De tuimelvrouw

tuimelvrouwHélène G Vijver
ISBN 9789086600823
Prijs € 17,50
Aantal pagina’s 194
Verschenen 15-8-2009

Tuimelaars zijn de bekendste dolfijnensoort. Anna van Dam is een internationaal erkend dolfijnenexpert en verdient in vakkringen de koosnaam De Tuimelvrouw. Ze ontdekt bij tuimelaars bijna menselijke eigenschappen en een merkwaardig bruidsritueel: als een vrouwtje bereid is zonderen twee mannetjes haar af en paren om beurten met haar tot de cyclus voorbij is en het drietal terugkeert naar de groep. De drie hoofdpersonen in De Tuimelvrouw lijken die verhoudingen om te draaien. Twee sterke vrouwen, diergedragswetenschapper Anna van Dam en Isadora de Roi, de jonge vrouw die na een turbulent leven nu een boerderij leidt, cirkelen om psycholoog Rob Duinstra. Voor beide vrouwen is hij een rots in de branding. Als Isadora in een visioen voorziet dat Anna ver van huis betrokken dreigt te raken bij een vliegtuigongeluk volgen de gebeurtenissen elkaar in razend tempo op.

De Tuimelvrouw houdt het midden tussen een thriller en een liefdesroman. Het is een spannend verhaal over liefde en vriendschap dat de lezer meesleept in een maalstroom van verwikkelingen. Van harte aanbevolen voor de lezer die van spannende en romantische boeken houdt.

 

Recensie Biblion

Anna van Dam is een gerespecteerd wetenschapper en expert op het gebied van de meest bekende dolfijnensoort: de tuimelaars. Dit levert haar in vakkringen de bijnaam ‘de Tuimelvrouw’ op. Ze is bevriend met de psycholoog Rob Duinstra. Als derde belangrijke hoofdfiguur is er de kunstzinnige boerin Isadora de Roi. Deze laatste is helderziend en voorkomt dat Anna in een vliegtuig stapt dat zal crashen. Vanaf dat moment raakt het leven van de drie hoofdpersonen in een stroomversnelling en vertoont het gedrag van de man en de twee vrouwen overeenkomsten met dat van de tuimelaars. Het romandebuut van de auteur (geb.1965) die naast het schrijven muziek als passie heeft. Het verhaal dat autobiografische trekjes heeft, leest makkelijk door de korte zinnen. De schrijfster brengt naast romantiek wat spanning in het verhaal. Qua inhoud past de uitgave in de Ellessy Relax+ serie, een reeks boeken voor een breed vrouwelijk lezerspubliek. Paperback, normale druk.