Hetty Luiten

Hetty_LuitenGeboren in 1950 in Enschede, opgegroeid in Haarlem. Hbs gedaan, wat rondgezworven en baantjes gehad in Nederland, Belgiƫ, Duitsland; o.a. bij een Zweeds bedrijf. Getrouwd, fulltime huisvrouw geworden toen ik kinderen kreeg. Ondertussen verliefd geworden op Zweden, de taal geleerd. Later ook Deens.
Vertaalster geworden. Honderden korte verhalen vertaald voor bijna elk Nederlands en Belgisch tijdschrift, vele zakelijke teksten en ook diverse boeken.
Verhuisd naar het Groningse platteland, waar ik dagelijks geniet van de rust en het uitzicht. Aangemoedigd door een Deense schrijver en door de Groningse rust, ben ik ook zelf gaan schrijven. Samen met hem schreef ik een serie kinderverhalen voor Donald Duck. Daarna schreef ik “zelfstandig”.
In het begin kortere teksten (zoals columns voor het Friesch Dagblad en het tijdschrift Vriendin en korte verhalen voor de bladen YES, Donald Duck, Okki, Taptoe, Flair), maar sinds zowel man als kinderen het huis uit zijn: boeken.
Tegenwoordig wissel ik het vertalen dus af met het schrijven – en geniet daar dagelijks van.
Al mijn boeken zijn ook uitgekomen of komen uit in groteletteruitvoering (uitgever GLB – zie: www.groteletter.nl) en als gesproken boek en/of braille (zie www.aangepast-lezen.nl)

Hetty Luiten overleed op 7 maart 2013 in de leeftijd van 62 jaar.

Bibliografie
Over schoolliefdes en zo – Ellessy (2008)
Je blijft altijd welkom – Ellessy (2009)
Op eigen benen – Ellessy (2009)
Nieuw geluk – Ellessy (2010)
Verscheurd door verlangen – Ellessy (2010)
De verhuizing – Ellessy (2011)
Raak! – Ellessy (2011)
Droomhuis te koop – Ellessy (2012)
Verder dan de horizon – Ellessy (2012)
Broer gezocht – Ellessy (2012)
Voorbij de einder – Ellessy (2012)
In de verre verte – Ellessy (2013)
Zeg het – Ellessy (2013)
Niet te geloven – Ellessy (2013)
Het oneindige dichterbij – Ellessy (2014)

Website

Dankwoord van Jon en Sten, de kinderen van Hetty Luiten

Vanuit haar kleine woning in De Wilp, gelegen midden in een weiland, heeft Hetty altijd met veel inzet en nog meer plezier gewerkt aan haar boeken. De reden dat zij dit heeft kunnen doen is mede te danken aan haar trouwe lezers, haar familie en haar vrienden. Wij mogen jullie namens haar enorm bedanken. Door jullie hulp en omdat jullie zo’n, wellicht onbedoelde, bron van inspiratie voor haar zijn geweest, ligt er nu een prachtige bibliografie.
Namens ons bedankt aan alle lezers voor jullie trouw en steun aan onze moeder. Vanaf het bijzondere moment dat ze lang geleden haar vaste dienstverband opzegde om aan een grote opdracht te beginnen, tot de dag voordat ze stierf, heeft haar leven in het teken gestaan van haar fans en haar boeken. Wij hopen dat dit verhaal jullie net als anders veel herkenning en plezier zal brengen.
Bedankt,
Jon en Sten