Over de grens

Elisabeth Cornel
ISBN 9789086601172

Prijs € 17,95

Aantal pagina’s 254

Verschenen 15-5-2010

Omschrijving:
Dominique is een vrouw die de wereld beschouwt vanaf een afstand. Ze neemt eraan deel omdat het moet, maar liever staat ze aan de zijlijn. Ironisch genoeg maken deze autistische trekjes haar extra aantrekkelijk voor anderen. Uit zelfbescherming probeert Dominique haar grenzen te bewaken tegen deze bedreiging van buiten. Na een dodelijk ongeval waarbij ze mogelijk betrokken is, vertrekt ze hals over kop naar Zuid-Frankrijk. Daar denkt ze een rustig bestaan te kunnen opbouwen, samen met haar herdershond. Het gebied waar ze woont en werkt, wordt echter getroffen door een ongekend noodweer. Daardoor wordt ze gedwongen om verder te trekken. In Beaune raakt ze ongewild en onbedoeld verwikkeld in een liefdesrelatie die haar uiteindelijk dreigt te verstikken. Wanneer ze zich daaruit probeert te bevrijden, zet ze gebeurtenissen in gang die vergaande gevolgen hebben.

 

Lees meer »
Volledige Omschrijving:
Over de grens is een spannende psychologische liefdesroman over een vrouw die genoeg heeft aan zichzelf en het gezelschap van haar hond. Haar contacten met anderen, geliefden of niet, nopen haar tot reacties met een soms desastreuze afloop. Over de grens is een deel in de serie Ellessy Relax+, een serie liefdesromans met een fl inke dosis spanning; (ont)spannende boeken voor een breed lezerspubliek van alle leeftijden.
Elisabeth Cornel is tekstschrijfster en geboren in Limburg, maar leeft nu teruggetrokken in een dorp aan de Zuid-Veluwezoom.

Recensies:
NBD|Biblion recensie

Dominique is licht autistisch. Ze mijdt mensen en heeft genoeg aan het gezelschap van haar trouwe hond. Als kind werd haar afwijkend gedrag voortdurend bestraft. Ze groeit op bij harde ouders die haar onzeker en bang maken. Al snel leert ze haar gevoelens uit te schakelen. Na een eerste verliefdheid waarin de ander de touwtjes in handen had, besluit Dominique zich nooit meer te laten manipuleren. Ze geraakt betrokken bij een dodelijk ongeval en trekt met haar hond naar Frankrijk. Daar werkt ze als kok op een camping tot een noodweer er alles vernietigt en ze er weg vlucht. Ze begint een passionele relatie met Didi, maar deze keer is het Dominique die de regels bepaalt. Ze maakt nieuwe vrienden die haar afstandelijkheid accepteren. Op een dag daagt Colette, de eigenaar van de vernielde camping op. Ze heeft gevoelens voor Dominique, maar ze komen beiden in een destructieve spiraal van passie en jaloezie terecht. Het verhaal leest vlot; de flashbacks en flashforwards verhogen de spanning zonder de verhaallijn ingewikkelder te maken. Paperback met normale druk. (Micheline Verlinden)