Lekker gevaarlijk

Lekker gevaarlijkMarijke van den Elsen
ISBN 978-90-8660-405-0
Prijs € 17,95
Verschijnt voorjaar 2020

Wanneer Erik aan Kim toegeeft dat hij alleen maar met haar wil trouwen vanwege hun zoon Max verbreekt ze de relatie. Tijd om te rouwen heeft ze niet want ze is nog steeds het doelwit van Gerard, een meedogenloze man die aan het hoofd staat van een criminele organisatie. Alleen Raoul kan haar veiligheid garanderen. Hij was in het verleden een goede vriend, maar ook niet meer dan dat, toch?

De liefde tussen Vivian en Daniël bekoelt wanneer Vivian merkt dat Daniël haar niet voor honderd procent vertrouwt. Bovendien moet ze haar plekje naast hem delen met het ‘vriendenclubje’ dat zichzelf ridders noemt en waar haar broers ook deel van uitmaken. Vivian is hierdoor op jonge leeftijd gescheiden van haar broers en haar vader en no way dat ze zich opnieuw naar een tweede plaats laat verbannen. De vriendschap tussen Kim en Fieke komt onder druk te staan wanneer Jolanda, een oude vriendin van Kim en de aartsvijand van Fieke en Gerards dochter, opduikt. Kim kan zich niet voorstellen dat Jolanda gevaarlijk is, maar Fieke is ervan overtuigd dat Jolanda alleen maar doet alsof ze is veranderd. Wanneer het verleden hen bedreigt laten ze zien dat ze niet alleen stoer en sexy, maar ook heel erg gevaarlijk zijn.

Kim
‘Ik ben benieuwd of Daniël gelijk heeft en Jolanda inderdaad vanavond hier opduikt,’ zegt Vivian.
Vivian en ik zitten samen in de kroeg. We zitten naast elkaar met onze rug naar de deur. Ondanks dat het weekend is, is het niet erg druk. Wat niet raar is, iedereen is nog aan het bekomen van oud en nieuw. ‘Sinds wanneer heb jij geen vertrouwen meer in Daniël?’
Vivian haalt haar schouders op. ‘Hij kan ook fouten maken.’
Voordat ik kan reageren hoor ik Daniël in mijn oortje. ‘Genoeg gekletst, Jolanda is er.’ Daniël klinkt kortaf, maar Vivian was ook niet heel erg subtiel. ‘Ik hoor van Vincent dat Raoul er ook bij is.’
‘Wat?’ zeg ik zo zachtjes mogelijk. ‘Wat doet hij hier?’ Terwijl ik dat zeg, blijf ik Vivian aankijken, zodat het net lijkt alsof ik tegen haar praat.
‘Raoul heeft jullie gezien, hij en Jolanda zijn nu aan het overleggen.’ Daniël klinkt weer rustig als altijd.
‘Dus Raoul is er ook bij? Nou ja, dan heb je dat maar gehad. Ik kan me voorstellen dat die eerste keer wel spannend is,’ zegt Vivian.
‘Valt wel mee, ik ken Raoul en dus…’ Dan voel ik een tik op mijn schouders en kan ik eindelijk omkijken. ‘Hé hallo. Dat is lang geleden.’
‘Dag schatje.’ Raoul trekt me in zijn armen. Mijn eerste reactie is om hem weg te duwen, maar Raoul heeft me stevig vast. ‘De beste wensen voor het nieuwe jaar. En probeer een beetje te ontspannen,’ voegt hij er wat zachter aan toe.
Ik voel me rood worden. Ik had niet verwacht dat hij me meteen zo intiem zou begroeten.
‘Wat willen jullie drinken?’ Ik laat me van mijn barkruk glijden.
Raoul gaat ook staan. ‘Ik help je wel.’
Ik had al gehoopt dat hij dat zou aanbieden. Met z’n tweeën aan de bar denk ik dat ik makkelijker met hem kan praten. Ik wil heel graag weten wat Raoul hier doet.
Bij de bar vraagt hij meteen: ‘Zo, wat wilde je me allemaal vragen?’
Ik rol met mijn ogen, maar dat is meer om hem niet te laten merken dat het me irriteert dat hij me doorheeft. ‘Wat doe jij hier met Jolanda?’
‘Dat kan ik jou ook vragen.’
‘Ik ben hier met Vivian om gezellig wat te drinken.’
‘En wie is Vivian? Dat heb je nog helemaal niet verteld.’
‘Vivian is de zus van Erik.’
‘Is dat zo?’ Raoul kijkt naar onze tafel waar Vivian en Jolanda rustig aan het praten zijn. Ik kan niet horen waar ze het over hebben. Mijn oortje staat alleen in verbinding met Daniël. Raoul kijkt van Vivian naar mij en ik zie dat hij ineens begrijpt wat er is gebeurd. ‘Dus Erik stuurt zijn zus naar een bordeel. Interessant.’

1. Lekker gevaarlijk is een vervolg op Lekker Fout en Lekker stoer. Zijn deze boeken zelfstandig te lezen?  Op welke manier zijn ze een vervolg op elkaar? En is dit het laatste deel of zijn er nog losse eindjes die in een volgend boek opgelost worden?
Lekker Gevaarlijk is inderdaad een vervolg. Natuurlijk is het leuker om alle delen te lezen, maar dit boek kan ook los gelezen worden. Om de lezer te helpen heb ik een korte samenvatting toegevoegd. Ik vind het leuk om personen uit vorige delen terug te laten komen en daar een beetje mee te spelen. Ik wist toen ik Vamp on Heels schreef (het eerste boek uit de serie) niet dat er daarna nog vier delen zouden volgen. Er komt nog één vervolg en ik denk dat dan alle losse eindjes aan elkaar vastzitten.2. In alle drie de boeken zijn de hoofdpersonen sterke vrouwen (of ze ontwikkelen zich tot sterke vrouwen) die hun mannetje staan. Denk je dat die zelfstandigheid en kracht bij vrouwen iets is van deze tijd, of denk je juist dat het belangrijk is te laten zien dat het ook op deze manier kan?
De meeste vrouwen die ik ken zijn stoer en zelfstandig en nee, ik denk niet dat dit iets van deze tijd is. Toevallig hadden we het vandaag aan tafel met de kinderen over vrouwenkiesrecht. De vrouwen die daarvoor streden waren meer dan dapper. Vrouwen lopen er niet altijd mee te koop. En stoer en dapper past misschien niet in het beeld van de ideale vrouw. Ik hoop in mijn boeken te laten zien dat stoer en vrouwelijk juist heel goed samengaan.3. Hoewel deze boeken in de Relax-serie worden uitgegeven, bevatten ze zeer zeker een behoorlijk dosis spanning. Heb je een voorkeur voor feelgood of spanning, of is het juist leuk om beide aspecten in één boek te verwerken?
Ik hou van de combinatie van spanning en romantiek. Het zorgt voor extra chemie. Bovendien hebben stoere vrouwen stoere mannen nodig, anders werkt het niet.4. Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten? Ben je bezig met een volgend boek?
In mijn hoofd ben ik al heel ver met een nieuw boek, nu alleen nog even op papier zetten…😉.

Er zijn (nog) geen recensies beschikbaar.