King – Deel 1: Spelen met vuur

KingOlivia Lewis
ISBN 978-90-8660-327-5
Prijs € 16,95
Aantal pagina’s
Verschijnt december 2016

De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat. Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel?

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is (nog) geen interview beschikbaar.

Recensie op Serendipity Books

Zoals altijd beginnen we bij het uiterlijk van het boek. Het boek is redelijk klein van formaat en erg strak gebonden. Het klein van formaat is wel fijn maar hoe strak het gebonden is vond ik erg storend. Het lijkt een beetje ‘er in gepropt’ te zijn. En daardoor werd als ik wat langer aan het lezen was het een beetje een gevecht met het boek qua open houden. Echter is het lettertype super fijn en daardoor leest het boek een stuk prettiger. De cover is mysterieus en schreeuwt niet erotisch roman. Want ik persoonlijk fijn vind want niet iedereen hoeft in dit geval in één oogoplag door we hebbben wat ik lees.

Dan het verhaal. Ik moet eerlijk bekennen dat ik verbaasd ben over hoe goed dit verhaal is. Bij een erotische roman vermoet je toch al snel een zoetsappig verhaal met veel te veel seks. Echter is dat niet waar het om draait in dit boek. Natuurlijk zitten er stomende seks senes in. Maar bij dit boek draait het vooral om de spanning die er omheen komt kijken. En deze spanning blijft en blijft aanhouden. Hierdoor gaat het boek niet vervelen, en word het niet zoetsappig of juist veel te veel.
Om dit te kunnen schrijven moet je behoorlijk talent hebben. Want menig schrijver kan een spanningsboog bij dit onderwerp niet zo lang hoog houden.

Aan de andere kant komen er ook veel punten aan bod waarin ik heel erg tegenstrijdige gevoelens had. Want met sommige dingen was ik het moreel gezien gewoon echt niet eens, maar daar leek het personage dan ook mee te worstelen. Dit zorgde er dan weer voor dat er een enorm gevoel van empathie kwam waardoor je van de personages ging houden maar ook echt boos op ze kon worden. Ik denk dat ik me hier en daar zelfs teleurgesteld heb gevoeld in sommige personages. Echter is het einde is een echte klapper. Zoals het einde is had ik het totaal niet verwacht en nu zit ik op het puntje van mijn stoel voor deel 2.

Kort gezegd is het een erotische roman met een echt verhaal en hier en daar zelfs een behoorlijke diepgang. Met veel emoties en natuurlijk veel erotische momenten.

Ben je dus toe aan een erotische roman met een enorme spanningsboog mag je dit boek echt niet laten liggen.

4,5 ster

Geschreven door Marjolein Mous


Lezersrecensie op Hebban

Spelen met vuur is het eerste deel van de 'King- trilogie' en speelt zich hoofdzakelijk af in een rustig kustdorpje ten huize Benjamin King, niet ver van een luxueus hotel. De succesvolle ondernemer Benjamin King heeft samen met zijn beeldschone vrouw Luci het nabijgelegen hotel Sterrenborgh overgenomen van zijn steenrijke ouders. Het verblijf wordt hoofdzakelijk door Luci gerund.

De auteur schrijft onder het pseudoniem Olivia Lewis en ze weet waarover ze het heeft. Deze Nederlandse werkte immers in één van de duurste hotels aan de Nederlandse kust, waardoor ze directe ervaring met en kennis van luxueuze hotels opdeed.

Spelen met vuur is een passende titel bij dit boek, dat enorm seksueel geladen is. Maar het biedt ook ruimte aan ander thema’s, zoals familie-eer, geweldpleging en zelfcontrole, drug- en alcoholmisbruik, vreemdgaan en trouw, zonde en vergeving. De drie hoofdpersonages worden door Lewis goed in beeld gebracht, elk met hun eigen karakter dat voldoende wordt uitgediept om je te kunnen inleven. Een aantal nevenpersonages geven het geheel meer body. De zinnen zijn vlot leesbaar, ze zijn opgezet in eenvoudige hedendaagse taal. Het boek begint met een scène vanuit het oogpunt van Joshua (Josh) maar uiteindelijk volg je het grootste deel van het verhaal vanuit Luci’s oogpunt.

Alhoewel in hoofdzaak een voorspelbare chicklit, leest Spelen met vuur zeer vlot en zit het vol spetterende erotische scènes. Olivia Lewis is erin geslaagd met het eerste deel van de 'King- trilogie' een boek te schrijven dat de lezer meeneemt en af en toe op het puntje van zijn stoel laat zitten van de wellust en de spanning. Het boek sluit af met een cliffhanger. Het wordt dus uitkijken naar het volgende deel!

Geschreven door Nathalie Vercammen


Recensie door Sim's Cup Of Tea

Dit eerste deel is fantastisch! De auteur heeft mijn verwachtingen wederom overtroffen. Bij een erotische thriller denk je wellicht direct aan een ordinair verhaal met onnoemelijk veel hete scènes. Wat me direct opviel is dat het vrij lang duurt, voor er een erotische scène geschreven werd. De auteur zorgt er eerst voor dat je wordt meegesleurd in het verhaal. De spanning wordt opgebouwd, de personages worden uitgewerkt, je bouwt een band met ze op en beleeft samen met hen de groei die ze doormaken. Omdat je ondertussen een zodanige band opgebouwd hebt met de personages, zijn de erotische stukken alles behalve ordinair en too much. Chapeau!

Alhoewel ik niet goedkeur wat Luci doet, omdat ik zelf absoluut niet zo in elkaar zit, leef je zo met haar mee, dat je haar wel volledig begrijpt. En als je denkt dat je het verhaal uitgevogeld hebt, heb je het mis… Het eindigt met een waanzinnige cliffhanger, die ik totaal NIET zag aankomen. I love it!

Spelen met vuur is het eerste deel van een trilogie en ik kan niet wachten op het tweede en derde deel. Voor iedereen die van dit genre houdt, zeg ik: Koop, lees en geniet!

5 sterren

Geschreven door Simone


Buddy-recensie door Hebban

Janneke: Heel leuk om samen deze buddyread te doen! Ja dat vind ik ook heel gaaf, maar ik kan je wel zeggen dat omdat ik weet wie er achter het pseudoniem zit, mijn verwachtingen we hoog zijn. Dat maakte dat ik niet kon wachten om aan dit boek te gaan beginnen. De eerste honderd bladzijdes moest ik een klein beetje wennen aan de schrijfstijl. Die vond ik iets aan de grove kant. Op de eerste pagina werd al twee keer het woord f*cking gebruikt. Maar goed misschien is dat een beetje mijn eigen preutsheid of ik moest er even aan wennen. Verderop had ik wel door dat de manier waarop het is geschreven, goed bij het verhaal past. Wat vond jij van de schrijfstijl?

Marleen: Ik vond de schrijfstijl niet zo storend als jij. Wel kon merken dat het echt heel Nederlands was en het taalgebruik van de personages inderdaad wat grof was. Echter paste het wat mij betreft wel bij de personages. Zowel Luci als Joshua passen niet in de wereld waar ze in zitten en moeten op een bepaalde manier hun agressie kwijt en dat doen ze mede door te vloeken als bootwerkers. Waar ik mij aan stoorde dat het er iets te dik oplag dat ze zich probeerden af te zetten tegen hun omgeving door te vloeken en te schelden. Dat was iets te overdreven en had voor mij wel iets minder gekund.

Lees verder op Hebban.nl. En bekijk ook de eigen recensie van Janneke.

Geschreven door Janneke en Marleen


Recensie door Samen lezen is leuker

Cover
De achtergrond is even goed kijken waar je naar kijkt, de titel spat ervan af. Het kleurgebruik vind ik mooi gedaan, eenvoudig en treffend. Resumé: gaaf.

Mening:
Om maar met de deur in huis te vallen: wat een zalig boek is dit! Het verhaal pakt in de ik-vorm direct. In een pure, recht voor de rape schrijfstijl sleurt Lewis je de wereld van Luci binnen. En wat een personage is dit dan weer! Pittig, lief, opvliegend en met een sarcastische tong als een scheermes is het hardop lachen geblazen. Voeg daar echtgenoot Ben, (schoon) familie, vriendinnen en dan als klap op de vuurpijl uiteraard de ik mag wel zeggen innemende Joshua King aan toe en je zit gebakken.

Langzaam maar zeker leer je een ieder beter kennen en word je heen en weer geslingerd in wat je voor de personages voelt. Van begrip tot verbazing tot: “Waarom doe je dit en zou je dit wel doen??” Niet moeilijk en dit is genietend go with the flow lezen.

De spanning wordt ondertussen gestadig en ontzettend goed opgebouwd. Natuurlijk ligt deze spanning ook op het seksuele vlak en met rode oortjes en kloppend hart is het wachten op de onvermijdelijke climax. In deze scènes wordt de koe dan ook gewoon bij de horens gevat, het wordt beschreven zoals het op dat moment gaat zonder dat ik er een ‘ordinair’ gevoel bij kreeg. En dat is nu precies waar ik op hoop bij een boek als dit.

Spelen met vuur is het eerste deel van een trilogie en weet zo te eindigen dat ik zo snel mogelijk door wil gaan in deel twee. Er ligt nog van alles onder de tafel, ik kan niet wachten!

Conclusie:
KING- Spelen met vuur biedt precies waarom ik dit genre ook zo graag lees. Het is een makkelijk te volgen verhaal, doch goed geschreven. Het biedt pakkende personages met karakter in een toffe setting en het is erotiek op zijn best.

Vier stralende sterren.

Geschreven door Karin Meinen


Recensie door The Bookbabe

Damnnnn wat een boek!!! Ik heb me suf gelachen om de sarcastische humor en gemene opmerkingen. En de manier waarop Olivia Lewis de hitsigheid weet te omschrijven zonder echt ordinair te worden, wauw! De spanning is echt voelbaar, en Joshua King is echt HOT...

"Is een huilende vrouw altijd écht verdrietig, of doen vrouwen soms ook wel eens alsof, om aandacht te krijgen?" ~ p146.

Spelen met vuur is het eerste deel uit de King-trilogie van Olivia Lewis, het pseudoniem van een Nederlandse auteur die anoniem wenst te blijven. Vanuit ik-perpectief wordt het verhaal verteld van Luci King, een jonge moeder van dertig die in het leven niks te kort komt. Financiel tenminste. Om hun financiele status te behouden werkt haar man, Benjamin, veel en is daardoor weinig tot nooit thuis. Wanneer Joshua voorwaardelijk vrij komt heeft Olivia weinig inspraak en besluit Benjamin dat zijn broer bij hun in huis komt. Dit is het begin van alles... Ze kan zijn bloed wel drinken, maar toch hangt er ook een bepaalde spanning in de lucht. Want lees maar zelf: Joshua is gewoon HOT! Het verhaal is op een hele fijne manier geschreven, en lees echt heerlijk weg. Er zit voldoende diepgang in het verhaal om het niet alleen om de sex te laten gaan. De personages zijn sterk neergezet, in een allerdaagse setting waar iedereen zich wel in kan vinden. De manier waarop Luci met haar vriendinnen omgaat gaf mij echt een Sex and the City gevoel, lekker open en eerlijk zonder er doekjes om te winden. En ja er zit sex in, het is niet voor niets een erotische roman. Het beestje word gewoon bij zijn naam genoemd, maar naar mijn idee wordt het niet vulgair omschreven. De auteur weet de spanning tussen de personages op een goede manier op te voeren, er zit een opbouw in die bijna van de pagina's afspat en waarbij je als lezer alleen maar mee kan genieten.

"Hoe vaak ik Ben wel niet gesmeekt heb om seks, om aandacht, om tijd." ~ p175.

Ik heb dit boek echt verslonden! En dat einde.... had ik al verteld dat ik cliffhangers HAAT!!!? Dus uh, Olivia, schrijf alsjeblieft even snel door aan deel 2? Onnodig te zeggen dat ik het een dikke 5 sterren waard vind. Ik denk dat iedereen die van erotische romans houdt gaat genieten van dit verhaal. ♡♡♡♡♡

Geschreven door Cisz Strasters


Recensie door Boekenbeschrijfster

Na het verschijnen van de Vijftig Tinten-reeks (waar ik niet zoveel aan vond) kwamen er weer erotische romans op de markt. De Muren van Glas-serie van Marique Maas vond ik een stuk boeiender om te lezen. Deze reeks krijgt concurrentie van de King-trilogie, verwacht ik. Het eerste deel ‘Spelen met vuur’ is een heerlijk boek om te lezen.

Olivia Lewis heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker doorleest. Al vanaf de eerste hoofdstukken voel je haast de spanning die er tussen Luci en Joshua is. Tegelijkertijd heb je een hoop vragen over de beide personages. Wat heeft er zich in het verleden afgespeeld? Hoe hebben Luci en Benjamin elkaar ontmoet? Waarvoor heeft Joshua in de gevangenis gezeten? Deze en andere vragen worden gedeeltelijk beantwoord in het boek, maar de auteur houdt ruimte open om de personages in de andere delen verder uit te diepen. De verschillende seksscènes die in het boek voorbij komen, passen prima in het verhaal. Ze zijn op een sensuele en erotische manier beschreven.

Op twee hoofdstukken na lees je het boek vanuit Luci, waardoor je haar steeds beter leert kennen. In het eerste en het laatste hoofdstuk komt Joshua aan het woord. Ik hoop dat we in de andere delen nog meer vanuit Joshua mogen lezen, en dat Benjamin wellicht ook nog aan bod komt. Hij lijkt me ook niet helemaal zonder geheimen. Het einde van ‘Spelen met vuur’ laat in ieder geval genoeg ruimte over voor een vervolg.

Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust. ‘King: Spelen met vuur’ is het eerste deel van een trilogie.

Geschreven door Kim


Recensie door Only My Me