De overwinteraars

De overwinteraarsSol Bouzamour
ISBN 978-90-8660-426-5
Prijs € 19,95
Verschijnt voorjaar 2021

De Marokkaanse Jamal en zijn tegenpool de oer-Hollandse Mike zijn de twee beruchtste hoofdportiers van Nederland. Ze staan voor de deur van ’s lands bekendste discotheek in Amsterdam en hebben een no-nonsense mentaliteit. Ondanks hun totaal verschillende visie op de wereld moeten ze toch samenwerken en elkaar blindelings kunnen vertrouwen in een wereld vol onvoorspelbaarheid, agressie en geweld. Hun ego’s die megalomane vormen hebben aangenomen maken dat ze doorschieten in de nachtelijke wereld van seks, drugs en geld. Verblind door hebzucht, aandacht, macht en arrogantie wanen ze zich onaantastbaar.
Wat ze ook doen en waar ze ook komen, ze laten een spoor van verwoesting achter zich. Geruchten gaan dat ze op een dodenlijst staan van Oostblokkers of Marokkanen, maar de politie kan noch bevestigen noch ontkennen.
Hoe lang kunnen ze nog op deze desastreuze manier doorgaan en wie stopt dit gewelddadige duo?
Houdt hun relatie wel stand onder de immense druk waaronder ze komen te staan?

Dit epische filmische verhaal gaat over de hedendaagse multiculturele samenleving, de spanningen binnen een stad, vriendschap, loyaliteit,seks, liefdesverdriet, criminaliteit en de eeuwenoude zoektocht naar jezelf: wie ben ik? Het verhaal speelt zich af in het hart van Amsterdam op het Rembrandtplein, maar neemt je ook mee naar andere spannende en exotische plekken.

Gebaseerd op waargebeurde elementen.

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is (nog) geen interview beschikbaar.

Er zijn (nog) geen recensies beschikbaar.