King – Deel 3: Achter gesloten deuren

KingOlivia Lewis
ISBN 978-90-8660-399-2
Prijs € 18,95
Verschijnt najaar 2019

Benjamin en Luci halen Josh op uit Frankrijk en hoe gelukkig Luci ook is dat Josh zijn thuis heeft gevonden bij hen, het idee dat hij zomaar kan weglopen staat haar niet aan. Sinterklaasavond volgt snel, een plotselinge aanslag laat het gezin hevig schrikken. Wie zit hier achter en waarom? Dan breekt het nieuwe jaar aan, dat chaotisch begint. De geheimen van de familie King worden ontrafeld, stukje bij beetje komt er naar boven dat er jarenlang een schijnvertoning is opgevoerd. De jeugd van zowel Josh als Benjamin is niet best geweest, Eveline King komt met verbazingwekkende onthullingen over haar gezin en haar huwelijk. Niet veel later komt Luci achter Benjamins leugen, haar wereld stort in. Met behulp van Josh weet ze er weer bovenop te komen. Samen staan ze voor nieuwe uitdagingen, haar plannen voor een eigen hotel lijken werkelijkheid te worden en de relatie met Benjamin komt in rustiger vaarwater. Ondanks de tegenslagen lacht het leven Luci en Josh toe.
Of niet?

Achter gesloten deuren, is het derde deel in de King-trilogie. Eerder verschenen: Spelen met vuur en Affaire.

Josh

Het was een afschuwelijke week. Ik spoor echt niet, voor geen meter. Dat ik dít wilde laten schieten… Ik kijk om me heen. Ben heeft de haard aangemaakt, Luci heeft haar best gedaan en sinterklaasprut opgehangen - alles hangt scheef, maar de intentie was goed - en het ruikt naar lekker eten. Het is gezellig, het is thuis, en ik hoor erbij. Nooit van m’n leven verlaat ik deze bende nog een keer, ik voelde me zo leeg, zó alleen. Nu valt alles op z’n plek, mij krijgen ze met geen stok de deur meer uit. Heb m’n lesje wel geleerd.
Ik hang op de bank, observeer de chaos stilletjes. Luci is bezig in de keuken met een enorme schaal vol hapjes, rent als een kip zonder kop heen en weer en vreet ondertussen alles op. Oliver zit geduldig te wachten, geen idee op wat, en Sophia gilt sinterklaasliedjes. Ben komt naast me zitten, trekt een hoofdpijngezicht.
‘Wat een afschuwelijke schreeuwstem heeft dat kind toch,’ mompelt hij.
Ik schiet in de lach. ‘Heeft ze niet van een vreemde.’
‘Ik ben blij dat je in ieder geval een realistisch beeld hebt van Luci, hoef ik je niet meer uit te leggen dat je met regelmaat die Bose op je kop moet zetten.’
‘Nee, dat hoef je niet uit te leggen.’ Ik check de keuken en zak iets opzij. ‘Hoe is het met… je weet wel? Is Martijn al op de hoogte?’
‘Sinds gisteren,’ fluistert hij. ‘Er was geen goede gelegenheid de afgelopen weken om het te vertellen, zei Heleen. Gaf mij trouwens veel rust, en dat had ik nodig, aangezien er hier genoeg drama was.’ Hij kijkt me aan. ‘Maar nu weet-ie het, het maakt me zenuwachtig, ik hoor maar niets. Geen reactie, Heleen blijft ook stil. Ik heb geen idee waar we staan op dit moment, of er nog meer ellende komt of dat hij het accepteert.’
‘Ik denk dat het stilte voor de storm is.’
‘Dat verwacht ik ook …’ Hij haalt diep adem. ‘Echt Josh, het zijn de omstandigheden en ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheden, dus ik zal ermee dealen en de situatie nemen zoals ie is, maar ik word er diep ongelukkig van. Laat me je dat vertellen. Als ik zo rondkijk, dit huis, mijn gezin… Alles wordt zó anders. Ik weet niet of ik eraan toe ben om dit los te laten en verder te gaan met Heleen en de baby. Het is een heel vreemd idee.’
‘Snap ik…’ antwoord ik twijfelend, ‘maar je gaat Luci niet terugeisen, toch?’ Hij moet de angst in mijn stem horen.
‘Nee hoor, en bovendien heeft ze gezegd dat we niet meer bij elkaar komen, ook als jij was weggebleven. Ze zei dat ze altijd zou wachten op jou. Was redelijk confronterend.’
‘Ai, sorry.’ Ik grijns.
‘Jaja, sorry not sorry.’

1. Wist je toen je begon met schrijven al dat King een vierdelige serie zou worden?
Nee, eigenlijk zou het een trilogie worden! Ik merkte alleen dat ik echt te weinig ruimte over had in deel drie voor het einde dat ik in mijn hoofd had. Toen heb ik overlegd met de uitgever, wil je een héél dik boek drie, of een deel vier? Een deel vier dan maar, zei hij. Dus vervolgens ben ik ook in deel drie meer ruimte gaan nemen om te schrijven, uitgebreider, want er kwam toch een deel vier! Momenteel moet ik nog een tiental bladzijden schrijven voor deel vier en dan is ook die klaar. Een hele klus, uiteindelijk. Vier boeken...


2. Had je van tevoren al een compleet plot voor het hele verhaal in je hoofd of heeft het zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot meer dan het was?

Ik had wel een vage rode lijn in mijn hoofd, maar uiteindelijk gingen de hoofdpersonages hun eigen leven leiden en gebeurde er van alles wat ik van tevoren ook niet had durven denken. Het ontwikkelde zichzelf, eigenlijk. Best leuk, want sommige dingen waren voor mij ook een verrassing. Dan kwam dat idee echt pas op het allerlaatste moment in mijn hoofd.

3. King is behoorlijk succesvol, maar je schrijft onder pseudoniem en wil ook niet dat bekend wordt wie je werkelijk bent. Dat houdt dus in dat je geen boekpresentaties of signeersessies kunt geven. Vind je dat niet jammer? Hoe zorg je voor contact met je lezers?
Dat klopt en dat vind ik heel jammer. Ik ben aan het bedenken hoe ik toch een keer een meet en greet kan organiseren, dat lijkt me namelijk zo leuk! De King serie heeft een flinke schare trouwe lezers en die wil ik echt wel een keer ontmoeten. Vooralsnog heb ik goed contact met ze via de Olivia Lewis Bookpage op Facebook. Lezeressen die mij een privéberichtje sturen, krijgen altijd antwoord. Sommigen willen even kletsen over het boek, anderen zijn nieuwsgierig hoe het gaat aflopen of wanneer het volgende deel verschijnt. Dat contact is erg leuk!


4. Je bent bezig met deel 4. Hoe lang moeten de fans nog wachten op de uiteindelijke ontknoping? En gaat Olivia Lewis daarna verder met een ander boek of was dit wel weer even genoeg?
Ik ga er vanuit dat deel vier verschijnt in het voorjaar van 2020. Ik kan de lezeressen geen jaar laten wachten. Voor mij flink doorschrijven dus, en daarna de redactierondes er snel achteraan. Er zijn veel lezeressen die vragen of er na King een nieuwe serie verschijnt, daar ga ik nog even over nadenken! Ik weet zeker dat Olivia Lewis zich op de kaart heeft gezet in Nederland en België in dit genre. Zonde als ik daar niets meer mee zou doen...Nog een laatste opmerking?
Volg vooral de Olivia Lewis Bookpage op Facebook, voor de laatste nieuwtjes, winacties en binnenkort een feuilleton. Een vervolgverhaal over Luci en Josh, een soort spin-off. Volgen dus!

Recensie op Hebban

Bereid je maar voor op een ritje in een zweefmolen, hij blijft rondjes draaien, tot je op gegeven moment blauw ziet en dacht:
'Waarom ben ik in hemelsnaam hierin gegaan?'
Gelukkig was ik heel blij dat ik in dit deel begon, ik moest het weten!
Woorden zoeken lukt me dit keer lastig. Ik heb zoveel emoties gevoeld: woede, frustratie, liefde, sympathie. Dit soms ook met een grote glimlach op m'n snoet.
De familie King houd je in hun greep, het is daar nooit saai. Wel hoop je, als lezer, dat er eindelijk een keer een gelukkig moment komt. Helaas gaat die vlieger niet op. Het eindigt alweer helemaal Kwalitatief Uitermate Teleurstellend, dus er was geen keuze om gelijk door te gaan. Dat heeft Olivia goed uitgekiend!

'Ik ben woest, omdat ik Luciana ben, de allerdomste kut in dit universum.'

Mijn conclusie: ik heb écht een bezoek aan de Anonieme King verslaafden nodig.
Kan ik het vergelijken met een soapserie? Misschien wel, het is alleen zoveel meer! Het is zo gaaf dat dit een serie van Nederlandse bodem is - Neerlands trots. Geen filters, puur en rauw. Op het witte doek zal dit best heel erg gaaf zijn. Toch?

5 sterren

Geschreven door Boekje Nooitgenoeg


Recensie op Hebban

Olivia Lewis heeft een verslavende schrijfstijl waardoor je wilt blijven lezen, je moet gewoon weten waar het verhaal heen gaat.

De relatie tussen Josh en Luci wordt met de dag sterker. Je zou verwachten dat de relatie tussen Benjamin en Luci minder wordt, maar niks is minder waar ze lijken meer naar elkaar toe te trekken dan ze in de afgelopen jaren hebben gedaan.
Ik geniet ontzettend van de dynamiek van deze personages en leef zo ontzettend met ze mee, het voelt gewoon zo levensecht en ik vind het zo knap dat het zo op papier is neergezet.

Olivia heeft zich met de haar vorige delen al bewezen dat ze cliffhangers niet schuwt en ook met dit deel krijgt ze het weer voor elkaar om een cliffhanger neer te zetten waar je u tegen zegt.

5 sterren

Geschreven door Naomi


Recensie op Hebban

Na Achter gesloten deuren volgt het laatste deel Verlossing, en zo voelt het wel voor de lezer want wat een cliffhanger heeft Olivia Lewis geproduceerd… De kans dat je als lezer gaat schreeuwen tegen het boek is zeer aannemelijk. Het liefst zou je het volgende deel er direct na willen lezen, maar het is nog even wachten tot maart 2020.

Achter gesloten deuren begint kalm. Luci en Josh hebben nu geen affaire meer, en hoeven hun relatie niet meer stil te houden voor Benjamin. Toch is het niet enkel rozengeur en maneschijn, want Luci weet nu ook dat Josh er ineens vandoor kan gaan, en dat vindt ze niet zo grappig. Olivia Lewis heeft met Josh en Luci twee heel complexe karakters neergezet en het is knap dat ze ze zo consequent houdt. Beiden zijn soms om gek van te worden, en heel af en toe zou je ze ook eens flink toe willen spreken. Maar dit is hoe ze zijn, en Lewis geeft ze ook die ruimte en laat ze nergens ‘verantwoord’ reageren. Op deze manier krijg je ook zicht op hoe het is om te zijn zoals Luci en Josh en dat het niet een kwestie is van ‘kusje erop, over’. De schade die een mens oploopt in zijn jeugd, draagt hij in principe zijn hele leven mee.

… Er zijn vast mensen die het zwaarder hebben gehad. Het blijft een relatief begrip, weet je. Sommige mensen hebben het al moeilijk als ze de juiste kleur schoenen niet kunnen krijgen. Het is maar net hoe je opgroeit en wat je gewend bent. Ik weet ook dat ik niet mag klagen.’

‘Geloof me, jij mag klagen.’ (p.238)

Naarmate het verhaal vordert wordt ook de spanning steeds meer opgevoerd en vooral het laatste deel zorgt voor hartkloppingen. Olivia Lewis heeft een fijne vlotte schrijfstijl en dat in combinatie met personages die op een goede manier onder je huid kruipen, zorgt dat dit boek in één avond uit is. Daarbij is er ook een goede afwisseling tussen spanning en ‘ontspanning’ want Achter gesloten deuren is een erotische roman en Olivia Lewis weet deze scenes, en zeker ook de wat gewaagdere varianten, heel goed neer te zetten.

Het enige nadeel is het einde… sorry. Dat kan alleen maar goedgemaakt worden door Verlossing. Dus wachten we daar maar op :).

4 sterren

Geschreven door Annette Rijsdam


Biblion-recensie op Bol.com

Luci King, eigenaresse van een vijfsterrenhotel, staat met haar man Benjamin op het punt van scheiden. De rijke Benjamin heeft een affaire met een ander, Luci met Benjamins broer Josh. Van allerlei kanten wordt de inmiddels zwangere Luci gewaarschuwd voor Josh maar het stel zelf zet door. Het gezin waar Benjamin en Josh uitkomen was succesvol, rijk, woonde in een groot huis met personeel maar achter gesloten deuren bleek het ellende te zijn wat nu via hun moeder bekend wordt. Net als alles weer lijkt te lopen ontdekt Luci het jarenlange dubbelleven van Benjamin. In deze roman neemt de erotiek tussen Luci en Josh een belangrijke plaats in. De ik-figuur wisselt tussen beide personen. Het boek is het derde en voorlaatste deel in de "King'-serie en volgt op "Spelen met vuur' (2017) en op "Affaire'* (2019). Het derde deel begint met een samenvatting van de voorgaande delen en eindigt met een cliffhanger. De delen verschijnen in de serie Relaxxx die qua erotiek verder gaat dan de boeken uit de Relaxserie. Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster die anoniem wil blijven.

Geschreven door H.W.L. Keus-Asveld


Recensie op Leesclub De Perfecte Buren

Achter gesloten deuren is een new adult waar de vonken vanaf vliegen. Zowel qua verhaal als op erotisch vlak. Het verhaal is wederom een mix van spanning, sensatie en sexyness, een heerlijk boek! Olivia Lewis weet me nu voor de derde keer volledig voor zich te winnen. De King mannen zijn krachtig en mysterieus, Luci is een heetgebakerde tante die hunkert naar liefde en een sterke arm om haar schouders. Er is verdriet omdat het met Ben niet is geworden wat ze had gehoopt, er is hoop omdat Joshua haar dit wel kan geven. In goed overleg lukt het gedrieën hun situatie te overzien. Maar hoe gaat de buitenwacht hierop reageren en hoe gaan ze dit in praktijk brengen? Omdat ze zoveel met elkaar hebben meegemaakt is het allemaal veel complexer dan je op het eerste oog denkt.

De familie King is doordrongen van schone schijn, geheimen, verzwegen trauma’s en veel oud zeer. Die combinatie geeft dit verhaal meerdere lagen en gaat daardoor verder dan een ‘gewone’ new adult. Natuurlijk liegen de erotische scenes er niet om, maar ze zijn wederom functioneel voor het verhaal en daardoor ook mooi. Het taalgebruik van Olivia Lewis is gedoseerd maar met vlagen wel pittig. Waar ruzie is merk je dat, waar stomende scenes zijn idem. Lewis past zich per situatie aan en dat is knap. Vaak is het zo dat erotiek uitnodigt om ordinair te worden, daar is hier geen sprake van. Maar nogmaals, deze scenes laten verder niet veel aan de verbeelding over.

Dat een nieuw adult ook spannend kan zijn merken we ook nu weer. Het impulsieve gedrag van Luci en Joshua kan zowel heftig als komisch zijn, dat ligt aan de situatie. Er waren scenes waar ik vreselijk om moest lachen, vooral tegen het eind waar Luci Joshua voor de gek houdt in de badkamer. Lewis is heel goed in het beeldend beschrijven van haar personages en gebeurtenissen. Ze doet dat dusdanig waardoor je echt een hekel of juist sympathie voor bepaalde mensen krijgt. De overeenkomsten en verschillen tussen bepaalde karakters versterken het verhaal, zoals de opvliegende aard van Luci en Joshua. De gelatenheid van Ben brengt vaak rust maar het vermoeden dat hier in het laatste deel verandering in gaat komen is groot.

Achter gesloten deuren belicht vooral het familieverhaal en geeft een goed beeld over de jeugd van de broers en hun afkomst. Het verklaart veel over de houding en het gedrag van Ben en Joshua maar ook over hun sterke onderlinge band en vergevingsgezindheid. Die verhaallijn is heel sterk. Er staan na het lezen van dit boek nog wat lijntjes open, er zijn behoorlijk wat vragen waarop we hopelijk in het slotdeel antwoorden krijgen.

Het allerergste is dat Lewis afsluit met een thrillerwaardige cliffhanger… tenenkrommend en spannend! Dit vraagt om deel vier, en heel snel graag! 4 sterren voor de 3e King.

Geschreven door Patrice


Recensie op Samen lezen is leuker

Olivia Lewis. Wat doe je ons weer aan met dit geweldige derde deel in deze King-serie en dan zelf in de rol van Queen of the cliffhanger!

Het start met een terugblik, even een opfrisser en je pakt het verhaal dan ook meteen weer op, echt fijn is dat. Met elk boek word ik meer fan van deze serie want het is snel, het is sexy en er gebeurt gewoon zo lekker veel. Er prijkt niet voor niets erotische roman op de cover en natuurlijk bevat dit verhaal dan ook weer pikante scènes tussen Josh en Luci. Wel, met pikant bedoel ik ook pikant maar het mooie is dat er zeker ook flink op het gevoel gespeeld wordt en daar hou ik van.

Waar ik ook van hou is dat er echt steeds weer ontwikkeling in de personages zit. Vanaf boek één zie je ze veranderen, zie je ze groeien en wat ze meemaken ook zeg. Het gaat allemaal ver maar dat maakt het lezen ook zo heerlijk. Niet nadenken en meegenomen worden in een avontuur waar Goede Tijden, slechte tijden niks bij is. In de eigen no nonsens / recht voor de raap stijl worden grenzen op allerlei fronten veelvuldig over gegaan.

De acties, het taalgebruik, het is af en toe echt ook om te gieren. Om vervolgens hardop lachend toch weer serieuze zaken ingetrokken te worden en de geheimen die dan boven water komen brengen nogal wat gevolgen en plotwendingen met zich mee. Hier land je dus ook in een bed van liefde voor elkaar, in er staan voor elkaar, en deze gelaagdheid maakt dit tot die ware pageturner.

En nu? Nu gaan we weer aftellen want je verlangen naar het slotstuk evenaart het verlangen in deze goddelijke King serie. Want ja, het eind is eigenlijk gewoon een hele grote rotstreek. Dat rotstreken op deze manier zo welkom kunnen zijn dan hè?

Conclusie:
Geheimen, bedrog. Seks, liefde, vertrouwen. Chantage, gevechten, wraak, familie, gezin. King lll has it all!

Wat weer een leesgenot. 9/10 oftewel vier en halve sterren voor Achter gesloten deuren.

Geschreven door Karin Meinen


Recensie op Boekenbeschrijfster.nl

Om ieders geheugen op te frissen begint het boek met een korte terugblik naar het eerste en tweede deel. Voor de volledigheid en om alles goed te kunnen volgen, is het overigens wel verstandig om de vorige delen gelezen te hebben voordat je aan dit derde boek begint.

‘King 3: Achter gesloten deuren’ gaat verder waar het tweede deel is geëindigd. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zit je weer helemaal in het verhaal. Olivia Lewis heeft een fijne schrijfstijl en weet haar lezers van het begin tot het einde te boeien. Doordat dit alweer het derde deel is over Luci, Josh en Benjamin begin je deze personages steeds beter te leren kennen. De auteur heeft de mogelijkheid om haar personages uit te diepen en een duidelijk karakter te geven, en daar maakt ze goed gebruik van. Je ontdekt bijvoorbeeld dat niet iedereen is wie je dacht dat hij of zij was. Erg interessant gedaan.

Op een gegeven moment zit je zo in het verhaal dat je bijna niet doorhebt dat je het laatste hoofdstuk van ‘King 3: Achter gesloten deuren’ aan het lezen bent. Dacht je dat het vorige deel al een mega-cliffhanger had, dan overtreft dit deel dat helemaal. Het einde is haast gemeen te noemen, vooral omdat je nu nog niet door kan lezen in het vierde en laatste deel. Kom maar op met ‘King 4’!

Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust.

Geschreven door Kim de Bruijn-Rompa