Lockdown Lust – Deel 1: Lange Lendenen

Lockdown Lust - Deel 1: Lange LendenenSergeant Majoor
ISBN 978-90-8660-457-9
Prijs € 16,95
Verschijnt najaar 2021

Caroline Naaktgeboren is er klaar mee. Ze zegt haar baan op bij een gerenommeerd advocatenkantoor en verlaat Nederland, op zoek naar avontuur. Ze gaat yogalessen geven in een sjieke sportschool en werken bij een klein guesthouse in Noord-Italië.
De Italiaanse Benito Bianchi heeft het allemaal; hij is knap, gespierd, succesvol en rijk. Daarnaast heeft hij een hotelimperium waar je U tegen zegt. Hij is niet vies van wat vrouwelijk schoon en geniet van het vrijgezellenbestaan en zijn kortstondige affaires.
Wanneer Benito en Caroline elkaar per toeval tegen het hete lijf lopen en de coronacrisis uitbreekt, lopen hun plannen anders dan verwacht.

‘Lange Lendenen’ is het eerste deel van de Lockdown Lust-Trilogie en past na de succesvolle erotische boekenseries King- en Queen van Olivia Lewis uitstekend in het Ellessy-RelaXXX-fonds.

Benito’s ogen waren gesloten, zijn lichaam gloeide. Niet alleen van de hitte in de sauna; hij genoot nog na van de aangename ontmoeting van zojuist. Hij had zijn personeel meteen een seintje gegeven alles in orde te maken – schone lakens, champagne, muziek, truffels. Hij glimlachte.
Hoorde hij nou voetstappen?
De deur ging open, schuifelende voeten.
‘Levati dalle palle!’ Opzouten. Hij kwam hier voor zijn rust.
‘O, I’m sorry.’
Die stem. Dit leek te mooi om waar te zijn. Hij vloog overeind. Het was donker, maar hij herkende het silhouet. Hij kon zien dat ze naakt was. De hinde met de lange benen. Ze leek te zijn geschrokken door zijn onverwachte beweging en hield haar handdoek onbeholpen voor haar lichaam.
‘Hi there. Needed some time alone? Met mij?’ Hij genoot ervan de touwtjes in handen te hebben. Ondanks het schemerige licht kon hij zien dat ze hem observeerde. Hij lachte vanbinnen, dat effect had hij nou eenmaal op vrouwen. Hij had ook niets om zich voor te schamen.
‘Benito! I didn’t know you were here! Sorry, ik was gewoon even aan het…’
Benito stond op en ging tegenover haar staan. Hij zag dat ze schrok van zijn nabijheid.
‘Hey, jij moest toch werken?’
Hij grijnsde: ‘Work hard, play hard. Maar genoeg over mij. Ik weet dat je naar me op zoek was.’
Hij streek een lok uit haar gezicht.
Haar mond viel open van verbazing. Hij zag dat ze rood werd en een beetje zenuwachtig. Benito vermaakte zich uitstekend.
‘Ik was eigenlijk op zoek naar rust en warmte.’ Ze leek hem uit te dagen. Ze deed een stap naar achteren en klom vlug naar de bovenste plank. Ze sloot haar ogen, maar hij kon zien dat ze hem stiekem bespiedde. Hij wist wat hem te doen stond. Hij vlijde zich neer op de middelste plank, zodat ze uitzicht zou hebben op zijn gespierde torso.
‘Okay, bella. Je bent dus op zoek naar warmte. We zullen de temperatuur eens even flink laten stijgen. Check this out.’
Ze opende haar ogen. Benito zag dat ze slikte. Tja, geef haar eens ongelijk.
‘Dit is het resultaat van een strak sportschema. Weet je, ik zou een fantastische personal trainer kunnen zijn!’
Hij knipoogde naar haar. Het begon te werken. Een zuinig lachje kwam tevoorschijn. Hij staarde naar haar lippen. Hij zou op dit moment een moord doen om ze te mogen zoenen. Binnenkort, Benito. Nog even geduld.
‘I’m in perfect shape. Maar bedankt voor het aanbod.’ Ze leek geïrriteerd, maar hij wist wel beter. De aantrekkingskracht was wederzijds.

1. Sergeant Majoor is het pseudoniem van twee bevriende schrijfsters. In dit genre is een pseudoniem gebruikelijk, maar Sergeant Majoor is wel een bijzondere keuze. Hoe en waarom hebben jullie deze naam gekozen?
Het is inderdaad een bijzondere keuze. De naam is een knipoog naar (en synoniem voor) het mannelijk lid. In onze boeken noemen we het beestje meestal niet bij zijn of haar naam, zoals gebruikelijk binnen dit genre. Dus toen wij schreven over de Sergeant Majoor van ons hoofdpersonage, bedachten we ons dat dit weleens een mooi pseudoniem kon zijn. Het klinkt ook wel spannend, juist omdat het zo ongebruikelijk is en je echt geen idee hebt wie zich achter deze naam verschuilt.
Tegenwoordig staat Sergeant Majoor dus ook voor een vrouwelijk schrijversduo. Een duo dat sexy verhalen schrijft met veel humor en good vibes.

2. Jullie zijn al bevriend sinds de peuterschool, maar samen schrijven kan lastig zijn. Hoe werkt dat bij jullie? Schrijven jullie om de beurt een stukje of gaat alles samen?
Samen schrijven is voor ons absoluut geen lastige opgave! Integendeel: we inspireren elkaar en voelen elkaar feilloos aan. Van jongs af aan verzonnen we al de mooiste verhalen met onze Barbiepoppen. Eigenlijk zijn we hier nooit helemaal mee gestopt (met het verhalen verzinnen dan :-)). Er is bij ons nooit een tekort aan humor of fantasie!
Het schrijfproces verloopt als volgt: De ene helft van Sergeant Majoor begint met een hoofdstuk, laten we zeggen Sergeant S. Zij doet haar ding, mailt het vervolgens naar Sergeant L., waarna zij het inspreekt. Op deze manier horen we of alles goed loopt en klopt. Hierna komt er repliek in geschreven woord en zo gaat het over en weer. Dit levert een reeks aan slappe lachbuien op. Heerlijk en verslavend. Je zou het ruwe materiaal aan recordings eens moeten horen.

3. Lange Lendenen is het eerste deel van een erotische serie en bevat alle ingrediënten voor een dergelijk verhaal, inclusief de rijke, knappe vrijgezel. Waarom hebben jullie voor dit genre gekozen en zijn jullie niet bang voor clichés?
Zelf zijn wij groot fan van dit genre. Je kunt er heerlijk bij wegdromen, maar tegelijkertijd ook lekker van gruwelen. Hoe leuk is het dan als je zelf de verhaallijnen en personages mag ontwikkelen? We letten er wel op dat ons boek modern is met de issues en apps van deze tijd. Het is geen oubollig doktersromannetje. Maar laten we wel wezen; uiteindelijk lees je deze boeken vanwege de heerlijke, foute mannen en de seksscènes.
Het valt ons overigens op dat er vooral veel vertaalde werken op de markt zijn. Daar zitten veel leuke boeken tussen, maar over het algemeen zijn wij toch wat meer gecharmeerd van de exemplaren van eigen grond zoals ‘Muren van Glas’ en de ‘King serie’. Misschien omdat deze vaak wat minder zoetsappig en cliché zijn. Wat ons betreft is er veel te weinig Nederlands aanbod. We waarderen het dan ook enorm dat Uitgeverij Ellessy ons de kans geeft te debuteren, want dat is niet makkelijk in deze markt.

4. Het verhaal speelt zich af tijdens de coronacrisis. Was het een bewuste keuze om over een actueel onderwerp te schrijven?
Het was eigenlijk toeval. De coronacrisis was net uitgebroken toen een bevriend auteur ons tipte over een Bouquet schrijfwedstrijd. Need we say more…? Het leek ons ook wel een spannende setting: een verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de pandemie. Sergeant L. begon aanvankelijk in haar eentje, maar Sergeant S. haakte niet veel later aan. Vanaf dat moment zijn we samen verder gegaan. Spelenderwijs en organisch, zoals dat altijd gaat bij ons.

5. Wat kunnen we in de toekomst van jullie verwachten? Zijn jullie al bezig met een volgend boek?
‘Lange lendenen’ is het eerste deel van de Lockdown-lusttrilogie.
Deze Trilogie bestaat uit drie op zichzelf staande verhalen; erotische feelgood romans die zich afspelen ten tijde van de coronacrisis. Het tweede deel heet ‘Gevaarlijk gereedschap’ en is zo goed als af. Momenteel werken we aan deel drie. Dit boek heeft nog geen definitieve titel.

Biblion-recensie

De Nederlandse Caroline is het zat om te gekleineerd en onder druk gezet te worden door haar baas. Daarom neemt ze na tien jaar ontslag als secretaresse bij een advocatenkantoor en vertrekt naar Italië waar ze yogalessen geeft in een sportschool en als manusje-van-alles werkt in een guesthouse. Na een yogales botst ze op tegen de Italiaanse macho Benito. Een man die succesvol hotelimperium heeft opgebouwd. In eerste instantie moet ze niks van hem hebben, maar toch raakt ze in hem ge nteresseerd. Helaas lopen hun plannen door de coronacrisis anders dan verwacht. Een kort romantisch en erotisch verhaal dat zich afspeelt tijdens de coronacrisis. Het leest vlot en je volgt het verhaal vanuit beide personages. Eerste deel van de 'Lockdown lust'-serie. Sergeant Majoor is het pseudoniem van twee bevriende schrijfsters die elkaar kennen van de peuterschool. Kwaliteit voor een breed publiek.

Geschreven door W. Tabak


Recensie op Bookchi

‘Lange lendenen’ is een verhaal in een heel actuele setting. Het speelt zich namelijk af midden in de coronacrisis. Het verhaal leek mij heel interessant en ook de achterkant van het boek sprak me enorm aan.
Helaas is het boek niet helemaal wat ik had verwacht. Het boek bevat net iets meer dan 100 pagina’s en is eigenlijk meer een novelle te noemen. De hoofdstukken zijn kort en wisselen binnen het hoofdstuk van perspectief. Dit zorgt ervoor dat het voelt alsof je allemaal losse fragmenten leest en de essentie van het verhaal misloopt.
Dat het boek zo kort is, is ook meteen de reden dat ik niet lekker in het verhaal kon komen. Alle gebeurtenissen zijn enorm snel verteld, en hierdoor is er niet echt ruimte voor een band. De personages drongen niet echt tot me door op deze manier, en hierdoor miste ik een hoop emotie in het verhaal.
‘Lange lendenen’ is dus zeker een niet te zwaar verhaal voor tussendoor. Ondanks dit lichtelijk tegenvallende verhaal ben ik toch heel benieuwd naar de rest van de serie, ik hoop dan ook zeker dat deze wat langer zullen zijn en waarbij ik wat meer connectie kan voelen met de personages.
Ben jij van plan dit boek te lezen? Laat je dan zeker niet ontmoedigen door deze recensie. Ieders ervaring en mening is weer anders, ga vooral zelf ontdekken of het iets voor je is.

2 sterren

Geschreven door Kimberly Postema