Faye en Sean, a love story

Faye en Sean, a love storyMarina Folkers
ISBN 978-90-8660-298-8
Prijs € 21,95
Aantal pagina’s 422
Verschijnt oktober 2015

Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?

Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?

Faye en Sean, a love story is een warme roman met humor en romantiek.

FRAGMENT 1
‘Ga je me weer wegsturen?’ Ze stak haar kin uitdagend naar voren en keek hem recht in de ogen.
Hij zuchtte en liet zijn schouders iets hangen. Ze voelde zijn verzet afnemen en ontspande zich. Toch aarzelde hij nog even en leek met zichzelf in gevecht. Na een paar tellen deed hij echter een stap opzij en hield de deur verder voor haar open. ‘Kom maar even verder.’
Ze wilde niet te opgelucht kijken, maar het feit dat ze werd binnengelaten was een goed teken.
Hij wees haar een stoel aan in een kleine keuken, links van de voordeur. ‘Ga zitten.’
Ze ging op het puntje van de aangewezen stoel zitten en zette de tas met de soep op de tafel. Hij bleef staan. Ze zag dat hij met een argwanende blik naar haar tas keek. ‘Soep,’ legde ze uit en schoof de tas in zijn richting.
Hij keek perplex, maar zei niets. Hij ging tegenover haar zitten en haalde een sigaret tevoorschijn. Hij stak hem niet aan maar tikte ermee op de tafel. Hij leek te zoeken naar woorden.
Ook zij zocht naar woorden. Nu was ze dan eindelijk bij hem en wist ze ineens niet meer wat ze had willen zeggen. ‘Sean …’
Hij keek niet op en zij keek naar zijn gebogen hoofd. Hij leek verslagen en haar hart ging naar hem uit. Ze beet op haar lip en besloot gelijk maar te zeggen wat ze wist. ‘Nadat ik hier gisteren was geweest heeft mijn moeder mij iets verteld wat ze lang geleden heeft gehoord.’
Hij gaf geen reactie.
‘Over je moeder.’
Hij knikte met een zucht, maar hij bleef strak naar de tafel staren. Faye wist niet zo goed wat ze moest zeggen, daarom stak ze haar hand naar hem uit en legde deze over die van hem. Hij draaide zijn hand om en sloot zijn vingers om die van haar. Toen pas keek hij haar aan. Zijn groene ogen leken donkere poelen, zo somber, zo anders als ze van hem gewend was. Nu de boosheid was verdwenen bleef er een vreemde gelatenheid over.

FRAGMENT 2
Faye slikte moeizaam en hapte naar adem. Hoe erg was het met haar gesteld dat ze hem nu plotseling overal scheen te zien? Ze keek naar Monique. Monique zag er nog altijd uit als Monique. En daar stond Hugo, vol aanbidding naar zijn vriendin te kijken. Dit zag ze allemaal wel goed. Opnieuw waagde Faye een blik naar de bar. Ze knipperde met haar ogen. Er stond nu iemand anders. Het begon Faye te duizelen. Ze had zichzelf bijna echt geloofd. Hoe kon ze zo stom zijn? Het was hoog tijd dat ze naar huis ging. Monique zou het wel begrijpen. Ze zou het haar later wel uitleggen, maar nu moest ze weg. Ze had haar gezicht laten zien, ze had zelfs een zangpoging gedaan, maar nu moest ze weg voor ze nog gekkere dingen zou zien. Monique had haar nu al een paar keer met een vragende blik aangekeken en vroeg zich al af waarom Faye daar alleen maar stond te staan en al het zangwerk aan haar overliet. Ze boog zich naar Monique toe. ‘Sorry. Ik kan dit nu niet. Ik ga mijn schoenen zoeken en dan ga ik naar huis.’ Monique keek paniekerig om zich heen, maar Faye had de microfoon al in de handen van een verbouwereerde Hugo gedrukt. ‘Neem het alsjeblieft van mij over.’ Ze wachtte de reactie van Hugo niet eens af, maar wrong zich door de menigte heen naar de plek waar ze haar pumps had uitgeschopt.
Terwijl ze de vloer afspeurde op zoek naar haar schoenen, drong het nauwelijks tot haar door dat Monique nog steeds aan het zingen was, hier en daar geholpen door Hugo die een vrouwenstem imiteerde, tot hilariteit van de toeschouwers. Ze was blij dat de aandacht van haar was afgewend en zette haar speurtocht voort. Ha, daar zag ze een schoen. Ze wurmde zich tussen een paar mensen door en kroop op haar knieën onder een tafeltje tot haar hand een van haar pumps te pakken had. Ze negeerde de vreemde blikken die haar af en toe toegeworpen werden. Zagen ze niet dat ze gewoon schoenen aan het zoeken was? Terwijl ze overeind kwam stootte ze haar hoofd tegen de tafelrand. ‘Au.’ Ze voelde zich een beetje duizelig worden en bleef even gehurkt zitten. Ze wreef over haar voorhoofd. Als dat maar geen blauwe plek ging worden. Of erger nog, een blauwe bult.
Op dat moment hoorde ze Monique wat door de microfoon zeggen. ‘Daar ergens.’ Ze was waarschijnlijk vergeten dat ze de microfoon nog in haar handen had op het moment dat ze iets tegen Hugo wilde zeggen. Nieuwe muziek was al weer gestart en iemand anders had de microfoon overgenomen. Faye schonk er verder geen aandacht aan. Vanuit haar plekje half onder de tafel liet ze haar blik weer over de vloer glijden in de hoop haar andere pump te lokaliseren, die hier vast in de buurt moest zijn. Opeens dook Monique naast haar op. ‘Wat doe je?’
‘Ik zoek mijn pump. En dan ga ik weg. Ik voel me echt niet goed.’
‘Sean is hier.’
Geschokt kwam Faye half overeind, waarbij ze nogmaals haar hoofd aan een tafel stootte. ‘Wat zeg je?’
‘Sean is hier. Hij zoekt je.’
Faye hield haar hand tegen de pijnlijke plek op haar hoofd. ‘Sean zit in Amerika.’
‘Nee, hij is hier. Kom onder die tafel vandaan, dan kan Sean je wel thuisbrengen als je nog steeds weg wilt.’

1. Je bent gek op Londen, zo blijkt ook uit je roman. Waar komt die liefde vandaan?
Tja, hoe ontstaat zoiets? Ik heb een aantal vakanties in Londen doorgebracht, waar ik met name onder de indruk raakte van de vele prachtige parken. Ik ben me daar steeds meer in gaan verdiepen en heb vervolgens een paar Facebookpagina's gestart. En hoe meer je van iets weet, hoe interessanter het wordt. Behalve de standaard toeristische spots, heeft London zulke prachtige straten, wijken en bouwwerken en iedere keer valt er weer iets nieuws te ontdekken. Precies zoals Samuel Johnson ooit schreef: 'Wie genoeg heeft van Londen, heeft genoeg van het leven'.

2. Hoe is het om te debuteren? Wat zijn je verwachtingen?
Debuteren is allereerst een droom die werkelijkheid wordt. Tegelijkertijd is het enorm spannend. Iets waar je zelf zo intensief en met liefde aan hebt gewerkt komt nu in handen van anderen. Wat zullen ze ervan vinden? Zullen ze ook gaan geven om mijn hoofdpersonen? Ik hoop uiteraard dat het verhaal de lezers zal aanspreken, maar ik weet dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen. Wait and see.

3. Wat hoop je de lezer met je roman mee te geven?
Ik wil de lezer meevoeren in een mooi, ontspannend verhaal, waarin ze personen tegenkomen met wie ze kunnen lachen en huilen. Als mijn roman de lezer een algeheel warm gevoel geeft is mijn doel bereikt.

4. Wat kunnen we na Faye en Sean, a love story nog meer van je verwachten?
Hopelijk vragen de lezers na Faye en Sean, a love story om meer, want ik heb al een ander manuscript klaar liggen. En na de zomer wil ik weer gaan broeden op een nieuw verhaal.

Lezersrecensie op Soraya's Bookshelf

Het mooie aan dit prachtige verhaal is dat het al begint als Faye nog maar een onschuldig meisje is wat Sean echt bewonderd, het is niet zoals de meeste feelgood romans boy meets girl maar er komt zoveel meer emotie bij kijken. De band die er ontstaat tussen Faye en Sean is 1 van de mooiste vriendschappen die ik ook beschreven heb zien worden in een boek. Hij is diep en intens en laat zich niet stuk maken door reële situaties. Marina toont in dit boek echt wat ze allemaal kan, en geloof mij dat wil je niet missen. Het boek telt 422 pagina’s maar had nog wel langer mogen zijn, als je eenmaal begint aan het verhaal van Faye en Sean wil je niet meer stoppen.
Ik las dit boek in 1 ruk uit (slaap is overrated) en ik kan oprecht zeggen dat dit het beste debuut is wat ik ooit heb gelezen.

Marina Folkers heeft naast haar liefde voor schrijven ook een grote liefde voor Frankrijk en Engeland. Dit is ook te merken aan haar boeken. Faye en Sean speelt zich af in Engeland en haar debuut bij Zomer & Keuning, Onder de sterren van Montpellier, speelt zich af in Frankrijk.
In oktober 2019 komt haar nieuwste boek Meer dan ooit uit.

5 sterren

Geschreven door Soraya


Lezersrecensie op Hebban

De dromerige jonge Faye.
De paar jaar oudere stille, met een donker randje, Sean.
Hij redt haar, hij is haar held, zij wordt zijn sprookjes"Faye". Onlosmakelijk aan elkaar verknocht gaan zij gedurende het ouder worden hun eigen weg, elkaar nooit loslatend.
Nog maar een paar hoofdstukken in het boek en ik had een ontroering ontwikkeld voor de klunzige Faye en een warm gevoel voor Sean. Wat was zijn verhaal?
Hij is zo lief voor haar en hij heeft haar nodig.

Het verhaal is vlot geschreven en leest gemakkelijk. Het verveelt niet.
Het is gericht op de liefde tussen deze twee. Maar dat valt de verwachten met deze leuke titel!
Er komen ook problemen van het leven om de hoek kijken, maar op een geloofwaardige, niet te uitgediepte manier, waardoor de toon van het boek romantisch en ook vaak grappig blijft.

Ik zag ze zitten, thee met melk (heet water met melk) drinkend.

Het is een wat dikker boek, maar ik heb het in twee dagen uitgelezen, terwijl ik nog gewerkt heb ook ( al denkende aan Faye en Sean )

Faye en Sean, volgens mij kan ik zo bij ze langs gaan, zo reëel zijn ze voor me geworden.
Hou je van een goede onvervalste love story? Je zult niet teleurgesteld worden.

5 sterren

Geschreven door Zonneke


Lezersrecensie op Hebban

Ik maakte via de leesclub van het boek ‘Onder de sterren van Montpellier’ kennis met de boeken van Marina Folkers. Dit boek wat ik overigens enkel had gekocht vanwege de geweldig mooie voorkant beviel mij zeer goed. Ik deed dus met die leesclub mee met mijn eigen e-book. Want ja, ondanks dat het boek in kleur echt veel mooier is, moet je soms concessies in je aankopen doen als je boekenkast overvol is!

Marina Folkers deed overigens zelf ook mee met die leesclub, dat maakte het extra leuk. Naar aanleiding van antwoorden en opmerkingen van anderen tijdens die leesclub (en de latere leesclub van Marina zelf op Facebook) werd ik benieuwd naar haar andere twee boeken van. ‘Zoektocht terug’ las ik in februari en gaf ik 5*. Haar eerste boek zat helaas niet in de collectie van de bibliotheek, ik maakte daar bij het inleveren van het tweede boek een opmerking over, maar helaas, de medewerker was een vrijwilliger en vroeg mij later die dag terug te komen. Iets wat ik overigens niet deed.

Ik had van Marina begrepen dat het ook een behoorlijk dik boek was, en omdat ik de online bibliotheek had geactiveerd om e-books te lezen speurde ik in de online catalogus. Het e-book was er, en ik leende dat dus meteen!

De titel verraad eigenlijk al dat Faye en Sean een stel zijn of worden, maar dat maakt voor het verhaal niets uit.

Faye leert Sean kennen op jonge leeftijd, ze is nog maar tien, bijna elf, een kind dus nog, als ze de zeven jaar oudere Sean ontmoet. Nou ja ontmoeten, hij redt haar en is daarmee meteen haar held.

Haar vader ontmoet Sean ook en vraagt hem naar zijn intenties, hij laat weten dat die goed zijn. Voor haar ouders, die toch even dachten wat moet zo’n oudere jongen met onze dochter, is het daardoor prima. Haar schoolvriendin ziet het anders, zij denkt dat Sean slechts in de zin heeft, de vriendschap met haar schoolvriendin verwaterd later ook als ze beiden naar een andere middelbare school gaan. Faye maakt nieuwe vriendinnen maar blijft trouw aan haar vriend van het eerste uur: Sean.

Als ze gaat studeren in London en een vriendje krijgt en Sean ter sprake komt zegt ze ‘maar hij is mijn vriend en jij bent mijn vriendje’ het vriendje in kwestie vind het maar raar.

Sean is, ondanks alles wat er op zijn pad is gekomen, inmiddels een gevierde singer-songwriter en hij en Faye hebben natuurlijk nog contact. Voornamelijk via de telefoon en whats-app, door het drukke schema van Sean zien ze elkaar niet zo vaak.

Faye heeft wat vriendjes die uitgebreid langskomen in het boek, ook haar vriendin Monique en haar relatie komen langs. Faye verzucht op een gegeven moment ‘waarom lijkt hij nou niet meer op Sean dan zou de relatie wellicht beter gaan’.

Ook Sean heeft vriendinnetjes, waar Faye voornamelijk via de roddelpers foto’s van op de hoogte is. Nu weet zij natuurlijk wel dat niet alles wat geschreven wordt juist is, maar toch… Het doet haar meer dan ze in eerste instantie wil toegeven.

Door bemoeienis van haar vriendin Monique komt Sean voor een bliksembezoek naar London, er gebeurt wat, maar ook weer niets, en er loopt wat fout…

Meer kan ik niet schrijven want dan zou ik dingen gaan verklappen.

Het fijne epiloog is de kers op de taart, wat mooi!

De voorkant van het boek past zeker bij het verhaal, overigens had ik Faye wat kleiner ingeschat, de kleuren op de achtergrond zijn erg mooi en het silhouet van London hoor er natuurlijk bij.
Maar als ik niet zou weten hoe mooi Marina Folkers schrijft zou ik ook dit boek niet zo snel oppakken. Kijk dus voorbij de voorkant en pak dit boek op want je zal het daarna met me eens zijn dat dit een prachtige love story is!

Geschreven door Francisca den Otter


Lezersrecensie op Hebban

Het is een verhaal over trouwe vriendschap en vertrouwen, maar waar sprookjes zoetsappig zijn, is dit een eigentijds sprookje dat realistisch is gebracht en geen moment verveeld.
De korte hoofdstukken bevorderen het lezen, de opbouw in de tijd is mooi gedaan. Een bijzondere hoofdrol is weggelegd voor “thee”. Vele belangrijke momenten worden besproken bij de thee!

Het boek over Faye en Sean brengt meer dan alleen een leven over vriendschap en liefde. Zo wordt ook een onderwerp als alcoholisme verweven in het verhaal. Het heeft geen overheersende rol, maar zorgt wel voor dat stukje realiteit dat het verhaal levend maakt.
De ervaringen van een toerende superster worden ook mooi uitgewerkt, van Hong Kong naar Amerika, slapen in hotels, plots geplande interviews en de vele optredens en natuurlijk ook de invloed van de roddelpers die onvermijdelijk aanwezig is in Engeland.

Toch mag een happy end niet ontbreken in een sprookje van deze tijd en ook hier stelt Marina Folkers niet teleur. Ze werkt rustig naar een mooi afgesloten romantisch einde roe, brengt dat met een onverwacht stukje spanning, waardoor het alles behalve cliché eindigt.
Een heerlijk boek met bijzondere hoofdpersonen waarvan je als lezer zeker gaat houden.

Geschreven door Marieke Scheers


Lezersrecensie op Hebban

Werd laatst enthousiast gemaakt door Diana over dit boek, een echte aanrader vond ze, en ze had gelijk!
Faye en Sean is een heerlijk boek, die je mede door de schrijfstijl lekker vlot, leest prettig door, maar ook door de verhaallijnen die je meeneemt in zowel het leven van Faye als in het leven van Sean.
Het neemt je mee in hun gezamelijke leven die begint als ze elkaar ontmoeten als Faye 11 is en Sean 17 is, hij is dan haar held nadat hij haar heeft gered.
Na deze ontmoeting blijven ze elkaar zien en groeit er een hele sterke vriendschap om jaloers op te zijn.
Het is leuk om over deze vriendschap te lezen.

Het is ondanks zijn dikte, toch een boek wat je zo uit hebt, en dat was stiekem jammer!!.
Ben blij dat deze mij aangeraden was, hoop dat jullie hem ook gaan lezen, gewoon een boek om van te genieten! De liefde spat er door het hele boek vanaf!

Geschreven door Ranata


Recensie op Rose & Books

Dankzij uitgeverij Ellessy mocht ik het boek van Marina Folkers lezen. Daar ben ik nog altijd super blij mee want zo’n top boek mag je gewoon niet missen!

De cover ziet er erg goed uit lekker kleurrijk maar ook best neutraal. De titel is lekker simpel en verteld je al gelijk een heel groot stuk uit het boek, maar het verraad ook wel een beetje. Het verhaal wordt verteld door Faye maar dat wisselt af en toe af met Sean. Verder moest ik erg wennen aan haar schrijfstijl. In het begin is het erg kinderlijk geschreven maar dat snapte ik eigenlijk ook wel want Faye was pas 10. Je schakelt ook erg in de tijd het wisselt van dagen , maanden maar ook jaren. Hier raak je verder erg snel aangewend. Ook leest het verhaal erg snel weg en dat is aan de ene kant erg jammer.

Zoals ik al eerder zei leest het verhaal behoorlijk snelweg. De emoties zijn erg goed geschreven alleen begon ik mij op een gegeven moment erg te ergeren aan Faye. Ze huilt om dingen die ze zelf niet mee maakt. Maar ook dat gedraai om elkaar heen begon een beetje lang te duren. Hier en daar heb ik ook erg meegeleefd met Sean met wat hem allemaal over kwam. Maar ook heb ik hier en daar erg kunnen lachen om Faye ze is en blijft er onhandig. Verder had ik eigenlijk ook willen weten hoe het nou is geëindigd met Monique en dat vond ik nou ook erg jammer. Het verhaal gaat misschien niet over haar maar het maakt je wel nieuwsgierig. Misschien hopen op een soort van vervolg? Maar dat zal helaas wel niet zo zijn.

Geschreven door Lisa


Lezersrecensie op Hebban

Faye en Sean, a love story speelt zich af in Engeland, voornamelijk in Londen, dit vond ik erg verrassend aangezien het boek is geschreven door de Nederlandse auteur Marina Folkers. Meestal spelen de boeken van Nederlandse auteurs zich af op Hollandse bodem of gaat het om Nederlanders in het buitenland. Je merkt duidelijk dat Folkers dol is op Londen.

Het verhaal begint als de onhandige 10 jarige Faye in het water valt en gered wordt door de 6 jaar oudere Sean. Hij neemt haar mee naar de schuur zodat ze zich af kan drogen en van de schrik kan bekomen. Na deze gebeurtenis doopt Faye Sean om tot haar persoonlijke held en gaat ze regelmatig naar de schuur om naar hem te kijken/luisteren terwijl hij met zijn muziek bezig is. Er ontstaat een hechte band als Faye en haar ouders Sean en zijn moeder helpen. Als Sean voor zijn muziek naar Londen vertrekt durft hij dit niet aan Faye te vertellen maar ze is juist blij voor hem en gunt hem dit. Het verhaal maakt dan een grotere tijdsprong en inmiddels woont, studeert en werkt Faye ook in Londen. Helaas ziet ze Sean niet zo vaak als ze zou willen omdat hij inmiddels een wereld beroemde zanger is en vaak op tournee, maar de momenten die hij in Londen is brengen ze zoveel mogelijk samen door. Beide hebben verschillende relaties maar op de een of andere manier draaien die steeds op niks uit. Als Faye uiteindelijk beseft waarom durft ze Sean dit niet toe te vertrouwen want ze bang om hem kwijt te raken.

Ik vind de omslag van het boek erg leuk, door de kleuren roze en paars veelvuldig te gebruiken is het gelijk duidelijk dat het een romantisch verhaal is, ook zijn de Big Ben en The Londen Eye erop afgebeeld waaraan je kan zien dat het verhaal zich waarschijnlijk in Londen afspeelt.

Ik heb enorm van dit verhaal genoten. Het leest lekker weg doordat er geen moeilijke woorden en lange zinnen worden gebruikt. De hoofdstukken worden met nummers aangegeven en beginnen vervolgens met de periode waarin het zich afspeelt. Het verhaal wordt in de derde persoon verteld, wat ik op zich ook wel fijn vind. De personages worden goed omgeschreven waardoor je een goed beeld krijgt van ze. Ik herken mezelf ook wel wat in Faye met haar onhandigheid. Het verhaal is zo geschreven dat je meegroeit met Faye en Sean en dus in de gaten krijgt dat hun vriendschap wel moet eindigen in een relatie en tevens is dit ook een klein minpuntje want dit maakt het verhaal iets voorspelbaar maar ik kan niet zeggen dat ik met daar aan geërgerd heb. Het einde is open maar ook weer niet. Stiekem ben ik namelijk nog wel nieuwsgierig hoe hun relatie verder gaat, hoe zal hun huwelijk eruit zien? Gaat ze inderdaad mee op tournee en krijgen ze kinderen?

Kortom het is een heerlijke roman over vriendschap en liefde dat heerlijk weg leest.

Geschreven door Linda


Recensie op Feel The Future

Het boek Faye en Sean zag ik al bij heel veel bloggers voorbij komen met allemaal lovende recensies, en het boek kwam op mijn ‘te kopen en te lezen’ lijstje te staan. Tot ik op eens een berichtje kreeg van Marina met de vraag of ik haar boek wilde recenseren. Ik schoot een gat in de lucht en deed een dansje op mijn bed. Natuurlijk wilde ik dat!

In het begin had ik wat moeite met het personage van Faye, het was naar mijn mening iets te kinderlijk. Als ik er zo op terug kijk en de manier waarop je Faye mee maakt in al die jaren waar ze in besproken wordt, past het gedrag precies. Je merkt bij Faye wel echt een personage ontwikkeling, ze wordt volwassen maar is nog steeds zo onhandig als een weet niet wat. Wanneer Faye op een brug staat om een ketting te pakken en naar beneden valt en in het water beland, wordt ze gered door Sean. Een jongen die een paar jaar ouder is en een ongelooflijke charmeur vanaf het eerste moment.

Soms werden er ook stukken beschreven vanuit de ouders van Faye of vanuit Sean, het was bij mij altijd even aanvoelen wanneer het nog vanuit Faye haar perspectief werd geschreven of niet. Daarnaast is het verhaal gewoon ontzettend schattig, wat ik ook fijn vond was dat het verhaal niet in Nederland afspeelde maar in Londen. Hierdoor creëer je toch een iets andere omgeving in je hoofd dan wanneer een verhaal zich afspeelt in Nederland. Alleen miste ik af en toe wel wat plekken van Londen waar ze makkelijk heen hadden kunne gaan. Ondanks dat je Faye ziet opgroeien gebeurt er verder niet heel veel spannends. Het is gewoon een mier zoet verhaal over twee vrienden waarvan de vriendschap bloeit in liefde. In het begin zat ik wel even met een opgetrokken wenkbrauw met oog op het leeftijds verschil tussen de twee personages, maar uiteindelijk merk je dat ze beiden op die leeftijd op dat gebied niks van elkaar verwachten.

Het debuut van Marina Folkers is er bij mij ingegaan als een warm broodje en geniet nog steeds van Faye en Sean in mijn hoofd. Stiekem ben ik zelf een beetje een huwelijk in mijn hoofd aan het creëren. Ik hoop heel erg dat er nog een tweede deel komt met Faye en Sean terug in de hoofdrol. Mocht je zin hebben in een heel schattig en liefelijk boek, dan is Faye en Sean echt iets voor je. Het is totaal weer eens wat anders dan dat Young Adult geweld.

Geschreven door Angelica


Lezersrecensie op Hebban

Een geweldig mooi romantisch boek. Vooral Sean stal mijn hart door zijn moeizame jeugd en het dan toch voor elkaar krijgen om je dromen waar te maken. Het boek gaat om een onvoorwwardelijke vriendschap die uitbloeit tot iets moois. De schrijfstijl zorgde af en toe voor een kriebel in mijn buik zo goed geschreven.

Geschreven door Bianca


Recensie op Hebban

Ondanks de vele banen die Marina Folkers heeft gehad, ligt haar hart toch bij het schrijversvak. Ze schreef eerder voor En Route, een blad voor liefhebbers van Frankrijk en ze beheert diverse Facebookpagina’s die over het leven in Londen gaan. Een stad waar zij zelf haar hart aan verloor. Faye en Sean, a love story is haar debuut. Een warme roman met humor en romantiek. Maakt Marina deze woorden waar?

Faye en Sean raken bevriend wanneer Faye op 10-jarige leeftijd in het water belandt. Sean, die een jaar of zeven ouder is, redt haar en vanaf dat moment ziet Faye hem als haar held. Hun vriendschap houdt door de jaren heen stand. Ze hebben zo’n sterke band dat ze alles lijken te doorstaan. Maar… als Faye een schokkende ontdekking doet, kan dat hun vriendschap op het spel zetten. Ontloopt ze haar gevoelens of gaat ze voor haar droom: eindelijk echt verliefd zijn? Want daar gaat een groot deel van de roman over. Faye droomt ervan om echt verliefd te zijn. Maar hoe weet je of je echt verliefd bent? Waar merk je dat aan? En als je het nog niet echt voelt, kan het dan later komen in een relatie? Al deze vragen stelt de onhandige Faye zich wanneer ze haar eerste echte relatie heeft. Vragen waar ze geen antwoord op kan geven, omdat ze helaas niet echt verliefd is op die jongen.

Stiekem is ze haar hart namelijk allang verloren aan een andere man. En juist deze man vraagt ze om advies. “Ik wil dat je alleen genoegen neemt met het beste”, luid het advies van deze knul. “Doe jij dat ook?”, vraagt Faye op haar beurt. Als antwoord krijgt ze: “Alleen als het beste niet beschikbaar is.” Tijdens het lezen van deze scène weet je meteen wat er met Sean aan de hand is.

Sean houdt namelijk van Faye. En dat kan best gezegd worden in deze recensie, want eigenlijk verraadt de titel dat al. Maar de liefde is niet gemakkelijk. Onzekerheid kan een liefde flink in de weg staan. Want hoe biecht je je beste vriend of vriendin op dat je verliefd op hem of haar bent? Verpest je niet de volledige vriendschap? En niet onbelangrijk: is het dan misschien niet beter om niks te zeggen, omdat het beter is om een beetje van die vriendschap te hebben dan helemaal niks meer? En praat je erover met je vrienden? Of hou je het voor jezelf tot je er helemaal niet meer uit komt? Deze vragen staan centraal in het verhaal en zorgen dat je geboeid blijft door de onbekende liefde tussen Faye en Sean.

Maar Faye en Sean, a love story is meer dan alleen een liefdesroman. Marina weet moeiteloos een verhaallijn over een alcoholverslaving door de roman te weven. Ook het zijn van een bekende popster en het krijgen van ongekende aandacht is een onderwerp dat Marina niet schuwt. Dit geeft wat extra diepgang aan de relatie van Faye en Sean.

En Faye, je kunt niet anders dan verliefd op haar worden. Het onhandige, maar oh zo lieve meisje komt op veel momenten over als een echte fee uit een sprookjesboek. Fayfaye, zoals Sean haar liefkozend noemt, is dan ook de perfecte bijnaam voor een meisje dat zo broos is en van iedere lezer het hart steelt.

Faye en Sean, a love story is een heerlijk liefdesverhaal dat een hoge plek in de top der feelgoodboeken verdient. De personages zijn warm, komen tot leven en leiden een herkenbaar leven. De humor is niet duidelijk aanwezig, maar de onhandige momenten van Faye zijn bij vlagen grappig. Bovenal is het boek romantisch. Vanaf pagina 1 voel je de liefde tussen twee mensen, kinderen dan nog, die een toekomst samen verdienen. Faye en Sean, a love story is feelgood zoals het genre het beschrijft.

Geschreven door Diana van Eynde


Recensies op Jaike vs de boeken

Wanneer Faye tien jaar is, heeft ze haar eerste bijna dood ervaring. De knappe Sean komt haar redden. Dit is de eerste keer dat Faye en Sean elkaar zien. Sean wordt de held van Faye en dit is het begin van een mooie vriendschap. In Faye en Sean lees je over de eerste keer dat ze elkaar ontmoette totdat ze een jaar of twintig zijn. Hoe het verhaal zich door de jaren heen ontwikkeld is goed te zien.

Voor mij is Sean wel een jongen die er mag zijn. Nou ja dat idee heb ik in mijn hoofd. Hey Sean hier ben ik. Ik ben dus net als Faye gevallen voor Sean. Oeps, ik had het wel zien aankomen hoor. Wie kan er nou geen hunk met een gitaar leuk vinden. Dat is vragen om problemen. Faye daar in tegen komt in haar jongere jaren over alsof ze een mentale beperking heeft. Dat komt door de manier waarop ze praat, de manier waarop ze tegen Sean praat vooral.

Het leukste van het verhaal vond ik toch wel de studententijd van Faye. Er komt zo veel drama in voor, ik hou van drama voor de duidelijkheid. De manier waarop Faye en Sean dan met elkaar om gaan is speciaal. Een dag in hun leven leidt al tot een levenslange vriendschap. De manier waarop Faye en Sean samen zijn is soms misschien wat hartverscheurend maar aan het einde weet je dat ze het misschien wel nodig hadden.

Het is geen geheim dat ik door Faye en Sean vloog. Binnen 24 uur was het boek uit, het is geen record maar wel snel. Ik vind de manier waarop Marina Folkers Faye en Sean schreef erg fijn. Ze wisselde de perspectieven af. Ik was blij dat ik in het hoofd van Sean mocht kijken. Maar ik had wel het gevoel dat het einde uitgebreider mag. In verband met spoilers zeg ik niet meer. Maar alsnog heb ik heel erg genoten van zowel Faye als Sean.

Geschreven door Jaike


Recensies op Daisies on bookshelves

Eerst en vooral wil ik even vermelden hoe prachtig ik de cover vind. Dit is typisch zo’n boek dat ik meteen uit de winkelrekken zou nemen om de achterflap te bekijken. Maar dan heb ik natuurlijk ook een gigantisch zwak voor de kleur roze en de stad Londen… Bij de titel vind ik het een tikkeltje vreemd dat “en” het enige Nederlandstalige woord is. Het lijkt mij verloren staan bij al dat Engels, ik zou het denk ik eveneens niet vertaald hebben. Maar ah, storen doet het natuurlijk niet.

Het verhaal zelf las lekker vlot weg. Faye is een leuk personage en beetje bij beetje kreeg ik een crush op rock star Sean. Het is het type vriend dat je uit bed kan bellen als je hem nodig hebt en ik kon zeker begrijpen waarom Faye hem als haar held ziet. Het is een erg luchtig verhaal met een makkelijke, aangename schrijfstijl. Complexe verhaalstructuren of onverwachte plot twists hoef je niet te verwachten. De titel “a love story” zegt het namelijk zelf al, niet? 😉 Maar dat is zeker niet erg. Het is een heerlijk feel good verhaal en ik werd er helemaal happy van. Missie volbracht dus!

Geschreven door Jolien


Recensies op Het leven van een boekenworm

Afgelopen donderdag kreeg ik via twitter een berichtje van schrijfster Marina Folkers of ik interesse had om haar boek te lezen en recenseren en een link naar een beschrijving van het boek. Het eerste wat mijn aandacht trok was de cover, ja ik weet het: Don’t judge a book by it’s cover. Maar wanneer Londen op de cover staat dan moet ik meer weten. ( ik ben nogal een Londen fan….. ) De beschrijving van het boek sprak me eigenlijk ook meteen wel aan. Alhoewel ik niet vaak een roman oppak, ik ben meer het soort meisje dat houd van een goede fantasy of een young-adult boek.

Maar goed genoeg gekletst laten we het hebben over het boek! Vrijdag ochtend kreeg ik een mailtje binnen met daarin het pdf bestand voor het boek, ik had me zo voorgenomen te wachten tot volgende week, de busreis naar Engeland. Maar mijn nieuwsgierigheid won het en ik begon meteen te lezen. Tja voor ik het wist zat ik op pagina 60 en kon ik niet meer stoppen. Ik heb zelfs het boek dat ik op dat moment aan het lezen was er voor aan de kant gelegd.

Ik vond het verhaal heel lief, het is echt een vriendschap die misschien wel uitgroeit tot meer. Iets wat ik de laatste tijd veel lees is een soort insta love en eigenlijk hou ik daar niet zo van, soms werkt het wel, maar vaak komt het nogal nep over. Maar in dit geval dus niet, het verhaal speelt zich af verspreid over een aantal jaren en bij elk hoofdstuk wordt het jaar en seizoen of maand genoemd. Soms maak je een kleine tijdssprong maar eigenlijk groei je automatisch met Faye mee en dat maakt het verhaal extra leuk vind ik. Dat je zo af en toe wat meer leest vanuit Sean vond ik ook erg prettig. Het maakte het verhaal nog echter. De afwisseling van personage werd niet heel duidelijk aangegeven maar dat maakte eigenlijk niet uit het was wel duidelijk.

Wat ik vooral erg mooi vond aan het boek is dat je samen met Faye langzaam de tijd krijgt om verliefd te worden op Sean, in het begin zie je hem ook als de held maar langzaam veranderd je beeld met haar mee. Waar ik het af en toe vervelend kan vinden als twee personages om elkaar heen draaien had ik dat in dit boek niet. Ik had meer het gevoel dat het heel natuurlijk verliep.

De personages:
Faye en Sean zijn natuurlijk de hoofdpersonages uit dit boek, Het meeste lees je over Faye en hoe haar leven verloopt naar die ene dag dat ze gered is door Sean. Maar door haar verhaal te lezen leer je ook Sean steeds beter kennen.

Maar je ziet Faye echt uitgroeien van klein meisje dat graag groot wil zijn tot volwassen vrouw die probeert om alles uit het leven te halen. Ik vond haar een erg sympathiek personage, een personage waar ik wel bevriend mee zou willen zijn.

Sean kon ik in het begin moeilijk peilen, maar nadat er een bepaald geheim onthuld wordt over zijn verleden snap je hem beter en lijkt hij ook langzaam aan wat losser te komen. Langzaam aan werd ik zelf ook een beetje verliefd op hem en dat ben ik nog steeds een beetje na het lezen van de laatste bladzijde.

De personages om Faye heen spelen een belangrijke rol in haar ontwikkeling, sommigen komen maar even naar voren en anderen blijven voor een langere tijd en leer je wat beter kennen. Ze voelen echt, maar je leert ze niet zo goed kennen als Faye en Sean.

De Schrijfstijl:
Het feit dat ik mijn huidige boek voor dit boek aan de kant heb gelegd zegt ook veel over de schrijfstijl. Een boek kan nog zo goed zijn maar als de schrijfstijl je niet ligt dan blijft het moeilijk om in het boek te komen. Wat ik zo knap vind ik dit boek is dat dit boek zich afspeelt over een aantal jaar en je toch nergens het gevoel hebt dat het taalgebruik of de gedachten van Faye niet bij haar leeftijd passen.

Verder is het gewoon heerlijk geschreven, het verhaal sleept je mee en door de schrijfstijl voelde ik snel een band met Faye en wilde ik graag meer over haar lezen.

Eindoordeel:
Echt een super mooie en vooral ook lieve roman, ik kan hem echt iedereen aanraden dit boek te lezen!

Geschreven door Annabel


Recensies op Boekenbeschrijfster

Marina Folkers was een onbekende voor mij totdat ze me op Twitter ging volgen. Nieuwsgierig bekeek ik haar account en zo ontdekte ik haar boek ‘Faye en Sean: a love story’. En wat heeft deze auteur een prachtig boek geschreven! Ze heeft me helemaal meegenomen naar Engeland en meegezogen in het mooie verhaal van Faye en Sean.

Als Faye Sean tot haar persoonlijke held bombardeert, heeft ze dezelfde leeftijd als mijn oudste nichtje. Dat zorgt voor herkenning in het doen en laten van Faye op die leeftijd. Heerlijk om te zien hoe een klein meisje een puber om haar handen windt door gewoon te zijn wie ze is. Het is leuk om te lezen hoe beide hoofdpersonen ouder en volwassener worden, maar dat hun vriendschap wel in stand blijft. De auteur neemt mooi de tijd om dit proces goed in kaart te brengen.

Folkers heeft een heerlijke schrijfstijl. Ze schrijft vlot en heeft oog voor detail. Zo zie je het bijvoorbeeld helemaal voor je hoe Faye als tienjarige probeert een ketting te pakken en vervolgens ineens in het water ligt. Knap hoe de auteur dat voor elkaar krijgt.

Ondanks dat ‘Faye en Sean: a love story’ geen dun boek is, had ik het voor mijn gevoel veel te snel uit. Beide hoofdpersonen heb ik in mijn hart gesloten… en stiekem heb ik een beetje “een bookcrush” op Sean gekregen. Al met al was dit een mooie eerste kennismaking met Marina Folkers. Ze heeft een sterk debuut geschreven. Van deze auteur zullen we zeker nog meer horen.

Geschreven door Kim


Recensies op Biebmiepje

Faye en Sean: a love story is een lekkere dikkerd. Dan moet een boek voor mij wel lekker lezen, want het schrikt me toch ook wel af altijd. Maar gelukkig was het geen probleem, ik zat meteen in het verhaal en vloog erdoorheen door Marina’s fijne schrijfstijl.

Ik vond het erg origineel dat een boek van een Nederlandse auteur zich in Engeland afspeelt en de hoofdpersonen daar ook vandaan komen. Ik heb Marina gevraagd waarom ze daarvoor gekozen heeft en het komt gewoon omdat ze zo gek is op Engeland en Londen, de verhalen overspoelen haar als ze daar is. (wat ik me heel goed kan voorstellen)
Wat ik ook erg fijn vond aan het boek is dat je Faye en Seans hele geschiedenis meekrijgt, je volgt ze vanaf hun eerste ontmoeting in 1999, als Faye 10 is en Sean 17, tot aan zomer 2011, als ze beiden volwassen zijn en hun leeftijdsverschil niet zo groot meer is. Je leert de twee sympathieke hoofdpersonen daardoor ook erg goed kennen en je sluit ze in je hart.

Faye en Sean is een prachtige feel good roman over een bijzondere vriendschap, het verleden overwinnen en je dromen najagen. En vooral over het volgen van je hart en dat ook écht durven…
Een geweldig liefdesverhaal wat ik met een diepe tevreden zucht dichtsloeg. En waar ik ook meteen van baalde dat ik het uit had! Ik heb nu al zin in meer van Marina Folkers, want van dit debuut heb ik genoten.

Geschreven door Judith


Recensies op Leave No Story Behind

Hoera! Ook ik heb eindelijk Faye en Sean, a love story gelezen. Na alle positieve recensies was ik enorm nieuwsgierig geworden naar het debuut van Marina Folkers. Het verhaal klonk helemaal als mijn ding (best friends to lovers? Yes, please!), dus mijn verwachtingen waren hoog.

En you know what: Faye en Sean, a love story heeft me zeker niet teleurgesteld. De verhaallijn bleek inderdaad geweldig te zijn en ik was al helemaal blij toen ik ontdekte dat het een liefdesverhaal is tussen een celebrity en een non-celebrity. Als ik ergens een zwak voor heb, dan is dat het.

Faye en Sean moet het niet van de spanning hebben. Dat maakte mij echter niet uit, want het verhaal van Faye en Sean is gewoon heel lief en schattig. Zoals de titel al zegt is dit echt een love story; niet meer, niet minder. Ondanks dat er spanningsgewijs maar weinig gebeurt, leest het boek ontzettend vlot weg. De schrijfstijl is wat simpel en sprookjesachtig, maar dat vond ik eigenlijk wel bij ’t verhaal passen.

Het verhaal speelt zich af in Londen, maar ik had graag meer bekende plekken en gebouwen teruggezien in het boek: de London Eye, de Thames, het Palace of Westminster. Er is genoeg leuks om te verwerken in het boek! Ik ben zelf dol op de stad, maar ik miste een beetje de charme die ik altijd voel als ik in Londen ben. Nu had het boek zich ook prima in Nederland af kunnen spelen; dat had verder geen verschil gemaakt voor het verhaal.

De personages vond ik geweldig. Sean is echt een schatje en Faye vond ik heel lief en aandoenlijk. Ze was soms wat melodramatisch, maar niet zodanig dat ik mijzelf aan haar ergerde. Je leert Faye kennen als zij 10 jaar oud is en Sean 17. Dat zou, als het verkeerd aangepakt wordt, voor opgetrokken wenkbrauwen kunnen zorgen, maar het is duidelijk dat het puur vriendschap is tussen de twee op jongere leeftijd. Pas als Faye in de twintig is, groeit hun relatie uit tot meer. Wel wordt het als lezer al snel duidelijk dat de twee voor elkaar gemaakt zijn.

Ik ben een groot liefhebber van leestekens: ze verduidelijken teksten en zorgen voor adempauzes tijdens het lezen. Een komma tussen twee persoonsvormen of voor een ‘maar’ plaatsen? Graag! In Faye en Sean miste dit regelmatig. Sommige zinnen waren zo lang dat ik ze moest herlezen om ze goed te snappen. Een extra redigeerrondje zou dus, wat mij betreft, zeker niet misstaan.

Ik vind Faye en Sean echt een enorm sterk debuut en ik hoop dat Marina nog meer verhalen gaat schrijven, want die ga ik dan zeker lezen. (Ik las iets over een manuscript dat al klaar ligt, hmmm?) De personages zijn fijn om over te lezen, het boek bevat een perfecte dosis zwijmel én de verhaallijn vind ik geweldig. Dol op romantische verhalen? Dan is Faye en Sean een aanrader!

Geschreven door Lisa


Recensies op Shyama in Boekenland

Deze liefdesroman is het debuut van Marina Folkers, geboren en getogen in Nederland, maar met een grote liefde voor Engeland en in het bijzonder Londen, de stad die dan ook een prominente plek heeft gekregen in het verhaal.

Faye en Sean A love story start in de zomer van 1999 in het dorpje Hamsbury, de woonplaats van het dan tienjarige meisje Faye. Ze moet zichzelf zien te vermaken in de vakantie en komt daarbij niet zelden in de problemen door haar onhandigheid. Tijdens de zoveelste klunzige actie die haar wederom in de problemen brengt wordt ze gered door Sean. Ze bestempelt hem in haar kinderlijkheid prompt tot haar persoonlijke held. Saillant detail is dat Sean een flink stuk ouder is met zijn zeventien jaar. Er bloeit een onverwachte warme vriendschap op tussen hen.

Het verhaal beslaat de jaren tussen 1999 en 2011, met daartussen flinke sprongen in de tijd. De kleine Faye droogt op tot een mooie jonge vrouw die haar weg zoekt in haar jongvolwassen leven in Londen.

Ondanks haar jarenlange hechte vriendschap met Sean blijft hij ondoorgrondelijk voor haar. Sean's jeugd ging niet over rozen. Muziek is altijd al de rode draad en drijfveer in zijn leven geweest en inmiddels lacht het muzikale succes hem toe. Faye vraagt zich af of de knappe Sean haar nog steeds als het kleine meisje ziet? Haar kijk op hem is inmiddels aardig aan het veranderen ...

Deze liefdesroman beslaat maar liefst 421 bladzijden. De flinke omvang van het boek wekte bij mij de verwachting van flinke karakterontwikkelingen. Dat bleef helaas achterwege, en de grote tijdsprongen in het verhaal laten nog wat vraagtekens achter.

Ik las het in één dag uit, niet in het minst door de toegankelijke schrijfstijl die bijzonder laagdrempelig is. Voor mij als doorgewinterde lezer was het helaas geen uitdaging, maar ik kan me voorstellen dat lezers die een paar uur ontspanning in een verhaal zoeken met dit boek zeker aan hun trekken komen. Het populaire universele onderwerp 'liefde' en het ongekunstelde taalgebruik maken dit boek tevens zeer aanbevelenswaardig voor jonge lezers/lezeressen. Het boek is meer te plaatsen in de categorie ongecompliceerde Young Adult / New Adult.

Folkers heeft veel proza en een dun laagje humor nodig gehad om het verhaal vorm te geven, waarbij ik wel de milde kanttekening maak dat het hier om een debuut gaat. Qua diepgang blijft het verhaal wat aan de oppervlakte hangen, iets meer diepte had al wat spanning kunnen brengen. Ik sluit natuurlijk niet uit dat dit misschien wel een bewuste keuze is geweest van Folkers. In dat geval past de plaatsing in de 'relaxlijn' van Ellessy uitstekend. Deze luchtige roman is perfect geschikt voor een dagje puur ontspannen lezen zonder ingewikkelde hoogdravende intriges of spanning.

Geschreven door Shyama Hopman


Recensies op The Book Girl

Marjon:
Het boek mocht ik als recensie-exemplaar van de uitgeverij ontvangen, waarvoor hartelijk dank! Dit is een heel lief en teder liefdesverhaal. En dat omschrijft het hele verhaal. Ik miste wat diepgang, maar natuurlijk is het mogelijk tussen de regels door te lezen. Ook is de schrijfstijl een beetje simpel, alsof het voor jongeren is geschreven. Misschien is dat ook zo, maar ik kan het nergens terugvinden. Maar uiteindelijk is het toch een boek waar ik van heb genoten en bij het lezen werd ik een beetje verliefd op Sean. Hij mag dan de held voor 'FayFaye' zijn, maar hij is ook een beetje als een held neergezet. Niet te veel van verwachten, gewoon lekker lezen en genieten.

Natasja:
Wat kan vriendschap toch mooi zijn, zeker als je van jongs af aan al een vriendschap opbouwt waarvan je denkt dat kan nooit niks worden. Maar het tegendeel is waar, en dat komt in dit verhaal heel mooi tot zijn recht. Als Sean de kleine Faye red uit het water, is dit het begin van een mooie vriendschap tussen Sean en Faye, Sean de stille stugge jongen die helemaal leeft voor zijn muziek, en Faye die als tien jarige erop los babbelt en het hart van Sean weet te raken is zo hartverwarmend, dat je zelf ook van de lieve kleine Faye gaat houden. Naar mate ze ouder worden blijven ze contact houden en je ziet ze ieder op hun eigen manier ouder en wijzer worden, maar het contact verliezen doen ze nooit. Sterker nog, is dit nog wel vriendschap?

Ik heb er van genoten, zeker van de leuke stukjes als Faye weer eens vreselijk onhandig was, en Sean er altijd voor haar was als er weer eens iets was gebeurd met haar liefdes leven of de kleine ongelukjes. Ik denk dat dit vooral door de jeugd erg gewaardeerd zal worden, want wie wil er nu niet met een jongen als Sean gezien worden. Makkelijk te lezen, en met heel veel romantiek en humor, laat je verrassen zou ik zeggen.

Clasien:
Faye en Sean, a love story is een liefdesroman staat er op de voorkant, toch vond ik het meer neigen naar een YA. Vlot geschreven lees je over de groei van de vriendschap tussen Sean en Faye. Op jonge leeftijd leren ze elkaar kennen, ieders gaat zijn eigen weg. Ondanks de afstand en hun verschillende levens blijven ze altijd contact met elkaar houden. Als er problemen zijn steunen ze elkaar door dik en dun.

Waar het echt om gaat, de liefde voor elkaar, schijnen ze niet te zien. Een vriendschap waarin Faye en Sean voor elkaar bestemd zijn. Het boek is vrij dik, wat mij betreft had het iets minder gemogen. Ik vond het meer een meidenboek met de vlinders, feestjes en verliefdheden.

Coenraad:
Faye is een tienjarig meisje dat soms een beetje onhandig is. Op een dag ziet Faye iets aan een tak hangen en dit trekt haar aandacht en ze wil het graag pakken. Maar dan opeens ligt ze in het water en wordt gered door Sean. Sean is ongeveer 7 jaar ouder. Faye roept Sean uit tot haar persoonlijke held ... Sean speelt gitaar in een band in repeteert in een nabijgelegen schuur en Faye gaat er regelmatig langs om te luisteren. Er ontstaat een vriendschap waar eigenlijk niemand tussen kan komen. Faye wordt volwassen en gaat op zoekt naar zichzelf en de liefde. Maar tijdens deze zoektocht naar de ware staat de vriendschap met Sean niet in de weg ...

In het begin van het boek had ik niet echt het idee dat het een liefdesverhaal zou zijn omdat het begint met Faye als tienjarig meisje. Naarmate je verder in het boek komt groeit niet alleen het verhaal maar ook merk je de verandering dat het inderdaad om een echte love story gaat die ook zijn hindernissen kent. Faye en Sean de twee hoofdfiguren zijn goed uitgewerkt en zijn sterke persoonlijkheden. Je sluit beide vanaf het begin meteen in je hart en je leeft mee met ze in hun zoektocht naar de volwassenheid.

Marina hanteert een schrijfstijl die helemaal past in de stijl van een echte love story maar ook niet schuwt van een probleem als alcoholisme. Dit wordt even aangekaart en heel mooi in het verhaal verwerkt. Marina heeft een debuut neergezet dat er mag wezen en als je het uit hebt zit je met een glimlach op je gezicht nog na te genieten van deze zeer hechte vriendschap.

Geschreven door Marjon, Clasien, Natasja en Coenraad


Recensie op Wie Schrijft Blijft

‘Faye en Sean’ is weer een boek van uitgeverij Ellessy dat ik een hele tijd geleden heb mogen proeflezen. Het blijft zo ontzettend leuk om te zien dat zo’n verhaal dan ook daadwerkelijk uitgegeven wordt! En nu mocht ik van Marina Folkers het uiteindelijke boek ook lezen en recenseren.

‘Faye en Sean’. Een korte titel, niet heel origineel misschien, maar hij dekt wel de complete lading. Faye en Sean, twee mensen om wie het hele verhaal draait. Als ondertitel kreeg het boek ‘A love story’ mee. Het totaal is simpel, maar doeltreffend.
De cover is vrolijk, de silhouetten van twee mensen tegen een Londense achtergrond. Een groot deel van het verhaal speelt zich af in Londen, dus ook deze keuze is duidelijk.
Ik vond het op het eerste gezicht wel grappig dat een Nederlandse schrijfster kiest voor een setting in Engeland, en dan Londen in het bijzonder. Later las ik dat Marina Folkers helemaal gek is van deze Engelse stad.

Het verhaal is in chronologische volgorde verteld. Jaartallen staan boven elk hoofdstuk vermeld, dus er bestaat geen verwarring over tijdstippen, ook niet al er grote tijdsprongen gemaakt worden. Al met al beslaat het boek een tijdspanne van een heel aantal jaren. Aan het begin is Faye tien jaar. We leren haar kennen als een vrolijk, een tikkeltje onhandig kind, dat Sean uitroept tot haar persoonlijke held. We zien haar opgroeien en volwassen worden, haar eerste stappen op het liefdespad zetten en haar altijd weer bij Sean terecht komen. Tegelijk leren we ook Sean kennen als een jongen die niet het achterste van zijn tong laat zien. Hij heeft het niet gemakkelijk, maar mede dankzij Faye gaat hij toch zijn grote droom achterna.

Marina Folkers heeft een zeer soepele manier van schrijven. ‘Faye en Sean’ is geen dun boek, maar je bent er eigenlijk zo doorheen. Taalgebruik en zinsopbouw zijn laagdrempelig, waardoor dit boek voor een groot lezerspubliek aantrekkelijk is. De dialogen komen natuurlijk over, al mochten er wat mij betreft meer in voorkomen. De schrijfstijl is behoorlijk beschouwend.

Van spanning moet ‘Faye en Sean’ het niet hebben. Eigenlijk was het voor mij vanaf het begin al duidelijk waar het verhaal zou gaan eindigen. Lichte humor heeft het wel in zich. Het is zo’n boek dat je zo af en toe gewoon even nodig hebt. Lekker op de bank en jezelf onderdompelen in andermans besognes. Meeleven met hun drama, maar ook hun romantiek. Want romantisch, dat is dit boek zeker!

Geschreven door Monique


Recensie op Burn My Book

Nadat ik Sky recenseerde van Ellen Lina kwam ik via Ellen in contact met Marina op Twitter. Ik was razend enthousiast over de achterflap van Faye en Sean. Van Marina mocht ik daarom Faye en Sean recenseren. Voor ik het wist lag het boek op de mat. En oooh wat is die dik! Laat de dikte van het boek (422 bladzijdes!) je absoluut niet afschrikken, want voor je het weet heb je ‘m uit.

Zoals je op de achterflap kan lezen ontmoet Faye, Sean terwijl zij 10 jaar is. Sean is ongeveer 7 jaar ouder dan Faye. Omdat op de cover ‘A love story’ staat, gaan er allemaal verkeerde dingen door je hoofd. No worries, Marina is hier heel realistisch in gebleven. Er ontstaat een vriendschap tussen Faye en Sean. Sean is haar held, want hij heeft haar immers gered. Het verhaal is opbouwend ingedeeld. Hoe verder je leest hoe ouder Faye en Sean zijn en hoe hechter hun vriendschap wordt. Sean gaat zijn muziekcarrière achterna en Faye gaat studeren in Londen. Uiteindelijk heeft Faye een lange zoektocht naar haar prins op het witte paard, maar misschien heeft die al die tijd gewoon voor haar neus gestaan?

Ik baal er ontzettend van dat ik ‘m uit heb. Marina mocht van mij er op zijn minst nog 200 bladzijdes achteraan plakken. Of misschien wel een tweede deel :D? Ik heb een band gekregen met de onhandige Faye en de super sexy op zijn gitaar pingelende Sean. Maar ook de bijpersonages heb ik in mijn hart gesloten. En laten we de locatie natuurlijk niet vergeten: LONDEN.

Het hele verhaal gaat eigenlijk over de zoektocht naar liefde, geluk en vriendschap. Als je uiteindelijk het gevoel hebt dat alles op rolletjes loopt, gebeurd er toch weer iets dat te maken heeft met Sean zijn verleden dat alles overhoop gooit. Het voelt allemaal zo realistisch aan dat ik echt momenten heb gehad dat ik gefrustreerd was. Dan denk je dat alles goed verloopt.. en opeens BAM. Maar aan de andere kant zorgen deze momenten ervoor dat de relatie tussen Faye en Sean nog hechter word.

Faye en Sean: a love story is een verhaal met liefde, vriendschap, leuke bijpersonages en soms heftige momenten. Je bouwt een band op met Faye en Sean die je misschien wel voor altijd zal bijblijven. Tenminste, dat is wel bij mij gebeurd. Marina, ik wil meer!

Wil je een roman lezen dat voor de verandering niet van die kleffe momenten heeft? Een verhaal dat je raakt en waar je alleen maar meer van wil?

Lees dan Faye en Sean!

Geschreven door Lindsey


Recensie op I heart books

Al een hele tijd geleden had ik via Twitter contact met Marina Folkers, de auteur van Faye en Sean. Zij is in Groningen geboren, dus we hadden gelijk een leuk gesprek. Het duurde even voordat ik haar boek had uitgelezen, want ons verhuizing kwam ertussendoor. Ik had een tijdje geleden al twee hoofdstukken gelezen en op Tweede Kerstdag heb ik Faye en Sean er weer bij gepakt. Toen ik weer verder ging met lezen, kwam ik pas echt goed in het verhaal. Diezelfde avond heb ik het boek nog uitgelezen en het is echt een dik boek met 422 pagina’s. Ik vond het verhaal echt zo fijn weglezen en ik heb zo ontzettend meegeleefd met de personages.

Faye is nog erg jong wanneer ze door de stoere Sean wordt gered. Sean is zes jaar ouder, maar ze bouwen toch een mooie vriendschap op. Sean heeft een moeilijke jeugd gehad en er blijven nare gebeurtenissen op zijn pad komen. De vrolijkheid en onbevangenheid van Faye weet hem elke keer weer op te beuren en zij weet hem door de moeilijke tijden heen te slepen. Wanneer Faye gaat studeren en Sean de wereld rondreist als beroemde muzikant raken ze elkaar niet uit het oog, al zien ze elkaar wel aanzienlijk minder. Faye komt erachter dat ze op zoek is naar liefde, in de vorm van een vaste relatie. Op dat moment hebben zowel Faye als Sean nog niet door dat ze voor elkaar gemaakt zijn. Hoe het verhaal uiteindelijk afloopt zal ik niet verklappen, maar de titel zegt al genoeg: Faye en Sean, a love story. En dat is het. Een prachtig, meeslepend liefdesverhaal van twee mensen die onvoorwaardelijk van elkaar houden en het lichtpunt in elkaars leven zijn.

Ook al valt het boek in het genre liefdesroman, het verhaal wordt nooit te klef of sentimenteel. De zoektocht naar liefde en geluk en emotionele, heftige verhaallijnen geven het verhaal de diepgang die het nodig heeft. Bij vlagen doen de fragmenten me denken aan New Adult, een genre dat ik zelf heel graag lees, maar dan zonder de stomende sexy scènes. Wat ik erg leuk vond, was dat het verhaal zich in Londen afspeelt. De kaft van het boek past er goed bij en staat heel erg mooi in mijn boekenkast. Dat is altijd een fijne bijkomstigheid!

Voor mij was dit een hele fijne kennismaking met auteur Marina Folkers en ik hoop dat ze nog veel meer mooie liefdesverhalen op papier zal zetten. Ik ben heel erg enthousiast over Faye en Sean, het verhaal was prachtig en ik baal oprecht dat ik dit boek zo snel heb uitgelezen, ondanks de dikte van het boek.

Geschreven door Nynke-Boudien


Recensie op Rachel Leest

Een love Story waar alles in zit. Liefde, romantiek, verdriet, vreugde, familieband, maar niet te vergeten een mooie vriendschap. Dat maakt dit boek heel bijzonder, mooi en heel speciaal. Ik las dit verhaal met een glimlach en was vaak jaloers op Faye en Sean wat voor mooie band deze twee hadden. De schrijfster Marina Folkers had voor mij nog tweehonderd pagina’s erbij mogen schrijven. Deze had ik met veel liefde gelezen. Het verhaal begint als Faye tien jaar is. Faye en Sean groeien samen op. Ze beleven veel samen. Niet allen vreugde, maar ook verdriet. Samen delen ze hun gevoelens. In één woord prachtig. Faye verklaart Sean als haar held. Maar ik verklaar deze schrijfster als heldin, want ik heb heel erg genoten van dit mooie verhaal. Ik vond het jammer toen ik de laatste pagina omsloeg. Wat mooi is dat ik tot het laatst in spanning zat. Het was voor mij een sprookjesroman waar iedereen van droomt. Een pracht van een roman met veel humor en romantiek. Heerlijk, voor mij smaakt dit naar meer.

Het boek bevat vierhonderdtwintig pagina’s, die je heerlijk wegleest. Het verhaal is heel speciaal in de vriendschap, leuk romantisch, maar ook verdriet die ze samen verwerken. Prachtig om te lezen. Vaak toverde het een glimlach op mijn gezicht. Zeker als Faye weer onhandig was. Wat erg leuk was, is dat het verhaal begint met dat Faye tien jaar is en hoe deze twee samen volwassen worden. Ieder op hun eigen manier. Sean heeft een moeilijke jeugd gehad en hoe Faye haar held helpt. Je wilt zo graag dat deze twee samen komen, maar staat de vriendschap hen in de weg? Want deze mooie band wilt niemand kwijt. Ik heb gesmuld van het begin tot het het eind. Voor mij was dit een sprookjesroman met leuke humor, romantiek en veel liefde. Als je in deze love Story begint, weet ik zeker dat je net zo geniet als mij. Voor mij was dit boek een topper waar ik zeer van genoten heb. Ik hoop dat de schrijfster Marine Folkers mij weer snel laat genieten van een nieuw boek. En mij niet te lang laat wachten, want ze heeft er een fan bij.

Geschreven door Rachel


Recensie op Reviews & Roses

Een debuut
Ik had het boek Faye en Sean al op Facebook en Twitter voorbij zien komen en het boek had mijn interesse weten te wekken. Het bleek het debuut te zijn van Marina Folkers, waarna ik besloot haar te volgen via Twitter om te kijken wat er zou worden gezegd over haar boek. Kort daarna sprak ze mij plots aan, en vroeg ze of ik haar boek wilde lezen en recenseren. Natuurlijk wilde ik dat! Was het een goede keuze om ja te zeggen op haar verzoek?

Een levensverhaal
Allereerst is Faye en Sean een dikke pil met haar 421 bladzijden! Wauw! Ik word altijd bang van dikke boeken, ik weet niet precies waarom, haha. Maar echt, het is het lezen waard. Het verhaal begint met de situatie die ook al omschreven staat in de flaptekst; de tienjarige Faye wordt gered door Sean die een jaar of zeven ouder is dan haar. Hij wordt direct haar held. Marina Folkers weet duidelijk over te brengen dat het gaat om een jong meisje die ook echt de state of mind van zo’n jong meisje heeft. De band die ze opbouwt met Sean is ook erg leuk. Al dacht ik wel even: waar gaat dit heen? Sean is immers veel ouder, dus een relatie zou niet helemaal legaal zijn. Gelukkig blijft alles heel realistisch op dat gebied.

Een hechte vriendschap
Het enige minpunt aan het boek vind ik dat het boek in het begin wat te lang doorgaat met de jonge Faye en het feit dat ik in datzelfde stuk vond dat zinnen soms wat te lang waren (al doe ik dat zelf ook vaak, sorry…). Je ziet haar voor je ogen opgroeien, maar wat mij betreft had ergens wel een stukje weggelaten kunnen worden gezien het al wel duidelijk is dat ze een band opbouwt met de in de schuur op zijn gitaar pingelede Sean. Vanaf het moment dat de jonge Faye voor onze ogen jongvolwassene wordt en begint met het zoeken naar haar prins op het witte paard kon ik het boek niet meer neerleggen. Gek genoeg voelt het aan alsof ik Faye en Sean ken en hoewel ik door de titel wel een groots vermoeden had hoe het af zou lopen is de inhoud van het verhaal erg verrassend. Het is ook bijzonder hoe je in feite Fayes levensgeschiedenis compleet kent en ziet hoe een hechte vriendschap tussen Faye en Sean zich ontwikkelt door de jaren heen.

Fantastische personages
De personages zijn ook erg leuk omschreven. Zo weet de onhandige Faye zich vaak in grappige situaties te wurmen, en is het interessant om te zien hoe Sean groeit op muzikaal gebied, maar ook te maken heeft met demonen uit het verleden. Natuurlijk draait het niet alleen om Faye en Sean, we ontmoeten namelijk ook diverse leuke bijpersonages die het verhaal op een goede manier ondersteunen. En laten we ook de locatie niet vergeten; het verhaal speelt zich namelijk af in Engeland, waarvan een groot deel in Londen. Een stad waaraan schrijfster Marina Folkers haar hart verloren heeft.

Conclusie
Faye en Sean is inderdaad een prachtige love story, waarvan ik baal dat ik hem uit heb. Elke avond las ik met plezier weer een groot aantal pagina’s omdat ik het boek zo moeilijk weg kon leggen. De hechte band tussen Faye en Sean is zo mooi omschreven dat ik er zelf ook helemaal warm van werd. Het verhaal voelde voor mij continu realistisch en herkenbaar aan en niets voelde geforceerd; de spanning bouwde geloofwaardig op. Was het niet dat ik het begin iets te lang gerekt vond, dan had het zelfs de volledige vijf sterren van mij gekregen. Ik vind Faye en Sean, a Love Story, een absolute aanrader voor iedereen die houdt van vlotte boeken met daarin een hechte vriendschap, mooie en leuke situaties, leuke personages, een goede boodschap en een prachtig liefdesverhaal. Faye en Sean zullen nog lang door mijn hoofd blijven spoken en ik vind het jammer dat ik niet meer over hun kan lezen; hun verhaal heeft stiekem wel een plekje in mijn hart veroverd. Kom maar op met je tweede boek Marina!

Geschreven door Jessica


Recensie op Pluizenbol

Toen ik benaderd werd door Marine Folkers met de vraag of ik haar boek wilde lezen, ging ik eerst op zoek naar de samenvatting. Faye en Sean klonk goed, maar ik wil altijd de samenvatting eerst lezen voor ik ja zeg tegen een boek.

Maar de samenvatting vond ik ook erg interessant klinken en dus zei ik ja.

Ik had geen hoge verwachtingen, omdat ik de schrijfster helemaal niet ken. Hierdoor ben ik positief verrast door Faye en Sean en hun verhaal. En de vlotte schrijfstijl werkt ook mee, want ik begon op maandag in het boek en dinsdagochtend in het ziekenhuis sloeg ik de laatste virtuele bladzijde om tijdens het wachten. Even zat ik op de gang met een ‘en nu?’ gevoel.

Wat ik leuk vond aan Faye, is dat ze zo lekker onhandig is. Ze loopt tegen alles op, laat alles aanbranden en kan nog geen ei bakken. Dat komt me helemaal niet bekend voor, hoor. *fluit onschuldig*. Al moet ik zeggen dat het af en toe wel iets te was, maar dat stoorde me niet heel erg.
En Sean vond ik eigenlijk ook een schatje, al leerde ik hem wat minder kennen, omdat het grootste deel van het verhaal door Faye vertelt wordt. Af en toe moest ik trouwens wel even goed opletten wie er aan het woord was.
Het verhaal is in de derde persoon geschreven en dat zorgt ervoor dat Sean hier en daar ook aan het woord komt. Niet storend, maar het zorgde er af en toe wel voor dat ik op moest letten.

Echte onverwachte plotwendingen zaten niet in Faye en Sean, maar ik miste ze eigenlijk ook totaal niet. Voor mij las het verhaal gewoon lekker weg en af en toe zaten ik te ‘ahw, wat schattig’. Ik vind Sean ook best een aaibaar mannelijk personage.

Maar ik ben niet alleen maar positief over Faye en Sean, want er zaten ook wel wat minpuntjes aan. Ik snap dat het verhaal vanaf Fayes tiende jaar loopt en dat het doorloopt tot ze ruim volwassen is, maar soms vond ik het verhaal een beetje te gehaast gaan. Sommige dingen werden in een paar zinnen verteld, terwijl ik die graag wat uitgebreider had willen zien.

De toevoeging van ‘a love story’ aan de titel vind wel een goede, want dat klopt ook echt. Het is geen liefdesverhaal met veel (expliciete) seks zoals veel NA’s tegenwoordig, maar je kunt duidelijk merken dat de twee liefde voor elkaar voelen. Alleen waarom Engels? Dat vroeg ik me ook af bij het land waar het zich afspeelt (Engeland). Waarom per se daar en niet in Nederland?

Maar wat mij betreft is het boek meer dan geslaagd. Ik heb nu zelfs een beetje een book hangover nu het boek uit is.


Recensie op Chicklit

Faye en Sean, a love story is het debuut van de Nederlandse Marina Folkers. Ik vind het ontzettend leuk om boeken van Nederlandse bodem te lezen, dus mijn interesse was meteen gewekt.

Het boek draait om de relatie tussen Faye en Sean. Als Faye tien jaar oud is komt ze door haar eigen nieuwsgierigheid in een rivier terecht. Ze wordt gered door de oudere Sean. Hoewel Sean niet veel van zichzelf prijs geeft, verklaart Faye hem enthousiast tot haar held en blijft ze hem opzoeken in de schuur waar Sean met zijn band repeteert. Er ontstaat een prille vriendschap tussen de twee die door de jaren heen steeds sterker en hechter wordt. Dankzij Faye’s vertrouwen in hem, maakt Sean zijn muzikale dromen waar. Zijn allergrootste droom durft hij echter niet na te jagen. Tegelijkertijd gaat Faye na haar studie op zoek naar zichzelf en naar de liefde. Maar vooral in de liefde lijkt het niet echt te lukken. Zou haar vriendschap met Sean hier wellicht de oorzaak van kunnen zijn?

Marina Folkers heeft een prettige en makkelijk leesbare schrijfstijl. Het boek las hierdoor erg vlot. Met zowel Faye als Sean heeft Folkers leuke personages neergezet. Faye sluit je meteen in je hart door haar onhandigheid en naïviteit. Sean is gewoon een hele lieve jongen, maar wel eentje met een donker randje. Dat maakt hem interessant om over te lezen.

Ik kon op bepaalde momenten goed merken dat dit een debuut is. Het verhaal van het tweetal begint in de zomer van 1999 en eindigt in de zomer van 2011. Doordat er in het verhaal zoveel jaren verstrijken, voelde het geheel soms een beetje haastig aan. Er wordt vaak tijd overgeslagen, of gebeurtenissen worden vluchtig achteraf verteld in plaats van dat dat we deze zelf meemaken. Ook was ik bij elke tijdsprong de leeftijden van Sean en Faye weer aan het uitrekenen, wat me uit het verhaal haalde. Daarbij focust Faye en Sean, a love story zich, zoals de titel zelf al zegt, voornamelijk op de liefde. Andere elementen uit het leven van zowel Faye als Sean worden wel genoemd, maar fungeren vaak meer als achtergronddecor. Dit vond ik jammer, want het verhaal miste hierdoor soms wat body.

Desondanks zaten er ook genoeg warme en lieve momenten in dit boek waar ik wel van genoot en waardoor ik dit boek toch nog drie sterren geef. Voor een regenachtige zondagmiddag is Faye en Sean, a love story namelijk een prima schattig en fluffy boek om even bij weg te dromen.

Geschreven door Thyrze van Onna


Recensie op Boekenbijlage

Faye en Sean, a love story vertelt ons het verhaal van een hechte vriendschap waarbij de hoofdrolspelers elkaar continu aantrekken en mislopen.

Als Faye tien jaar is komt Sean in haar leven. Ze valt in het water en wordt door Sean gered. Faye verklaart hem tot haar persoonlijke held en de paar jaar oudere Sean voelt zich aan de ene kant wel vereerd maar aan de andere kant heel ongemakkelijk bij deze heldenrol. Sean heeft een moeilijke jeugd en houdt alleen van muziek. Als de onhandige Faye alles op alles zet om in zijn leven te blijven, bloeit er een sterke vriendschap op.

Sean probeert zijn droom in de muziekwereld waar te maken en Faye gaat naarmate ze volwassen wordt op zoek naar zichzelf en de ware liefde. Het contact tussen de twee blijft bestaan en ze adviseren elkaar ook op liefdesgebied. Als de vriendin van Faye allang door heeft wie de prins op het witte paard voor haar is, lijkt de vriendschap met Sean dit in de weg te staan.

Dit heerlijke dikke boek heeft alles in zich om je te verliezen in een romantische wereld met een vleugje humor. Het boek beslaat 45 korte hoofdstukken met een prettige leesletter en beslaat een tijdsperiode van 12 jaar. Vanaf dat Faye tien jaar is en Sean ontmoet tot dat ze begin twintig is en naarstig op zoek is naar de liefde van haar leven.

De manier waarop Faye en Sean elkaar tegen het lijf lopen, hun levens in elkaar vlechten en hoe ze elkaar in de weg zitten is leuk gevonden en verteld. Het verhaal leest heerlijk weg en je bent net zo benieuwd als de karakters uit het boek of het allemaal wel goed zal komen met die twee. Een verhaal waarvan je het jammer vindt dat het afgelopen is. Een dikke pil maar van mij had hij best nog wat langer mogen zijn omdat het geen moment heeft verveeld!

Geschreven door Conny Schelvis


Recensie op Boekboetiek

Gure, winterse dagen breng ik het liefst door in het gezelschap van een goed boek. Want zeg nu zelf, er is toch niks leukers dan een romantisch verhaal om je aan te verwarmen? Dat laatste lukt zeker als je Faye en Sean, a love story boven haalt.

Marina Folkers hanteert een vlotte pen en eens ik begon te lezen, kon ik dit boek niet meer wegleggen. Op twee middagen moesten Faye en Sean eraan geloven. In het begin stelde ik me wel vragen bij de vriendschap tussen de piepjonge Faye en de veel oudere Sean, maar gaandeweg wist hun warme band mijn hart te veroveren.

Dat er uiteindelijk een happy end aan zit te komen, lijkt van in het begin duidelijk. Of zoals Sean zegt: "Wij zijn onvermijdelijk." Toch had ik ze allebei bij momenten het liefst eens goed door elkaar geschud. Ze blijven zo ontzettend lang rond elkaar heen draaien zonder dat het hoge woord eruit komt, dat het me frustreerde, maar tegelijk zorgde dat er ook voor dat ik bleef lezen. Dat het verhaal zich afspeelt in Londen is een leuke bijkomstigheid. Net als de schrijfster werd ik een paar jaar geleden verliefd op deze stad en uit de vele details blijkt dat Marina de stad echt goed kent.

Faye en Sean, a love story is een hedendaags sprookje. De kans dat de gebeurtenissen in dit verhaal je in het echte leven overkomen is niet bijzonder groot, maar hé, de kans dat de boze wolf de plaats van je oma heeft ingenomen als je bij haar op bezoek gaat, is dat ook niet en toch houdt jong en oud van Roodkapje. Dit boek is simpelweg een garantie voor een paar heel fijne leesuren!


Recensie op LeesKost

Relaxen met romantiek.

Als Faye op 10-jarige leeftijd in het water valt wordt zij gered door de 17-jarige Sean. Vanaf dat moment is hij haar persoonlijke held en Faye bezoekt hem zo veel mogelijk als hij met zijn vrienden in een nabije schuur oefent met zijn bandje. Sean heeft het moeilijk thuis. Sinds zijn vader met de noorderzon vertrok is zijn moeder aan de drank verslaafd. Hij raakt gesteld op de jonge Faye die hem in haar vrolijke onbevangenheid bij haar kinderleven betrekt.

Faye en Sean worden ouder. De hechte vriendschap blijft bestaan, ook als Sean de wereld in trekt om muzikant te worden en Faye na school gaat studeren. Als een van beiden iets overkomt, als een van beiden iets hoog zit, grijpen ze naar hun telefoon en bereiken elkaar met de sneltoets: de een staat voor de ander klaar, wáár hij of zij zich ook bevindt.

Ondanks het feit dat beiden wat zijwegen op het relatiepad inslaan, kan dat uiteindelijk maar op één ding uitdraaien: op een huwelijksaanzoek, een ‘van emotie trillende stem’ die ‘Moet je dat nog vragen?’ zegt en een zij leefden nog lang en gelukkig.

Marina Folkers (1971) debuteert met dit boek. Ze schreef onder meer voor En Route, een blad voor francofielen en ze beheert een Facebookpagina over Londen, de stad van haar dromen.

Ook dit boek speelt in Londen. De auteur heeft zich uitgebreid laten informeren over het onderwijssysteem daar en ondervroeg de incrowd van de muziekwereld over het wel en wee van artiesten, zodat ook Sean geloofwaardig getekend kon worden.

De uitgever heeft dit boek ondergebracht in de reeks Relax-romans. Daarin vindt men ontspannende romans voor ‘een breed vrouwelijk lezerspubliek’. Dat brede zou ik met dit boek toch iets willen inperken. Want Faye en Sean is meer een boek voor young (female) adults, voorheen ook wel ‘meisjesboek’ genoemd. Een boek vol schoolidylles, gebroken en gelijmde harten en tot slot het happy end dat al in de titel wordt aangekondigd met de naam van de twee gelieven.

Wie even behoefte heeft aan een vaardig geschreven niemendalletje kan haar hart ophalen aan dit boek.

Lekker wegzwijmelen (als je tot de doelgroep hoort)


Lezersrecensie op de Boekensalon

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen, de manier van schrijven spreekt me erg aan. Heb het boek in 1 ruk uitgelezen. Omdat ik erg nieuwsgierig was naar hoe het verhaal verder zou gaan. Ik hoop dat er meer komt van deze schrijfster!


Recensie op de Boekensalon

Faye is nog erg jong als ze door Sean uit een hachelijke situatie wordt gered. Voor haar is en blijft hij eeuwig haar held. Er ontstaat een sterke onverwoestbare vriendschap tussen de twee, waarin lief en leed gedeeld wordt. Faye gaat studeren, wordt volwassen en is tussendoor hevig op zoek naar echte liefde. Sean bouwt aan zijn carrière als muzikant en wordt steeds beroemder. Dan beginnen ze zich langzaam te realiseren dat de band die ze delen meer dan bijzonder is, maar is het ze waard hun vriendschap hiervoor op het spel te zetten? De auteur heeft ervoor gekozen het verhaal door de ogen van zowel Faye als Sean te vertellen, soms met overbodige dialogen of te veel uitleg. Het is een prettig leesbaar, humoristisch en meeslepend liefdesverhaal, dat zich afspeelt in hartje London. De Nederlandse auteur Marina Folkers schreef voor het tijdschrift ‘En Route’ en beheert een aantal Facebookpagina’s die te maken hebben met de stad London, waar zij verliefd op is. Deze roman is haar debuut.


Recensie op In de boekenkast

Soms lees je een boek waarvan je baalt als het uit is, Faye en Sean is zo’n boek.

In Faye en Sean, a love story ziet de iets wat onhandige Faye aan een tak, boven een sloot een ketting hangen. Ze doet verwoede pogingen om het sieraad te pakken te krijgen en valt daardoor in het koude water. Wanneer ze tot overmaat van ramp merkt dat haar schoen vast zit en het niet lukt om los te komen schreeuwt ze om hulp. De mysterieuze Sean is toevallig in de buurt, hoort haar roepen en red haar. De tien jarige Faye is onder de indruk van haar persoonlijke held en besluit hem daarna met regelmaat op te zoeken. Sean waardeert al snel de aanwezigheid van Faye en een vriendschap is geboren. In hun weg naar volwassenheid worden ze elkaars steun en toeverlaat en blijkt uiteindelijk dat hun ongecompliceerde vriendschap toch wat complexer in elkaar steekt dan ze beide dachten…

Faye en Sean, a love story is een heerlijke liefdesroman/chicklit die een ieder – jong of oud – die gek is op hartstochtelijke romantische verhalen aan zal spreken. Als lezer maak je de groei van de hechte vriendschap tussen Sean en Faye vanaf dag 1 mee. Marina Folkers weet de spanning tussen de personages feilloos op te bouwen en maakte van Faye en Sean, a love story een aangenaam vlot leesbare roman waarin ze een serieus onderwerp als alcoholisme niet uit de weg gaat zonder dat dit al te veel lading legt op de inhoud van het liefdesverhaal. De romantiek knalt van de bladzijdes af. Het boek is vrij dik, maar nog niet dik genoeg.

Faye en Sean a love story laat zich niet snel wegleggen, leest zeer gemakkelijk en vraagt om een vervolg.