King – Deel 3: Achter gesloten deuren

KingOlivia Lewis
ISBN 978-90-8660-399-2
Prijs € 18,95
Verschijnt najaar 2019

Benjamin en Luci halen Josh op uit Frankrijk en hoe gelukkig Luci ook is dat Josh zijn thuis heeft gevonden bij hen, het idee dat hij zomaar kan weglopen staat haar niet aan. Sinterklaasavond volgt snel, een plotselinge aanslag laat het gezin hevig schrikken. Wie zit hier achter en waarom? Dan breekt het nieuwe jaar aan, dat chaotisch begint. De geheimen van de familie King worden ontrafeld, stukje bij beetje komt er naar boven dat er jarenlang een schijnvertoning is opgevoerd. De jeugd van zowel Josh als Benjamin is niet best geweest, Eveline King komt met verbazingwekkende onthullingen over haar gezin en haar huwelijk. Niet veel later komt Luci achter Benjamins leugen, haar wereld stort in. Met behulp van Josh weet ze er weer bovenop te komen. Samen staan ze voor nieuwe uitdagingen, haar plannen voor een eigen hotel lijken werkelijkheid te worden en de relatie met Benjamin komt in rustiger vaarwater. Ondanks de tegenslagen lacht het leven Luci en Josh toe.
Of niet?

Achter gesloten deuren, is het derde deel in de King-trilogie. Eerder verschenen: Spelen met vuur en Affaire.

Josh

Het was een afschuwelijke week. Ik spoor echt niet, voor geen meter. Dat ik dít wilde laten schieten… Ik kijk om me heen. Ben heeft de haard aangemaakt, Luci heeft haar best gedaan en sinterklaasprut opgehangen - alles hangt scheef, maar de intentie was goed - en het ruikt naar lekker eten. Het is gezellig, het is thuis, en ik hoor erbij. Nooit van m’n leven verlaat ik deze bende nog een keer, ik voelde me zo leeg, zó alleen. Nu valt alles op z’n plek, mij krijgen ze met geen stok de deur meer uit. Heb m’n lesje wel geleerd.
Ik hang op de bank, observeer de chaos stilletjes. Luci is bezig in de keuken met een enorme schaal vol hapjes, rent als een kip zonder kop heen en weer en vreet ondertussen alles op. Oliver zit geduldig te wachten, geen idee op wat, en Sophia gilt sinterklaasliedjes. Ben komt naast me zitten, trekt een hoofdpijngezicht.
‘Wat een afschuwelijke schreeuwstem heeft dat kind toch,’ mompelt hij.
Ik schiet in de lach. ‘Heeft ze niet van een vreemde.’
‘Ik ben blij dat je in ieder geval een realistisch beeld hebt van Luci, hoef ik je niet meer uit te leggen dat je met regelmaat die Bose op je kop moet zetten.’
‘Nee, dat hoef je niet uit te leggen.’ Ik check de keuken en zak iets opzij. ‘Hoe is het met… je weet wel? Is Martijn al op de hoogte?’
‘Sinds gisteren,’ fluistert hij. ‘Er was geen goede gelegenheid de afgelopen weken om het te vertellen, zei Heleen. Gaf mij trouwens veel rust, en dat had ik nodig, aangezien er hier genoeg drama was.’ Hij kijkt me aan. ‘Maar nu weet-ie het, het maakt me zenuwachtig, ik hoor maar niets. Geen reactie, Heleen blijft ook stil. Ik heb geen idee waar we staan op dit moment, of er nog meer ellende komt of dat hij het accepteert.’
‘Ik denk dat het stilte voor de storm is.’
‘Dat verwacht ik ook …’ Hij haalt diep adem. ‘Echt Josh, het zijn de omstandigheden en ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheden, dus ik zal ermee dealen en de situatie nemen zoals ie is, maar ik word er diep ongelukkig van. Laat me je dat vertellen. Als ik zo rondkijk, dit huis, mijn gezin… Alles wordt zó anders. Ik weet niet of ik eraan toe ben om dit los te laten en verder te gaan met Heleen en de baby. Het is een heel vreemd idee.’
‘Snap ik…’ antwoord ik twijfelend, ‘maar je gaat Luci niet terugeisen, toch?’ Hij moet de angst in mijn stem horen.
‘Nee hoor, en bovendien heeft ze gezegd dat we niet meer bij elkaar komen, ook als jij was weggebleven. Ze zei dat ze altijd zou wachten op jou. Was redelijk confronterend.’
‘Ai, sorry.’ Ik grijns.
‘Jaja, sorry not sorry.’

1. Wist je toen je begon met schrijven al dat King een vierdelige serie zou worden?
Nee, eigenlijk zou het een trilogie worden! Ik merkte alleen dat ik echt te weinig ruimte over had in deel drie voor het einde dat ik in mijn hoofd had. Toen heb ik overlegd met de uitgever, wil je een héél dik boek drie, of een deel vier? Een deel vier dan maar, zei hij. Dus vervolgens ben ik ook in deel drie meer ruimte gaan nemen om te schrijven, uitgebreider, want er kwam toch een deel vier! Momenteel moet ik nog een tiental bladzijden schrijven voor deel vier en dan is ook die klaar. Een hele klus, uiteindelijk. Vier boeken...


2. Had je van tevoren al een compleet plot voor het hele verhaal in je hoofd of heeft het zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot meer dan het was?

Ik had wel een vage rode lijn in mijn hoofd, maar uiteindelijk gingen de hoofdpersonages hun eigen leven leiden en gebeurde er van alles wat ik van tevoren ook niet had durven denken. Het ontwikkelde zichzelf, eigenlijk. Best leuk, want sommige dingen waren voor mij ook een verrassing. Dan kwam dat idee echt pas op het allerlaatste moment in mijn hoofd.

3. King is behoorlijk succesvol, maar je schrijft onder pseudoniem en wil ook niet dat bekend wordt wie je werkelijk bent. Dat houdt dus in dat je geen boekpresentaties of signeersessies kunt geven. Vind je dat niet jammer? Hoe zorg je voor contact met je lezers?
Dat klopt en dat vind ik heel jammer. Ik ben aan het bedenken hoe ik toch een keer een meet en greet kan organiseren, dat lijkt me namelijk zo leuk! De King serie heeft een flinke schare trouwe lezers en die wil ik echt wel een keer ontmoeten. Vooralsnog heb ik goed contact met ze via de Olivia Lewis Bookpage op Facebook. Lezeressen die mij een privéberichtje sturen, krijgen altijd antwoord. Sommigen willen even kletsen over het boek, anderen zijn nieuwsgierig hoe het gaat aflopen of wanneer het volgende deel verschijnt. Dat contact is erg leuk!


4. Je bent bezig met deel 4. Hoe lang moeten de fans nog wachten op de uiteindelijke ontknoping? En gaat Olivia Lewis daarna verder met een ander boek of was dit wel weer even genoeg?
Ik ga er vanuit dat deel vier verschijnt in het voorjaar van 2020. Ik kan de lezeressen geen jaar laten wachten. Voor mij flink doorschrijven dus, en daarna de redactierondes er snel achteraan. Er zijn veel lezeressen die vragen of er na King een nieuwe serie verschijnt, daar ga ik nog even over nadenken! Ik weet zeker dat Olivia Lewis zich op de kaart heeft gezet in Nederland en België in dit genre. Zonde als ik daar niets meer mee zou doen...Nog een laatste opmerking?
Volg vooral de Olivia Lewis Bookpage op Facebook, voor de laatste nieuwtjes, winacties en binnenkort een feuilleton. Een vervolgverhaal over Luci en Josh, een soort spin-off. Volgen dus!

Recensie op Boekenbeschrijfster.nl

Om ieders geheugen op te frissen begint het boek met een korte terugblik naar het eerste en tweede deel. Voor de volledigheid en om alles goed te kunnen volgen, is het overigens wel verstandig om de vorige delen gelezen te hebben voordat je aan dit derde boek begint.

‘King 3: Achter gesloten deuren’ gaat verder waar het tweede deel is geëindigd. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zit je weer helemaal in het verhaal. Olivia Lewis heeft een fijne schrijfstijl en weet haar lezers van het begin tot het einde te boeien. Doordat dit alweer het derde deel is over Luci, Josh en Benjamin begin je deze personages steeds beter te leren kennen. De auteur heeft de mogelijkheid om haar personages uit te diepen en een duidelijk karakter te geven, en daar maakt ze goed gebruik van. Je ontdekt bijvoorbeeld dat niet iedereen is wie je dacht dat hij of zij was. Erg interessant gedaan.

Op een gegeven moment zit je zo in het verhaal dat je bijna niet doorhebt dat je het laatste hoofdstuk van ‘King 3: Achter gesloten deuren’ aan het lezen bent. Dacht je dat het vorige deel al een mega-cliffhanger had, dan overtreft dit deel dat helemaal. Het einde is haast gemeen te noemen, vooral omdat je nu nog niet door kan lezen in het vierde en laatste deel. Kom maar op met ‘King 4’!

Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust.

Geschreven door Kim de Bruijn-Rompa