De wraak van de verlaten vrouw

De wraak van de verlaten vrouwLeonie Sebastian
ISBN 978-90-8660-435-7
Prijs € 17,95
Verschijnt voorjaar 2021

De welgestelde socialite Claire Hofstadter is als vrouw van een rijke zakenman gewend om te leven in luxe. Champagne overgoten soirees in hun luxe villa zijn aan de orde van de dag. Totdat haar echtgenoot haar bedriegt met zijn secretaresse en ze besluit om wraak op hem te nemen. Ze stort zijn bedrijf door middel van leugens en laster de afgrond in.
Claire zelf blijft achter met niks. Maar na al die jaren in weelde geleefd te hebben, weigert ze om genoegen te nemen met minder. Al snel weet ze met haar charme onder valse voorwendselen een nieuwe, rijke zakenman voor zich te winnen. Als hij er echter achter komt dat ze geen rijke jetsetter meer is, maar een gescheiden huisvrouw zonder huis wiens bezittingen in één enkele reiskoffer passen, zet hij haar aan de kant. Ze zal haar leven opnieuw moeten opbouwen, maar dit blijkt lastiger gezegd dan gedaan, zeker als haar leugens haar achterhalen.

Claire klopt uitnodigend met haar hand op het lege plekje naast haar. ‘Kom er gezellig bij liggen. Ik heb alvast iets voor je ingeschonken.’ Ze reikt naar het volle glas naast haar. ‘O nee, deze is alcoholvrij. Die daar is voor jou.’
‘Schat, ik drink nooit op een lege maag. Heb jij al gegeten vanavond?’
‘Nee.’ Natuurlijk niet. Ze is de hele avond bezig geweest met het voorbereiden van wat een romantisch avondje had moeten worden.
‘Nou, trek dan wat kleren aan en kom naar beneden. Ik zal even kijken wat Sissy voor ons in de ijskast heeft achtergelaten,’ zegt hij doodleuk, alsof ze niet in een hoerig pakje op een bed met rozenblaadjes ligt. Alsof hij verdomme stekeblind is.
‘Zeg, waarom ben je eigenlijk weer zo laat thuis?’ Ze wijst naar de wekker. ‘Nog veel later dan anders?’
‘Overwerk, dat weet je toch.’ Hij schopt zijn schoenen uit en ritst zijn jas open. Als hij de jas uittrekt en over de stoel naast de deur gooit, vangt ze een vleug van dat vreselijke parfum op. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Bevangen door woede gooit ze het glas Pinot Gris naar zijn hoofd. Het glas alcoholvrije wijn op het kastje keilt ze erachter aan. Het spat naast Henks hoofd tegen de muur uiteen en laat twee grote vlekken achter.
Met zijn handen omhoog kijkt hij naar de scherven in het tapijt. ‘Maar Claire, schat, wat doe je nu?’
‘Ik wist het!’ Ze staat op van het bed, pakt een fles bij de hals en loopt om het bed heen op haar man af.
‘Wat wist je?’
‘Dat je er verdomme een affaire op nahoudt.’ Claire zwaait met de fles in de lucht. Henk zet een stap naar achteren en struikelt bijna over zijn eigen schoenen.
‘Een affaire?’
‘Denk je dat ik achterlijk ben? Het continue overwerk, iedere godganse dag, in een bedrijf dat op sterven na dood is. En dan dat smerige parfum waar je naar stinkt als je eindelijk eens thuiskomt. Denk je dat ik het niet doorheb wanneer ik ingeruild word voor een jonger exemplaar, voor een Jennifer, of een Geraldine? Ik zou je verdomme moeten doodslaan met deze fles.’
Henk houdt zijn handen voor zijn gezicht. ‘Claire, luister toch naar me. Ik kan alles uitleggen.’

1. Je hoofdpersoon is - zoals de titel al zegt - nogal wraakzuchtig, ze gaat bijna letterlijk over lijken om haar gram te halen. Zou je zelf ook zover gaan in haar omstandigheden?
Zelf ben ik absoluut niet wraakzuchtig. Juist daarom vind ik het leuk om als schrijver tijdelijk in een andere huid te kruipen en de meest extreme dingen te verzinnen waar je in het echte leven niet mee zou weg komen.

2. In de meeste romans worden verlaten of bedrogen vrouwen als hulpeloos slachtoffer neergezet. Claire reageert heel anders. Hoe kwam je op het idee om een boek met deze insteek te schrijven?
Claire is wraakzuchtig, maar ze heeft ook een sterke wil en laat zich door niemand op de kop zitten. De meeste (liefdes)romans volgen de standaard genderrollen, waarbij de man assertief en dominant is en de vrouw vriendelijk en verzorgend. Het leek me leuk om daarmee te spelen en de rollen eens om te draaien. Daar is uiteindelijk dit boek uit voortgekomen.

3. De wraak van de verlaten vrouw verschijnt in de "relax-reeks", waarin voornamelijk liefdes- en familieromans en feelgoodboeken verschijnen. Dit verhaal lijkt niet helemaal in dat genre te passen. Hoe zou je dit boek classificeren?
Ik hou van humor met een donker randje. De gebeurtenissen in het boek zijn best tragisch; vrijwel alle personages krijgen te maken met pijn en verlies. Maar door er op een humoristische manier naar te kijken, wordt het leed gerelativeerd. Ik zou het boek classificeren als zwarte komedie.

4. Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten? Ben je bezig met een volgend boek?
Ik heb zeker nog een aantal boeken in me zitten. Echter is het op dit moment spitsuur in mijn leven, waardoor ik niet aan schrijven toekom. In de toekomst ben ik wel van plan om dit weer op te pakken.

Er zijn (nog) geen recensies beschikbaar.