King – Deel 1: Spelen met vuur

KingOlivia Lewis
ISBN 978-90-8660-327-5
Prijs € 16,95
Aantal pagina’s
Verschijnt december 2016

De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat. Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel?

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is (nog) geen interview beschikbaar.

Recensie op Hebban

Spelen met vuur is het eerste deel in de king serie van Olivia lewis. En man man man wat een verhaal. Je word vanaf het begin meegesleurd in het verhaal.
Als je eenmaal begint wil je niet stoppen zo goed opgezet is het verhaal het is spannend tot het laatste moment en het beste is nog er zijn nog meer delen dus je kunt gewoon door.

Na het lezen van een ander erotische verhaal was ik wel benieuwd wat er nog meer voorn verhalen bestonden en deze serie en die van Queen kwam ik best veel tegen op Instagram en werd getriggerd door wat er werd verteld over het verhaal.

Ik heb het eerste deel van Queen ook liggen en heb aan schrijfster gevraagd wat het beste was om mee te beginnen en heb dus bedacht om toch maar met king te beginnen. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan.

Er is nu ook een kerst verhaal over de kings die bevat 4 delen.

5 sterren

Geschreven door Rebecca


Recensie op Hebban

Spelen met vuur is het eerste deel van de reeks van 4 boeken. Van in het begin is er vooral sprake van aantrekken en afstoten en Joshua zorgt voor veel problemen… Hij doet alles wat juist niet mag nu hij net vrijgekomen is uit de gevangenis. Het verhaal komt in het begin traag op gang, maar eens dat dat wel gebeurt kan je niet stoppen met lezen. Eerst was Joshua onuitstaanbaar met al zijn fratsen, maar naarmate het verhaal vorderde veroverde deze bad guy een plekje in mijn hart… Vol spanning keek ik uit naar het einde en nu ben ik zeer benieuwd naar de gebeurtenissen in Affaire, het tweede deel van deze reeks.

4 sterren


Recensie op Hebban

"Ik wist dit al een beetje van tevoren, hij heeft een grote bek en jij hebt ook geen filter, bovendien zijn jullie allebei gemaakt van dynamiet." Een uitspraak van Benjamin, en toch besluit hij zijn broer en vrouw een week alleen te laten…Ik heb dikwijls mijn wenkbrauwen opgetrokken bij bepaalde beslissingen en ik heb evenveel keer geroepen van nee stop stop … (ik schrijf niks verder om niet te spoilen) Dit boek gaf me zoveel verschillende gevoelens, lachen, stress, zenuwachtig, bang, boos, telleurstelling en onbegrip. Voor mij was het meer een mini thriller dan tinteling romance , maar even serieus …Olivia Lewis heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker doorleest. Ik zag alles gewoon door de ogen van Luci (en dat was vaak … kriebelig).

4 sterren

Geschreven door Ellen


Recensie op Hebban

Een kennismaking waarvan ik overrompeld ben geraakt. Olivia kan zichzelf Queen van erotische romans noemen.
Graag werd ik van tevoren gewaarschuwd voor de consequenties van deze verslavende reeks.
'Ik wil met dit boek, slapen, eten, douchen, leven. Hij moet in mijn tas overal mee naartoe.'

Olivia schrijft vlot, beeldend, humoristisch en grof met een sexy randje. Dat is wellicht een understatement.
De personages beginnen enorm te leven. Ze heeft het voor elkaar gekregen dat je als lezer jezelf bijna met allen kunt identificeren. Er is altijd wel iets wat kunt aanspreken in hen.
Naast dat ik Luci en Josh hele kleurrijke karakters vind, ben ik ook dol op kleine Sophia. Ik moest af en toe wat anekdotes delen thuis. Heerlijk, lekker ongeremd.
'Ik heb mijn dochter verpest. Benjamin stuurde een keurig spermacelletje, vast ook nog met een stropdasje om, mijn ei was een agressieve bitch. Ze vermorzelde het spermacelletje en vrat 'm op met huid en haar.'

Ik geef het verhaal vier(+) sterren! Zo benieuwd hoe dit verdergaat. Ik kan niet wachten!
Een dikke vette pluim voor Olivia.

Geschreven door Lisanne Stam


Recensie op Hebban

Olivia Lewis heeft een ontzettend fijne schrijfstijl waardoor je door het boek heen vliegt. De aantrekkingskracht tussen Luci en Joshua wordt zo mooi beschreven en komt echt over.

Luci is een vrouw die alles bezit waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen en toch voelt ze zich niet helemaal gelukkig. Ze is de rijkdom niet gewend en haar schoonfamilie vind ze ook maar niks, ze is veranderd en daar worstelt ze heel erg mee. Benjamin haar man is veel weg voor zijn twee bedrijven en dat brengt de nodige dingen met zich mee. Joshua is een ex gevangene met een temperament en een kort lontje, maar als hij iets wilt dan gaat het er echt voor.

Ik raad dit boek aan voor mensen die houden van een erotisch verhaal met een diepere laag erin, maar zorg er wel voor dat je deel twee bij de hand hebt. Die cliffhanger laat je namelijk in spanning achter.

5 sterren

Geschreven door Naomi


Recensie op Hebban

Het is inmiddels een bewezen succesgenre: de erotische roman. Vele internationale successen hebben het leespubliek kennis laten maken met seks in boekvorm. De 50 tinten trilogie, en films, kent iedereen wel. Seks verkoopt, dat is duidelijk. Nationaal hebben we ook een aantal auteurs die zich op dit genre hebben toegelegd, de een meer verdienstelijk dan de ander. Seks mag dan misschien wel verkopen maar als fervente lezer moet er ook inhoudelijk iets ‘te lezen’ zijn. Het begrip ‘functionele seks’ zal sommigen op de lachspieren werken maar een boek dat erotiek en een verhaal, een écht verhaal, kan combineren heeft wat mij betreft de voorkeur. Seks is dan duidelijk aanwezig maar neemt niet het verhaal over, het blijft zijn klasse behouden en wordt toegepast waar aannemelijk. Met andere woorden, het is in dienst van het verhaal. Een extra moeilijkheid in dit genre blijkbaar want het is weinig auteurs tot nu toe gelukt die balans te vinden.

In dit eerste deel, van wat een trilogie gaat worden, wordt de lezer meer dan aangenaam verrast. Je maakt kennis met Luci vanuit haar perspectief. Haar leven dat met vlagen wordt bemoeilijkt door haar snobistische schoonfamilie, de neiging om tegen de gevestigde orde aan te schoppen en vooral haar momenten van eenzaamheid en frustratie. Ze doet haar best en in die hoedanigheid is ze ondanks haar fouten een vrouw waar je snel sympathie voor ontwikkelt. Het is dan ook volledig te begrijpen dat zij doet wat ze doet. Dat kan niet van alle personages gezegd worden en die balans is goed. Joshua…..tja, wat daar? Het zwarte schaap van de familie zorgt voor veel onrust. Maar hier heeft Lewis gezorgd voor de woest aantrekkelijke factoren humor en karakter, want wat is die kerel met vlagen onuitstaanbaar, Luci kan hem wel wurgen. Echt heel verdienstelijk voor het verhaal en de opbouw van de sensualiteit. Ondanks dat het natuurlijk voorspelbaar is dat er momenten komen waar de vonken vanaf springen, want ja we lezen nu een erotische roman, is het allesbehalve cliché. Het wordt geen enkel moment ordinair, Lewis behoudt de klasse ondanks dat het behoorlijk gedetailleerde scènes bevat. Je moet het maar kunnen.

Het spel tussen uitdagende personages, humor (zelfs genuanceerd sarcasme, hilarisch!) en erotiek werkt meer dan prima in dit verhaal. Meteen vanaf het begin is daar de onderhuidse spanning aanwezig, er zijn zoveel dingen die aannemelijk zijn. De personages zijn door de zorgvuldige uitgebouwde karakters allesbehalve oppervlakkig en je leert ze goed kennen. Er zijn situaties waarom er zelfs hardop is gelachen. En dat komt ook vooral door de oprechte manier van schrijven. Niets gedoe maar gewoon recht voor de raap. Weer een extraatje!

Wat extra leuk is, dat de auteur Olivia Lewis een bekende Nederlandse auteur is en ik haar werk ken. De lat lag daarom ook wel wat hoger denk ik. Juist door de overkill aan verhalen in dit, succesvolle, genre verdient het respect dat Lewis dit aandurft. En het mag gezegd worden dat het een zeer verdienstelijk eindresultaat heeft opgeleverd. In een prettige, vlotte schrijfstijl weet zij je in de levens van de familie King te introduceren. Veel lezers zullen zich ook wel herkennen in de dagelijkse zaken waar Luci mee te maken krijgt. Schuldgevoel, eenzaamheid, uitdagingen en het nemen van cruciale beslissingen. En voor degenen met een onuitstaanbare zwager, geef de hoop niet meteen op. Wellicht blijkt hij minstens zo onweerstaanbaar als Joshua 😉

De chemie tussen de hoofdpersonages, de opbouw van het verhaal, de toegepaste erotiek en de verwachting die het verhaal in zijn totaal oplevert zijn gewoon goed, het maakt deze roman tot een klasse apart, mede ook door de functionele toepassing van de erotische scènes! Een absolute mustread voor liefhebbers van dit genre en auteurs zoals Abbi Glines, Jennifer Probst en Sylvia Day (en dat van eigen bodem!) Dit is zoveel beter dan de 50 tinten reeks, serieus! De eerste aanzet is er nu, wat gaat er verder nog gebeuren met Ben, Luci en Joshua? Er zijn zoveel vragen, omtrent deze en andere personages, die nog antwoord behoeven. Hopelijk laat het tweede deel niet al te lang meer op zich wachten. Een aanrader! En dus 4 dikke sterren.

Geschreven door Patrice van Trigt


Recensie op Thrillers and More

Als voorbereiding op het lezen van Affaire pak ik eerst Spelen met vuur op omdat het hier een trilogie betreft. Spelen met vuur is een erotische liefdesroman waar de passie vanaf spat, het is een verhaal wat meer bevat dan alleen maar erotische scenes.

Luci King heeft alles wat haar hartje begeert, ze kan kopen wat ze wil maar toch is ze niet gelukkig met het leven dat ze leidt. Haar man Ben is een druk baasje die veel weg is voor zaken.
Wanneer hij besluit zijn broer Joshua in huis te nemen omdat de overige familie niets meer met hem te maken wil hebben is er sprake van de kat op het spek binden.

Er is continu sprake van aantrekken en afstoten maar vooral het gedrag van Joshua zorgt voor veel toestanden in het gezin.
Het is mooi te lezen dat Joshua als persoonlijkheid zo wordt neergezet dat elke vrouw voor hem valt maar zodra hij bij zijn broer en zijn gezin in huis komt krijgt hij te maken met gevoelens die niet alleen met lust te maken hebben. Het is een onweerstaanbare bad guy die je ook als lezer in je hart sluit, ondanks dat hij soms het bloed onder je nagels vandaan weet te halen.

De erotische scenes zijn dermate goed uitgewerkt dat er nergens sprake is van overdreven vulgaire scenes maar je voelt de aantrekkingskracht die de seksscènes zo speciaal maken.
De schrijfstijl van Olivia Lewis is inlevend en staat bol van de emoties, de kriebel in de buik is zeker meerdere keren aanwezig geweest.
Je leeft als lezer van het begin tot het eind mee in het wel en wee van de familie King, vooral het einde doet me snakken naar het volgende deel wat gelukkig inmiddels al verschenen is, er is hier toch echt wel sprake van een stevige cliffhanger.

Spelen met vuur krijgt van mij 4,5 ster.

Geschreven door Bianca


Recensie op Mustreads Or Not

Omdat ik mee mag doen met de blogtour van King 2 leek het mij wel erg leuk om ook King 1 te lezen. De familie King leren kennen is wel een must voordat je deel 2 in handen krijgt. Tijdens het lezen was ik eigenlijk wel jaloers op het leventje van Luci, alles heeft ze wat haar hartje begeerd, maar als je verder leest kom je er achter dat Luci diep ongelukkig is. Geld en cadeaus maken niet alles goed en het enige wat ze wil is haar man Benjamin, die er is voor zijn werk en te weinig voor haar en de kinderen. Seks is ook ver te zoeken, spatte vroeger de vonken er vanaf, nu is Ben druk met zijn bedrijf.

Het verhaal wordt verteld vanuit Luci, maar er zijn enkele gedeelten die uit Joshua verteld worden. Gelukkig heeft Luci een geweldige baan en ook een paar super vriendinnen. Wat me wel opviel dat er steeds bij alles wat Luci draagt het merk wordt genoemd, ik vond dat een beetje te veel van het goede. Als dat in het begin een keer wordt genoemd oké maar tot het einde van het boek, dat ging mij wat tegen staan.

Wanneer de broer van Ben, Joshua een betoverend knappe man met een hoop tatoeages bij het gezin komt wonen, zet deze het rustige leventje van de familie op zijn kop. Joshua heeft in de gevangenis gezeten en naarmate het verhaal volgt komen er steeds meer overeenkomsten tussen het vroegere leven van Luci en het leven van Joshua tevoorschijn. De kinderen van luci en haar man krijgen weer aandacht en trekken steeds meer naar Joshua toe. Joshua is gek op de kinderen, maar van Luci moet hij niets hebben lijkt het, ze botsen steeds vaker en Luci wil Joshua uit huis hebben. Zeker omdat hij veel vrouwen mee naar huis neemt en daar luidruchtige seks mee heeft. Wat Luci tekort komt, heeft Joshua op zolder genoeg en dat steekt. Een meeslepend erotisch sensueel verhaal, weg leggen is geen optie. En met een Cliff hanger eindigt deel 1 en wordt je achter gelaten met de vragen wie wat waarom.

In spanning wachten op deel 2 van de familie King.

Geschreven door Caroline


Recensie op Serendipity Books

Zoals altijd beginnen we bij het uiterlijk van het boek. Het boek is redelijk klein van formaat en erg strak gebonden. Het klein van formaat is wel fijn maar hoe strak het gebonden is vond ik erg storend. Het lijkt een beetje ‘er in gepropt’ te zijn. En daardoor werd als ik wat langer aan het lezen was het een beetje een gevecht met het boek qua open houden. Echter is het lettertype super fijn en daardoor leest het boek een stuk prettiger. De cover is mysterieus en schreeuwt niet erotisch roman. Want ik persoonlijk fijn vind want niet iedereen hoeft in dit geval in één oogoplag door we hebbben wat ik lees.

Dan het verhaal. Ik moet eerlijk bekennen dat ik verbaasd ben over hoe goed dit verhaal is. Bij een erotische roman vermoet je toch al snel een zoetsappig verhaal met veel te veel seks. Echter is dat niet waar het om draait in dit boek. Natuurlijk zitten er stomende seks senes in. Maar bij dit boek draait het vooral om de spanning die er omheen komt kijken. En deze spanning blijft en blijft aanhouden. Hierdoor gaat het boek niet vervelen, en word het niet zoetsappig of juist veel te veel.
Om dit te kunnen schrijven moet je behoorlijk talent hebben. Want menig schrijver kan een spanningsboog bij dit onderwerp niet zo lang hoog houden.

Aan de andere kant komen er ook veel punten aan bod waarin ik heel erg tegenstrijdige gevoelens had. Want met sommige dingen was ik het moreel gezien gewoon echt niet eens, maar daar leek het personage dan ook mee te worstelen. Dit zorgde er dan weer voor dat er een enorm gevoel van empathie kwam waardoor je van de personages ging houden maar ook echt boos op ze kon worden. Ik denk dat ik me hier en daar zelfs teleurgesteld heb gevoeld in sommige personages. Echter is het einde is een echte klapper. Zoals het einde is had ik het totaal niet verwacht en nu zit ik op het puntje van mijn stoel voor deel 2.

Kort gezegd is het een erotische roman met een echt verhaal en hier en daar zelfs een behoorlijke diepgang. Met veel emoties en natuurlijk veel erotische momenten.

Ben je dus toe aan een erotische roman met een enorme spanningsboog mag je dit boek echt niet laten liggen.

4,5 ster

Geschreven door Marjolein Mous


Lezersrecensie op Hebban

Spelen met vuur is het eerste deel van de 'King- trilogie' en speelt zich hoofdzakelijk af in een rustig kustdorpje ten huize Benjamin King, niet ver van een luxueus hotel. De succesvolle ondernemer Benjamin King heeft samen met zijn beeldschone vrouw Luci het nabijgelegen hotel Sterrenborgh overgenomen van zijn steenrijke ouders. Het verblijf wordt hoofdzakelijk door Luci gerund.

De auteur schrijft onder het pseudoniem Olivia Lewis en ze weet waarover ze het heeft. Deze Nederlandse werkte immers in één van de duurste hotels aan de Nederlandse kust, waardoor ze directe ervaring met en kennis van luxueuze hotels opdeed.

Spelen met vuur is een passende titel bij dit boek, dat enorm seksueel geladen is. Maar het biedt ook ruimte aan ander thema’s, zoals familie-eer, geweldpleging en zelfcontrole, drug- en alcoholmisbruik, vreemdgaan en trouw, zonde en vergeving. De drie hoofdpersonages worden door Lewis goed in beeld gebracht, elk met hun eigen karakter dat voldoende wordt uitgediept om je te kunnen inleven. Een aantal nevenpersonages geven het geheel meer body. De zinnen zijn vlot leesbaar, ze zijn opgezet in eenvoudige hedendaagse taal. Het boek begint met een scène vanuit het oogpunt van Joshua (Josh) maar uiteindelijk volg je het grootste deel van het verhaal vanuit Luci’s oogpunt.

Alhoewel in hoofdzaak een voorspelbare chicklit, leest Spelen met vuur zeer vlot en zit het vol spetterende erotische scènes. Olivia Lewis is erin geslaagd met het eerste deel van de 'King- trilogie' een boek te schrijven dat de lezer meeneemt en af en toe op het puntje van zijn stoel laat zitten van de wellust en de spanning. Het boek sluit af met een cliffhanger. Het wordt dus uitkijken naar het volgende deel!

Geschreven door Nathalie Vercammen


Recensie door Sim's Cup Of Tea

Dit eerste deel is fantastisch! De auteur heeft mijn verwachtingen wederom overtroffen. Bij een erotische thriller denk je wellicht direct aan een ordinair verhaal met onnoemelijk veel hete scènes. Wat me direct opviel is dat het vrij lang duurt, voor er een erotische scène geschreven werd. De auteur zorgt er eerst voor dat je wordt meegesleurd in het verhaal. De spanning wordt opgebouwd, de personages worden uitgewerkt, je bouwt een band met ze op en beleeft samen met hen de groei die ze doormaken. Omdat je ondertussen een zodanige band opgebouwd hebt met de personages, zijn de erotische stukken alles behalve ordinair en too much. Chapeau!

Alhoewel ik niet goedkeur wat Luci doet, omdat ik zelf absoluut niet zo in elkaar zit, leef je zo met haar mee, dat je haar wel volledig begrijpt. En als je denkt dat je het verhaal uitgevogeld hebt, heb je het mis… Het eindigt met een waanzinnige cliffhanger, die ik totaal NIET zag aankomen. I love it!

Spelen met vuur is het eerste deel van een trilogie en ik kan niet wachten op het tweede en derde deel. Voor iedereen die van dit genre houdt, zeg ik: Koop, lees en geniet!

5 sterren

Geschreven door Simone


Buddy-recensie door Hebban

Janneke: Heel leuk om samen deze buddyread te doen! Ja dat vind ik ook heel gaaf, maar ik kan je wel zeggen dat omdat ik weet wie er achter het pseudoniem zit, mijn verwachtingen we hoog zijn. Dat maakte dat ik niet kon wachten om aan dit boek te gaan beginnen. De eerste honderd bladzijdes moest ik een klein beetje wennen aan de schrijfstijl. Die vond ik iets aan de grove kant. Op de eerste pagina werd al twee keer het woord f*cking gebruikt. Maar goed misschien is dat een beetje mijn eigen preutsheid of ik moest er even aan wennen. Verderop had ik wel door dat de manier waarop het is geschreven, goed bij het verhaal past. Wat vond jij van de schrijfstijl?

Marleen: Ik vond de schrijfstijl niet zo storend als jij. Wel kon merken dat het echt heel Nederlands was en het taalgebruik van de personages inderdaad wat grof was. Echter paste het wat mij betreft wel bij de personages. Zowel Luci als Joshua passen niet in de wereld waar ze in zitten en moeten op een bepaalde manier hun agressie kwijt en dat doen ze mede door te vloeken als bootwerkers. Waar ik mij aan stoorde dat het er iets te dik oplag dat ze zich probeerden af te zetten tegen hun omgeving door te vloeken en te schelden. Dat was iets te overdreven en had voor mij wel iets minder gekund.

Lees verder op Hebban.nl. En bekijk ook de eigen recensie van Janneke.

Geschreven door Janneke en Marleen


Recensie door Samen lezen is leuker

Cover
De achtergrond is even goed kijken waar je naar kijkt, de titel spat ervan af. Het kleurgebruik vind ik mooi gedaan, eenvoudig en treffend. Resumé: gaaf.

Mening:
Om maar met de deur in huis te vallen: wat een zalig boek is dit! Het verhaal pakt in de ik-vorm direct. In een pure, recht voor de rape schrijfstijl sleurt Lewis je de wereld van Luci binnen. En wat een personage is dit dan weer! Pittig, lief, opvliegend en met een sarcastische tong als een scheermes is het hardop lachen geblazen. Voeg daar echtgenoot Ben, (schoon) familie, vriendinnen en dan als klap op de vuurpijl uiteraard de ik mag wel zeggen innemende Joshua King aan toe en je zit gebakken.

Langzaam maar zeker leer je een ieder beter kennen en word je heen en weer geslingerd in wat je voor de personages voelt. Van begrip tot verbazing tot: “Waarom doe je dit en zou je dit wel doen??” Niet moeilijk en dit is genietend go with the flow lezen.

De spanning wordt ondertussen gestadig en ontzettend goed opgebouwd. Natuurlijk ligt deze spanning ook op het seksuele vlak en met rode oortjes en kloppend hart is het wachten op de onvermijdelijke climax. In deze scènes wordt de koe dan ook gewoon bij de horens gevat, het wordt beschreven zoals het op dat moment gaat zonder dat ik er een ‘ordinair’ gevoel bij kreeg. En dat is nu precies waar ik op hoop bij een boek als dit.

Spelen met vuur is het eerste deel van een trilogie en weet zo te eindigen dat ik zo snel mogelijk door wil gaan in deel twee. Er ligt nog van alles onder de tafel, ik kan niet wachten!

Conclusie:
KING- Spelen met vuur biedt precies waarom ik dit genre ook zo graag lees. Het is een makkelijk te volgen verhaal, doch goed geschreven. Het biedt pakkende personages met karakter in een toffe setting en het is erotiek op zijn best.

Vier stralende sterren.

Geschreven door Karin Meinen


Recensie door The Bookbabe

Damnnnn wat een boek!!! Ik heb me suf gelachen om de sarcastische humor en gemene opmerkingen. En de manier waarop Olivia Lewis de hitsigheid weet te omschrijven zonder echt ordinair te worden, wauw! De spanning is echt voelbaar, en Joshua King is echt HOT...

"Is een huilende vrouw altijd écht verdrietig, of doen vrouwen soms ook wel eens alsof, om aandacht te krijgen?" ~ p146.

Spelen met vuur is het eerste deel uit de King-trilogie van Olivia Lewis, het pseudoniem van een Nederlandse auteur die anoniem wenst te blijven. Vanuit ik-perpectief wordt het verhaal verteld van Luci King, een jonge moeder van dertig die in het leven niks te kort komt. Financiel tenminste. Om hun financiele status te behouden werkt haar man, Benjamin, veel en is daardoor weinig tot nooit thuis. Wanneer Joshua voorwaardelijk vrij komt heeft Olivia weinig inspraak en besluit Benjamin dat zijn broer bij hun in huis komt. Dit is het begin van alles... Ze kan zijn bloed wel drinken, maar toch hangt er ook een bepaalde spanning in de lucht. Want lees maar zelf: Joshua is gewoon HOT! Het verhaal is op een hele fijne manier geschreven, en lees echt heerlijk weg. Er zit voldoende diepgang in het verhaal om het niet alleen om de sex te laten gaan. De personages zijn sterk neergezet, in een allerdaagse setting waar iedereen zich wel in kan vinden. De manier waarop Luci met haar vriendinnen omgaat gaf mij echt een Sex and the City gevoel, lekker open en eerlijk zonder er doekjes om te winden. En ja er zit sex in, het is niet voor niets een erotische roman. Het beestje word gewoon bij zijn naam genoemd, maar naar mijn idee wordt het niet vulgair omschreven. De auteur weet de spanning tussen de personages op een goede manier op te voeren, er zit een opbouw in die bijna van de pagina's afspat en waarbij je als lezer alleen maar mee kan genieten.

"Hoe vaak ik Ben wel niet gesmeekt heb om seks, om aandacht, om tijd." ~ p175.

Ik heb dit boek echt verslonden! En dat einde.... had ik al verteld dat ik cliffhangers HAAT!!!? Dus uh, Olivia, schrijf alsjeblieft even snel door aan deel 2? Onnodig te zeggen dat ik het een dikke 5 sterren waard vind. Ik denk dat iedereen die van erotische romans houdt gaat genieten van dit verhaal. ♡♡♡♡♡

Geschreven door Cisz Strasters


Recensie door Boekenbeschrijfster

Na het verschijnen van de Vijftig Tinten-reeks (waar ik niet zoveel aan vond) kwamen er weer erotische romans op de markt. De Muren van Glas-serie van Marique Maas vond ik een stuk boeiender om te lezen. Deze reeks krijgt concurrentie van de King-trilogie, verwacht ik. Het eerste deel ‘Spelen met vuur’ is een heerlijk boek om te lezen.

Olivia Lewis heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker doorleest. Al vanaf de eerste hoofdstukken voel je haast de spanning die er tussen Luci en Joshua is. Tegelijkertijd heb je een hoop vragen over de beide personages. Wat heeft er zich in het verleden afgespeeld? Hoe hebben Luci en Benjamin elkaar ontmoet? Waarvoor heeft Joshua in de gevangenis gezeten? Deze en andere vragen worden gedeeltelijk beantwoord in het boek, maar de auteur houdt ruimte open om de personages in de andere delen verder uit te diepen. De verschillende seksscènes die in het boek voorbij komen, passen prima in het verhaal. Ze zijn op een sensuele en erotische manier beschreven.

Op twee hoofdstukken na lees je het boek vanuit Luci, waardoor je haar steeds beter leert kennen. In het eerste en het laatste hoofdstuk komt Joshua aan het woord. Ik hoop dat we in de andere delen nog meer vanuit Joshua mogen lezen, en dat Benjamin wellicht ook nog aan bod komt. Hij lijkt me ook niet helemaal zonder geheimen. Het einde van ‘Spelen met vuur’ laat in ieder geval genoeg ruimte over voor een vervolg.

Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust. ‘King: Spelen met vuur’ is het eerste deel van een trilogie.

Geschreven door Kim


Recensie door Only My Me