Sprong in het diepe

Recensie op Bookstamel

Dit is een heerlijke feelgood zoals die moet zijn! Er gebeurd precies genoeg om het verhaal interessant te houden en niet te voorspelbaar en zoetsappig. Er zit een heerlijk vleugje humor in. Ik zag namelijk helemaal voor me hoe Tessa een muurtje op klom net toen er een bus japanners aan kwam rijden. Echt dat had ik kunnen zijn waarschijnlijk was ik net zo vrolijk en al zwaaiend/poserend naar beneden geklommen. De vleugjes humor die ik herken van Tamara Haagmans haar persoonlijke facebook zie ik terug in het boek. Maar goed ik dwaal af terug naar Tessa een heerlijke een beetje onzekere meid die houdt van zekerheid in haar leven ze neemt geen risico. Haar vriend Frank zegt tegen haar neem eens wat risico in het leven. Tja en als ze Frank dan verliest en een vakantie aangeboden krijgt kan ze niet anders dan voor een keer in haar leven spontaan zijn. Echter als ze in Duitsland aankomt is het dus niet de vakantie waarvan ze gedroomd had. Maar ze komt Thomas de badmeester tegen als ze wil gaan zwemmen. Ondanks zijn rare gedrag gaat ze toch met hem mee en beleven ze samen allerlei onverwachtse avonturen. Ik vind het personage van Tessa echt heerlijk geschreven op sommige momenten leefde ik enorm met haar mee en op andere lag ik weer dubbel van het lachen. ( Tja ik denk nou eenmaal in plaatjes)

Thomas daar in tegen kon ik niet gelijk een binding mee vinden ik vond het maar een rare gast en vertrouwde hem voor geen meter. Ik had hem dan ook allang verteld waar de deur zat. Maar toch raak je enorm benieuwd naar de reden waarom Tessa dan toch zo met hem mee gaat. Ook sommige keuzes de Thomas maakt zijn op zijn zachts gezegd apart en in conflict met het beeld wat ik van Thomas had. Door de plottwist op het einde viel alles voor mij echt op zijn plek. Ik heb dan ook enorm genoten van dit boek van Tamara Haagmans door de fijne vlotte schrijfstijl en de vleugjes humor ik houdt ervan!

Jullie snappen het al dit boek krijg een hele dikke voldoende van me. Namelijk een 8,5 en die is zeer dik verdiend. begin juli krijgen jullie van mij nog een recensie van het nieuwste boek van Tamara Haagmans.

Geschreven door Melanie