King – Deel 4: Verlossing

King - Deel 4: VerlossingOlivia Lewis
ISBN 978-90-8660-410-4
Prijs € 18,95
Verschijnt voorjaar 2020

Josh en Luci gaan door een heftige periode. Komen ze alle tegenslag te boven, of is hun relatie gedoemd te mislukken? Eveline komt ondertussen met vreselijk nieuws. Het dwingt Josh tot het uiterste, en in zijn woede en verdriet werkt hij mee aan een bizar plan van Eveline, waarmee hij alles op het spel zet.

King deel IV, Verlossing, is het vierde en laatste deel van de King serie. Eerder verschenen King deel I, Spelen Met Vuur, King deel II, Affaire en King deel III, Achter Gesloten Deuren.

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

1. Verlossing is het vierde en laatste deel van de King serie. Omdat de boeken in feite één lang verhaal vormen, wordt er met spanning op gewacht, zeker na de cliffhanger in deel drie. Wordt het een verrassende ontknoping?
Ja dat denk ik wel. Een onverwachte ontknoping ook, en als ik de eerste reacties mag geloven is het ook een heftige ontknoping. Deel 3 en 4 waren natuurlijk eerst één deel, maar dat was zo dik, dat we besloten ‘m op te delen in 2 delen. Daardoor is deel 4 een bijzonder intens deel geworden, maar wel met een goede afsluiter, daar ben ik zeker van! Alles valt op z’n plekje.

2. Hoewel je van het begin af aan een rode lijn in je hoofd had, heb je al eens verteld dat het verhaal zich spontaan ontwikkeld heeft tot wat het nu is. Heb je wel al die tijd naar dit einde toegewerkt of was het voor jou ook een verrassing?
Nee dit einde had ik altijd al wel in mijn hoofd, maar de weg er naartoe is heel grillig verlopen. Dat is ook inherent aan de karakters van Luci en Josh, niets gaat gemakkelijk en vanzelf bij hen. Er zijn altijd obstakels, dat is gewoon hun leven. Dat zorgde er ook voor dat het proces richting het einde vol hobbels zat, maar die heb ik bewust niet ontweken. Alleen op die manier kwamen de karakters echt tot leven. In the end wilde ik een ander soort erotische roman schrijven, één waarbij het echte leven een rol speelt. Met al het lelijke dat erbij hoort.

3. Olivia Lewis is een pseudoniem dat je speciaal voor deze serie hebt genomen omdat je zelf ook in een hotel werkt. Is het lastig om je eigen naam geheim te houden, zeker nu deze boeken zo succesvol blijken te zijn?
Ik werkte in een hotel, maar dat is jaren geleden. Nu heb ik al erg lang een baan waarbij het al helemaal niet handig is om een connectie te hebben met het schrijven van erotische verhalen. Mijn pseudoniem blijft dus vooral een pseudoniem, haha! Ik heb wel leuk contact met lezeressen, dus dat scheelt.

4. Lezers hebben steeds met spanning gewacht op een nieuw deel. Je kunt verwachten dat men nog geen afscheid wil nemen van de hoofdpersonen en gaat vragen om een vijfde deel. Zit dat in de planning of zijn alle losse eindjes afgewerkt en is King voor jou na dit deel echt een gesloten boek? Gaat Olivia Lewis nog wel verder met een ander boek of een nieuwe serie?
Nee, het verhaal van Josh en Luci is hierna wel écht verteld. Wat een lezeres aandroeg, en wat me een leuk idee lijkt, is om ooit een spin-off te schrijven met Sophia in de hoofdrol.
Met iets nieuws ben ik nog niet bezig… Het lijkt me leuk om met een nieuwe serie te beginnen, maar vooralsnog heb ik daar geen tijd voor, helaas!

Recensie op Hebban

Dit deel heeft me echt sprakeloos gekregen. Zonder al te veel te willen spoileren heeft Olivia Lewis een thema verwerkt in het boek waar zoveel taboe nog rond hangt. Ze heeft het zo mooi, realistisch gebracht dat het me echt de tranen in mijn ogen bezorgde, meerdere keren. Dit boek zal me echt altijd bijblijven.

Top schrijfster !

5 sterren

Geschreven door Jennifer


Recensie op Hebban

Verlossing is het laatste deel van het King-vierluik. Huil je mee?

Olivia heeft mij, samen met vele anderen écht verlost.
Na het lezen van dit verhaal, wist ik pas van het bestaan van een boekenkater af. Enerzijds wilde ik niet dat het eindigde, anderzijds wilde ik weten of het wel een happy end zou krijgen. Resultaat: een kop als een gympie.

Naast de kleefhandjes en angstzweet omdat de spanning zo hoop opliep, heb ik ook weer enorm kunnen genieten van de kindjes, de stomende scenes, de snode plannen, ongemak en de gezelligheid.
Je voelt dat er een tikkende tijdbom aanwezig is, Olivia slaagt er ontzettend goed in om dit over te brengen.
Naderhand krijg je sympathie voor alle personages, behalve King senior. Dat ter zijde. Daarvoor dien je echt de boeken te lezen.

Ik heb zo genoten van de vakantie naar Zuid-Afrika, het bracht mij terug naar de tijd dat ik daar ook ben geweest. Gelijk een beetje heimwee en alle geuren en omgevingen kwamen weer tevoorschijn in mijn grijze massa. Wat een genot.

Van de andere belevenissen is alles zo on-point uitgewerkt, dat je bijna het gevoel krijgt dat Josh en Lucia je vrienden zijn geworden. Ook Benjamin is een man die je graag om je heen zou willen hebben, zo tolerant. Je leeft met hem mee.

'Pap, je mag geen fuck zeggen.'
'En ook geen kut en ook geen shit en ook geen andere vormen van fuck, zoals fucking dit of fucking dat.'

Als klap op de vuurpijl geef ik weer vijf sterren. Ik ben zo benieuwd naar Queen. Ik hoop dat mijn kater dan wel minder zal zijn.
Of zullen dit wellicht afkickverschijnselen zijn? Kan iemand van de AKV dit beamen? Hélp!

5 sterren

Geschreven door Boekjenooitgenoeg


Recensie op Hebban

Olivia heeft een zeer verslavende schrijfstijl waardoor je bladzijde na bladzijde omslaat en dan baalt dat je zo snel gelezen hebt.

Luci en Josh zijn door de gebeurtenissen samen sterker dan ooit. Josh heeft eindelijk zijn rust in zijn hoofd gevonden en zich gerealiseerd dat Luci en haar kinderen alles voor hem is. Luci is gelukkig met Josh, maar heeft nog altijd in haar achterhoofd zitten dat Josh zo maar weg zou kunnen zijn als het hem teveel wordt.

Dit deel was een ware rollercoaster qua emoties, maar alles klopte en viel als een puzzel in elkaar wat zorgt voor een waardige afsluiter van deze vierdelige serie.

Ik kijk uit naar een volgend boek van deze schrijfster en hoop dat die net zo verslavend is dat je gewoon wilt blijven lezen.

5 sterren

Geschreven door Naomi


Biblion-recensie

'Verlossing' is het vierde en afsluitende deel in de King-serie. Een dramatische gebeurtenis zorgt ervoor dat de wereld van Josh en Luci ineenstort. In dit boek proberen ze samen de kracht te vinden om de relatie voort te zetten. Ook komt Eveline, de moeder van Josh, met aangrijpend nieuws dat ze eveneens moeten proberen te verwerken. En kan Luci voorkomen dat Josh geen domme dingen gaat doen waardoor het verleden zichzelf herhaalt? Olivia Lewis is een pseudoniem van een Nederlandse schrijfster en schrijft met 'Verlossing' een spannende, erotische roman. Hoewel die soms ietwat ongeloofwaardige elementen bevat, doet dit verder geen afbreuk aan het verhaal. Ondanks de introductie van de personages voorin en een korte samenvatting vooraf, is het aan te raden de delen achter elkaar te lezen.

Geschreven door Lisanne Ortsen


Recensie op The Bookbabe

Verlossing is het vierde en laatste deel uit de King-serie. Luci en Josh hebben inmiddels veel tegenslagen gehad, en gaan samen door een heftige periode. Zet Josh in zijn woede alles op het spel? Is hun relatie dan toch gedoemd te mislukken?
Na de cliffhanger van deel 3, is het heerlijk om eindelijk in dit laatste deel te kunnen beginnen.
En wat een prachtig einde. Dit laatste deel bevatte zoveel emoties, van intens verdriet naar pure haat, overweldigende liefde, lust, begrip, frustratie. En alles maakte het tot een perfect geheel, het klopte gewoon. Olivia Lewis weet als geen ander hoe ze je aandacht moet vast houden, en ze met de emotie van jou als lezer kan spelen. En ook al zijn er momenten waarop je haar wel kan vervloeken (geloof me, ik heb dat zéker gedaan!), toch hou je van elke letter die ze schrijft.
"Hij is mijn persoonlijke kindersurprise ei. Heerlijk aan de buitenkant, daar onder in eerste instantie een beetje hol en dan volg de keiharde binnenkant, maar als hij helemaal opengaat, wacht daar het cadeautje." ~ p273.
Ik hoop oprecht dat we nog veel meer gaan lezen van deze dame. Haar schrijven leest zeer verslavend, en ik denk niet dat ik hier ooit genoeg van kan krijgen. Met of zonder Josh.

5 sterren

Geschreven door Cisz


Recensie op Thrillers and More

Met Verlossing komen we aan bij het laatste deel in de King serie van Olivia Lewis.

Dit deel hakt er stevig in, het is een slotdeel dat qua emoties alle kanten opvliegt.

De erotiek spat er natuurlijk weer ruimschoots vanaf, maar dit keer ligt de nadruk veel meer op de uiting van gevoelens. Er is ruimte voor verwerking van verdriet, boosheid in de vorm van wraak, en volop genegenheid. De liefde wordt gevierd, al gaat dat zoals we van Olivia Lewis gewend zijn gepaard met de nodige sores.
Ik heb volop genoten van het leven van de familie King en hoe de personages zich ontwikkelden en soms bewust of onbewust goede of juist foute keuzes maakten. Vooral de familieverhoudingen schoten alle kanten op. Ik sla het boek met een gerust gevoel dicht, het is liefdevol afgewerkt.

Ik hoop dat Olivia Lewis besluit om haar erotische schrijfkunsten te vervolgen want haar schrijfstijl doet menig vrouwenhart sneller kloppen. Het laat je smelten, huilen en vooral genieten.

Verlossing krijgt van mij 4,5 ster.

Geschreven door Bianca


Recensie op Boekenbeschrijfster

Na de enorme cliffhanger in ’King 3: Achter gesloten deuren’ ben je ontzettend benieuwd hoe het verhaal van Josh en Luci verder gaat. Je hebt een vermoeden wat er staat te gebeuren en dat blijkt in mijn geval uit te komen. Olivia Lewis krijgt het voor elkaar al bij de eerste hoofdstukken voor elkaar dat je met tranen in je ogen aan het lezen bent. Je had op iets anders gehoopt.

Hoe verder je leest in ‘King 4: Verlossing’, hoe meer je merkt dat dit deel ietwat anders is dan de voorgaande delen. Er komen nog wel seksscènes in het verhaal voor dat past bij het genre, maar het is allemaal wat tammer dan in de eerdere boeken uit deze serie. Er zit nog meer verhaal en er komen een aantal verrassende wendingen voorbij. Heel fijn om te lezen, wat mij betreft. Lewis geeft hiermee een heel andere glans aan het genre erotische roman. Het is prettig dat ze de seksscènes als het ware functioneel laat zijn in plaats van dat ze deze scènes schrijft omdat het nu eenmaal binnen het gekozen genre past.

In ‘King 4: Verlossing’ worden de laatste vragen beantwoord en ontdek je helemaal hoe alles uiteindelijk in elkaar heeft gestoken. Het is een prettig te lezen deel en vormt gewoon een mooie afsluiting. Met veel plezier heb ik deze serie gelezen.

Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust.

Geschreven door Kim


Lezersrecensie op Hebban

Verlossing is helaas alweer het laatste deel in de King serie, maar wat een afsluiter zeg!!

Tijdens de eerste 3 boeken leerden wij Josh en Luci kennen, en kregen wij een kijkje in hun relatie vol ups en downs. Ook in dit deel krijgen zij weer te maken met verschillende ups en downs en hebben ze elkaar harder nodig dan ooit.

Het boek is weer zoals we van Olivia gewend zijn, heerlijk romantisch een tikkeltje spannend en de nodige sexy scènes.
Door de uitgebreide verhaallijnen krijg je een echt beeld bij het boek en kun je je prima inleven. Vooral in een bepaald deel van het boek worden de emoties zo goed omschreven dat ik meerdere tranen heb gelaten.

Ondanks alles wat Josh en Luci hebben meegemaakt houden ze nog steeds van elkaar. Maar ook in dit boek wordt hun relatie weer op de proef gesteld. Ook Ben wordt op de proef gesteld en probeert zijn weg te vinden in zijn eigen leven maar ook in dat van Josh en Luci.

Naast de nodige tranen zijn er ook weer heerlijke romantische stukken waarbij je weer even lekker weg zwijmelt.

Het was weer een heerlijk boek en een perfecte afsluiting voor de serie. Ook al zal ik Josh, Luci en Ben erg gaan missen.

Ik kan niet wachten op de volgende boeken die Olivia voor ons in petto heeft!!

5 sterren

Geschreven door Loraine