Jacqueline Coppens

Jacqueline CoppensJacqueline begon al vroeg met schrijven. Op de basisschool legde ze een eigen poëzieschriftje aan en schreef gedurende een aantal jaren haar gedachten in dichtvorm op. Op latere leeftijd begon ze met het schrijven van columns en korte verhalen. Hiermee won ze diverse schrijfwedstrijden en publiceerde in verschillende verhalenbundels en op (literaire) websites. Van jongs af aan leest ze al graag misdaadromans en het is daarom niet verwonderlijk dat ze haar eerste boek in dat genre heeft geschreven.
Haar thriller Evenwicht behoorde tot de laatste drie kanshebbers voor de Coffee Company Book Award, een literaire prijs voor het beste manuscript van niet eerder gepubliceerde schrijvers.

Jacqueline komt uit het bibliotheekvak en in haar laatste functie was ze hoofd van het medisch informatiecentrum in een ziekenhuis. Tegenwoordig heeft ze een eigen tekstbureau, is thrillerrecensent voor Hebban.nl/Crimezone en redacteur spanning bij de Boekenkrant. Jacqueline woont in Hardenberg met haar man en hun twee lieve katten, Bean en Maisy.

Publicaties
Lieve pap voor Schrijfwedstrijd Boekenweek 2016. Gepubliceerd op Nederland schrijft.

Het balkon voor Schrijfwedstrijd Boekenweek 2014. Gepubliceerd op Nederland schrijft. Geëindigd bij de vijftig beste verhalen.

De vriesbaby voor Crimezone thrillerschrijfwedstrijd 2013/2014. Geëindigd op de tweede plaats.

Bob in “Overgave”. Erotische verhalen. Uitgeverij Passage, februari 2014

Voor altijd de jouwe in “Verliefd, verloofd…vermoord”. Thrillerverhalen. Uitgeverij Pamac, oktober 2013.

Vijf minuten in “Vijf”. Verhalen met het thema vijf. www.Damespraatjes.nl, september 2013. Nu gratis te downloaden

Slaap kindje, slaap in “Het Keerpunt”. Verhalen over een keerpunt. LetterRijn, 2012.

Bibliografie
Evenwicht –  Ellessy Crime 2017
Omdat ik je mis –  Ellessy Crime 2019

Links
Website

Facebook
Twitter
LinkedIn