Als het ijs gesmolten is

alshetijsgesmoltenCarla Vermaat
ISBN 9789086600939
Prijs € 18,95
Aantal pagina’s 372
Verschenen 15-2-2010

IJsprinses, zo noemt Theo haar. Hij denkt het te kunnen weten, want hij heeft haar nog niet aan zijn lijstje veroveringen kunnen toevoegen. Na drie mislukkingen ontmoet Inge eindelijk de man van haar dromen.
Zonder aarzelen stort ze zich in een roekeloze, verhitte relatie.Wanneer Theo haar met haar nieuwe vriend ziet, beseft hij dat er iemand anders voor nodig was om Inge te doen smelten. Toch is het allemaal niet zo simpel voor Inge. Het zo plotseling opgelaaide vuur wordt zelfs te heet voor haar en ze ziet zich genoodzaakt haar vertrouwde omgeving te ontvluchten.

 

 

NBD|Biblion recensie

Inge, de jonge hoofdpersoon, settelt zich in haar geboortedorp om een verbroken relatie te verwerken. Ze ontmoet oude vrienden en kennissen en sluit zich aan bij de plaatselijke kunstenaarsclub. Bij het uitlaten van haar hond op het strand ontmoet ze de aantrekkelijke kunstschilder Enrico. Ze valt als een blok voor hem en raakt volledig in zijn ban. Tot het moment dat hij “losse handjes” blijkt te hebben, er bij haar ingebroken wordt en iemand haar schilderijen vernielt. Gelukkig is er een stille aanbidder op de achtergrond die haar opvangt als ze uiteindelijk de relatie weet te verbreken. Ze gaat met hem mee naar de zuidwestkust van Engeland, waar hij een galerie runt. Ditmaal bloeit er een stabiele romance op. Een wensvervullend verhaal met een vlotte en gemakkelijke schrijfstijl; consequent uitgewerkte karakters. De titel verwijst naar een zijlijn van het verhaal en niet naar het hoofdthema: grenzen stellen. Gesitueerd in een 20e eeuwse setting, traditionele opvattingen. Auteur publiceert naast damesromans ook thrillers. Paperback, normale druk, ruime interlinie. (J.E. Meindertsma)