Als de lente komt

lentewangeningenGerda van Wageningen
ISBN 9789086600953
Prijs € 17,50
Aantal pagina’s 227
Verschenen 15-11-2009

Marthe heeft een nare periode achter de rug, die heel haar leven op zijn kop heeft gezet. Net als ze denkt eindelijk in rustiger vaarwater te komen, ontdekt ze dat haar zoon wel erg graag op gokautomaten speelt. Al snel rijst het vermoeden dat hij het spelen niet laten kan.
Ook blijkt hij te spijbelen en zijn schoolprestaties hollen achteruit. Lukt het Marthe haar zoon de helpende hand te bieden?

 

Recensie NBD/Biblion

De scheiding van haar man laat bij Marthe van Diepen en haar twee kinderen diepe sporen na. Haar 14-jarige dochter trekt zich in zichzelf terug en de twee jaar oudere zoon Wijnand raakt door verkeerde vrienden verslaafd aan gokken. Om aan geld voor de gokautomaten en het casino te komen steelt hij bij familieleden. Samen met een leraar en de broer van haar beste vriendin probeert Marthe haar zoon van zijn verslaving af te krijgen. Bij hem ligt de keuze tussen zijn verslaving overwinnen of verder afglijden richting criminaliteit. Een familieroman die goed weergeeft wat het doet met een gezin als een kind gokverslaafd is en de gescheiden ouders qua opvoeding niet op een lijn zitten. De angst van de hoofdpersoon om haar kind aan de jeugdzorg kwijt te raken en haar onzekerheid over de manier hem te helpen, zijn goed weergegeven. Het boek verschijnt in de serie Ellesy Relax, ‘een reeks hedendaagse familie- en liefdesromans voor een vrouwelijk publiek’. De bekende vlotte manier van schrijven van de auteur maakt het boek makkelijk leesbaar. Paperback, normale druk. – H.W.L. Keus-Asveld

Pages: 1 2