Startschot

StartschotIngrid Mulder
ISBN 978-90-8660-364-0
(14+)
Prijs € 15,95
Verschijnt maart 2018

Caro gaat normaal nooit met de bus, maar net deze ene keer, op deze ene ochtend zit zij in de bus als een jongen besluit de bus te kapen en in het wilde weg te gaan schieten. Een jongen die ze nota bene kent. Alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt de politie te denken dat hij niet alleen opereerde. Iemand heeft hem tot zijn daad aangezet. En die persoon zal het hier waarschijnlijk niet bij laten.
Tot haar eigen schrik heeft Caro wel een idee wie die persoon is. Maar hoe kan ze dat bewijzen en vooral: hoe kan ze voorkomen dat hij een nog groter bloedbad aanricht?

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is (nog) geen interview beschikbaar.

Recensie op Vrouwenthrillers.nl

Met Startschot levert schrijfster en juriste Ingrid Mulder haar eerste young adult roman af, nadat ze eerder al een aantal misdaadromans voor volwassenen schreef. Deze boeken kregen al lovende kritieken en nu probeert Mulder het met een roman voor de jongvolwassenen. En met succes, mogen we wel zeggen. Ingrid's schrijfstijl is vloeiend, lekker leesbaar en no-nonsense. Ze hoeft niet extra lollig te doen om in de smaak te vallen bij deze doelgroep. Het vaak overbodige gebruik van straattaal in deze boeken laat ze achterwege en vertrouwt op haar eigen schrijfstijl. En terecht, want Startschot is een goed boek. Niets meer en niets minder. Caro en haar vrienden zijn doodgewone tieners. Precies dat maakt het verhaal zo geloofwaardig, dat het zomaar echt gebeurd zou kunnen zijn. Want in de tijd van cybercrime en cyberpesten, is het niet eens zo ondenkbaar dat het echt zou kunnen gebeuren. Dat maakt Startschot dubbel zo spannend. Het verhaal heeft een angstaanjagend randje realiteit. Elke lezer van dit verhaal denkt straks nog eens na, als ze online gaan, online op een forum wat kletsen of rondlopen op zijn of haar middelbare school. Cybercrime meets realiteit en dat maakt het leven enorm onvoorspelbaar. Maar ook het verhaal wordt er onvoorspelbaar door wat het boek veel kracht geeft. We kunnen daarom niet anders dan hopen dat Ingrid Mulder met Startschot haarzelf het startsein gegeven heeft om meer young adult romans te schrijven, want dat kan ze. En we willen meer!

4 sterren

Geschreven door Marlies


Biblion-recensie op Bol.com

Havo-scholiere Caro zit in een bus die wordt gekaapt. Daarbij vallen doden en de dader blijkt een medeleerling. Caro overleeft de kaping en probeert haar leven weer op te pakken. De politie vermoedt dat de dader in opdracht van iemand anders handelde en Caro heeft een vermoeden wie dat is. Caro is ook op zoek naar haar biologische moeder en krijgt daarbij hulp van haar vriendje Bas. Het verhaal is vlot leesbaar met actuele thema's: schietpartijen door scholieren én op zoek zijn naar je biologische moeder. Niet alle karakters en motieven zijn even diep uitgewerkt. Er is ook een rol voor "Sjaak' (Jacqueline), de rechercheur uit eerdere misdaadboeken van de auteur. Dit is haar eerste young adult-roman. Vanaf ca. 15 jaar.

Geschreven door Onna