Schaduw over Sardinië

Schaduw over SardiniëCorine Kuijper
ISBN BOEK: 978-94-6449-002-2
ISBN E-BOEK: 978-94-6449-003-9
Voorjaar 2022

Lisa’s mooie leven op Sardinië lijkt compleet wanneer ze onverwacht toch nog moeder wordt. Als Mel, de vriendin van haar neef, samen haar vriendin Anouk vermist raakt tijdens een vakantie op Haïti valt er een schaduw over Lisa’s geluk. Ze gaat op zoek naar de waarheid. Wie was Anouk en wat had zij te maken met de verdwijning? Wat wilde deze vrouw? Anouk vlucht naar Brazilië en krijgt, eenmaal terug in Nederland, last van schuldgevoelens. Waarom was ze niet gewoon eerlijk geweest?
Als het noodlot toeslaat voor haar neef wil Lisa de onderste steen boven krijgen.

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is nog (geen) interview beschikbaar.

Recensie op Surfing Ann

Bij het zien van de schitterende cover van Schaduw over Sardinië van Corine Kuijper krijg je een vakantiegevoel, je wilt erheen en genieten van de omgeving. Voor diegenen die bekend zijn met de plek, weten meteen waar de foto is genomen. Anderen zullen er nieuwsgierig naar worden. De titel maakt je nieuwsgierig naar het verhaal.
Schaduw over Sardinië van Corine Kuijper is het tweede deel van de serie, maar het boek is los te lezen. Je hoeft niet speciaal het eerste deel gelezen te hebben. Soms wordt er teruggeblikt, maar al snel wordt dan al duidelijk hoe het zit. Wel maken de terugblikken je nieuwsgierig naar het eerste deel als je die nog niet hebt gelezen.
Lisa leidt een heerlijk leven in Sardinië totdat de vriendin van haar neef samen met haar vriendin Anouk vermist raakt tijdens een vakantie. Lisa heeft sterk het gevoel dat er iets niet klopt. Als er korte tijd later weer iets merkwaardigs gebeurt, wordt dat gevoel alleen maar sterker. Anouk vlucht na de verdwijning van Mel naar een ander land, maar krijgt met de tijd steeds meer last van schuldgevoelens. Ze gaat zich steeds vaker afvragen waarom ze niet eerlijk was geweest en aan wie ze kan vertellen wat er in het verleden is gebeurd en wat de gevolgen daarvan zijn, of ze die wil dragen of niet.
Schaduw over Sardinië van Corine Kuijper is een verhaal waar je meteen in zit, wat je meteen pakt. Je leeft meteen mee met Lisa en haar familie. Je sluit ze in je hart en aan het eind vind je het jammer dat je afscheid van ze moet nemen. Je hoopt dan ook dat er een vervolg komt.
De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personages en ook in de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Door de beeldende beschrijvingen, heb je het gevoel dat je het verhaal zelf meemaakt vanaf de zijlijn. Je geniet van de mooie plaatsen waar het verhaal zich afspeelt, vooral van de Italiaanse plaatsen. Je wilt ze na het lezen van dit boek dan ook in het echt gaan bewonderen. Voor, vooral veel moeders, zullen bepaalde stukjes herkenbaar zijn, zoals moeite hebben met het loslaten van hun kind.
Corine Kuijper heeft in Schaduw over Sardinië de spanning goed op weten te bouwen, vooral voor Lisa. Als lezer weet je te snel hoe het zit door de fragmenten van een bepaald persoon. Het was spannender geweest als je als lezer pas aan het eind weet hoe het werkelijk is gegaan. Doordat je al aan het eind weet hoe de momenten met een bepaald persoon zijn gegaan, komt het niet als een verrassing. De auteur had de fragmenten van een bepaald persoon wat mysterieuzer mogen laten. Dat is dan ook het enige kritiekpuntje, verder is het heerlijk verhaal waarbij spanning en de rustige momenten goed worden afgewisseld. Als het lijkt dat het te lang te rustig is in het verhaal, komt er weer een moment waarbij je in spanning komt te zitten. Je bent heel benieuwd wanneer de familie achter de werkelijke aard van een bepaald persoon komt, hoe ze erachter komen en hoe ze zullen reageren. Hier en daar is het wel een tikkeltje voorspelbaar, maar dat is niet erg.
Kortom; Schaduw over Sardinië van Corine Kuijper is een pakkend verhaal waar je meteen in zit. Een verhaal waarbij je heel benieuwd bent wanneer de familie achter de waarheid van een bepaald persoon komt. Als je het boek uit hebt, hoop je dat er een vervolg komt, omdat je wilt weten hoe het verder gaat met de familie en wat ze nog meer gaan beleven. Het is aan te raden om een doos met tissues bij de hand te houden, want er zitten een paar emotionele momenten in.

4 sterren