Stap één

Stap éénMargreeth Kooiman
ISBN 978-90-8660-377-0
Prijs € 16,95
Verschijnt oktober 2018

Aline heeft het niet makkelijk gehad. Haar man Herman heeft een drankprobleem. Ze heeft alles op alles moeten zetten om hun huwelijk te redden. Nu Herman al maandenlang droog staat, is het tijd voor een nieuwe start. Ze verhuizen met hun kinderen, Jeroen en Mare, naar Zuid-Frankrijk. Hun nieuwe huis, in een afgelegen bergdorp midden in de bossen, moet flink worden opgeknapt. Aline is vastbesloten om er een veilig thuis voor de kinderen van te maken.
Al gauw vliegt de eenzaamheid Aline naar de keel. Als blijkt dat Herman weer drinkt en steeds minder haast maakt met klussen, begint hun huwelijk opnieuw te wankelen. Van Jean, een dakdekker die bij de buren bezig is, krijgt ze steun. Het is meteen duidelijk dat ze meer voor elkaar voelen dan vriendschap. Aline staat voor een moeilijke keuze. Moet ze Herman trouw blijven en haar gezin bij elkaar houden? Of geeft ze toe aan haar gevoelens voor Jean?

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is (nog) geen interview beschikbaar.

Biblion-recensie op Bol.com

Herman is lange tijd verslaafd geweest aan drank, maar staat nu al maanden "droog'. Hij wil een nieuw leven beginnen met zijn vrouw Aline en hun kinderen Jeroen (brugklas) en Mare (basisschool). Hij heeft daarom op eigen houtje een huis gekocht in een afgelegen bergdorp in Zuid-Frankrijk. Wanneer het gezin daar arriveert, blijkt het een grote bouwval. Herman en Aline beginnen vol goede moed met klussen. Maar al snel komt er, vooral bij Herman, de klad in. Aline ontdekt dat hij stiekem weer drinkt. Wanneer zij hulp krijgt van de aardige dakdekker Jean, staat haar leven op zijn kop. Kiest ze voor haar huwelijk of voor zichzelf? Vooral in het begin neemt de auteur de lezer echt mee op reis en wordt vooral het karakter van Aline goed uitgewerkt. Af en toe is tekst opgenomen die vanuit Herman is geschreven en waaruit zijn gedachten blijken. Margreeth Kooiman (1960) is sinds 2004 zelfstandig tekstschrijver, auteur en vertaalster. In 2017 verscheen haar debuutroman "Spagaat'*. Voor lezers die ook houden van Gerda van Wageningen en anderen.

Geschreven door Iris Stekelenburg-van Halem