. Wraak. Misschien zelfs wel een beetje haat." ~ p36.

Weg van jou is het tweede deel van de Queen trilogie en het vervolg op de 4-delige King serie. En denk alsjeblieft niet dat je die twee los van elkaar kunt lezen, want dan doe je jezelf vreselijk te kort. Dit zijn boeken die moét je gewoon ALLEMAAL lezen. Naja, lezen. Verorberen is een beter woord, want tijdens het lezen vergeet je de rest van de dag wat je plannen waren en stop je pas als je hem uit hebt. Wat een boek weer. Niet normaal. Olivia Lewis heeft een bepaalde kracht in haar schrijven die er voor zorgt dat je als lezer vastgezogen wordt in het verhaal. De wereld en de personages die ze heeft gecreëerd voelen echt. Ik heb het gevoel dat ik Sophia en Scott ken, net als Luci en Josh. Dat ik ze zie, en hoor tijdens het omslaan van de bladzijden. Ik snap hun emoties, begrijp de frustraties en hoor de muziek haast uit het papier komen. En als je denkt dat Luci en Josh het heftig hadden, maak je borst dan maar nat...

"Mensen denken altijd dat ik succesvol ben en geliefd, maar ik ben een heks. Ik ben afschuwelijk en Iedereen haat me." ~ p125.

Dat ik fan ben hoef ik niemand meer te vertellen. Ik hou van het rauwe, pure verhaal. Van de worstelingen, de seks, de fouten maar vooral ook van de groei, de liefde en het onvoorwaardelijke. Hier laat ik alles voor vallen. Elke keer weer.

5 sterren

Geschreven door Cisz


Recensie op Bookchi

Meteen na ‘Totale chaos’ wist ik dat ik ‘Weg van jou’ ook gewoon moest lezen. Dit boek stond dan ook heel hoog op mijn lijstje. Daarnaast zit er een hele leuke verrassing op dit boek. Een quote uit mijn recensie van ‘Totale chaos’ is namelijk gebruikt op de achterkant van het boek! Een grote eer om op zo’n manier bij te dragen aan zo’n geweldige serie!

De boeken van Olivia Lewis zijn heel lastig maar zo ontzettend leuk om te recenseren. Het is zo leuk om anderen kennis te laten maken met de mooie boeken die Olivia Lewis schrijft. Het is tegelijk lastig om recensies te schrijven over deze boeken, omdat de boeken vol zitten met spannende gebeurtenissen en plottwists. Ik kan daarom niet anders dan zeggen dat ook dit verhaal weer vol zit met spanning en liefde.
Olivia Lewis haar boeken zijn zeker geen oppervlakkige erotische romans. De verhalen die ze schrijft hebben diepgang en zijn ongelofelijk spannend. Olivia weet de lezers als geen ander geboeid te houden na honderden pagina’s. Daarbij is Olivia Lewis de Queen van de cliffhangers. Ik had niet gedacht dat het nog spannender kon bij de familie King, maar Olivia Lewis heeft met dit boek het tegendeel bewezen. Ook dit boek van Olivia Lewis laat je gewoon niet los en wil je in een ruk uitlezen.
Steeds leer je Sophia een beetje beter kennen. In dit boek werd mij pas echt duidelijk hoe Sophia met haar eigen hoofd worstelt. Sophia heeft het in dit boek erg moeilijk, en ik had haar als lezer echt graag willen kunnen helpen.
Weg van jou is weer een verhaal met liefde en spanning, dat je niet loslaat. Maak maar tijd vrij voor deze boeken, want je wilt ze in een ruk uitlezen.

5 sterren

Geschreven door Kimberly