Hart op drift

wageningenhartGerda van Wageningen
ISBN 9789086601486
Prijs € 16,95
Aantal pagina’s 264
Verschenen 1-3-2011

Anaïs is nog maar kort geleden bevallen van een tweeling als ze op een vreselijke dag ontdekt dat haar man een einde heeft gemaakt aan zijn leven. Haar leven bestaat vanaf dat moment uit enkel zorgen. Ze mist haar man, heeft geen antwoord op de verbijsterende vraag: waarom, en loopt voortdurend tegen allerlei problemen aan. De zorg voor de tweeling rust nu helemaal op haar. De nabestaandenuitkering is onvoldoende om van te leven en het ergste van alles: haar schoonouders verwijten haar dat hun zoon zo ongelukkig was dat hij voor de dood koos. Maar Anaïs beseft dat haar kinderen haar nodig hebben en daaruit put ze de kracht om verder te gaan, alle zorgen onder ogen te zien en te proberen toch weer een waardevol leven op te bouwen. Er blijken toch mensen te zijn, die haar nog kunnen laten lachen.

Gerda van Wageningen heeft sinds 1979 negentig boeken geschreven: historische romans, waarin het plattelandsleven een grote rol speelt en hedendaagse familieromans. Ze woont al ruim 35 jaar in de Hoeksche Waard en werd in 2005 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Recensie NBD/Biblion

Anaïs is net moeder geworden van een meisjestweeling. Hoewel de komst van haar baby’s zorgt voor een hoop drukte, kan Anaïs van haar nieuwe leven genieten. Dat geldt niet voor haar man Bert, die nauwelijks meehelpt in het huishouden en een neerslachtige indruk maakt. Op een avond is Bert verdwenen en later blijkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Naast het zware rouwproces wordt Anaïs ook op de hielen gezeten door haar schoonouders, die haar de schuld geven van Berts dood. Eigentijdse familieroman, waarin de auteur beschrijft hoe het hoofdpersonage omgaat met de zelfmoord van haar man. De schrijfstijl leest makkelijk weg, maar doet soms wat ouderwets aan. Daarnaast lijken sommige passages zich te herhalen, zoals de scènes waarin Anaïs’ schoonouders haar de schuld geven van Berts dood. De roman is uitgegeven in ‘een reeks van ontspannende hedendaagse familie- en liefdesromans, bestemd voor een breed lezerspubliek van alle leeftijden’. De auteur is al ruim dertig jaar actief als schrijfster. Ze schrijft regelmatig een blog op www.gerdavanwageningen.nl. Geschikt voor een wat ouder, breed, vrouwelijk lezerspubliek.
Normale druk en ruime interlinie. – Daniela Koeleman