Gerda van Wageningen

gerdavanwageningenSinds 1979 publiceert Gerda van Wageningen (1946) met grote regelmaat romantische boeken. Een deel van haar romans zijn historisch. In de andere romans is altijd een actueel thema verwerkt. De meeste boeken spelen zich af op het platteland. Als een rode lijn loopt door haar boeken de strijd van mensen om zich niet klein te laten krijgen door hun problemen, maar om te leren daar zo goed mogelijk mee om te gaan. De positieve kijk die ze zelf op het leven heeft, is in alle boeken merkbaar. Haar interesse in geschiedenis en psychologie gebruikt ze om zich op haar romans voor te bereiden.

Volgens Gerda van Wageningen leven we in een tijd waarin romantiek niet de waardering krijgt die dat verdient. Ze verwerkt altijd een ontroerend liefdesverhaal in haar boeken. Dat haar boeken zoveel gelezen worden geeft wel aan, dat er veel behoefte is aan goede boeken met een romantische inslag.
Ze woont al ruim 35 jaar in de Hoeksche Waard en werd in 2005 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

In januari a.s. verschijnt haar 100e boek, al is dat bij Kok en niet bij Ellessy.
Het boek speelt in 1902 in Oud Beijerland, de plaats waar ze woont. De komst van een suikerfabiek zorgde voor grote veranderingen in het dorp en was een dankbaar thema om een nieuw historisch-romantisch verhaal aan op te hangen. Ter gelegenheid daarvan komt er ook een glossy uit, onder de titel ‘Gewoon Gerda’, de eerste glossy over een Nederlandse auteur.
Het is gewoon in de winkel te koop, ongeveer 68 pagina’s dik en de prijs is 3,95. Om het jubileum te benadrukken wordt er tevens een boekenbox met vijf titels uitgebracht en daarnaast een herdruk van haar debuutoman.

Bibliografie
Als de lente komt – Ellessy (2009)
Hart op drift – Ellessy (2011)
Rood licht – Ellessy (2012)
Liefde? – Ellessy (2014)

Website