Mag ik (van) je houden?

Mag ik (van) je houden?Angelique van Dongen
ISBN 978-90-8660-359-6
Prijs € 16,95
Verschijnt mei 2018

Na een mislukt huwelijk met een depressie als gevolg, probeert de 37-jarige Mara uit een diep dal te klimmen. Ze wil alle schepen achter zich verbranden, neemt ontslag op de basisschool van haar woonplaats om niet telkens de confrontatie met haar verleden aan te hoeven gaan. Op haar nieuwe school wordt ze echter volledig buitenspel gezet door haar collega’s waardoor ze na één schooljaar ook hier weer weggaat. Ze besluit op vakantie te gaan met een singlereis waar ze Hein, Mark en Sandra ontmoet. Ze krijgt weer het gevoel dat ze leeft, barst van de energie en heeft zin in haar nieuwe baan in groep acht na de vakantie op een nieuwe school.
In haar klas zit Renske, die een moeilijke periode doormaakt door de scheiding van haar ouders. Renske krijgt al snel een speciaal plekje in het hart van Mara. Zo ook de vader van Renske, Wouter.
Mara weet als geen ander dat het not done is een relatie te beginnen met de vader van een leerling en probeert uit alle macht haar gevoelens te negeren. Hein ziet ze ook nog regelmatig en hij ziet Mara meer dan zomaar een vriendin.
Het schoolkamp van groep acht leidt tot een grote ommekeer in haar leven. Na het kamp wordt Mara wordt op non-actief gesteld en alle ellende begint weer van voor af aan.
Is zij in staat haar leven weer te herpakken en het geluk eindelijk aan haar kant te krijgen?

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is (nog) geen interview beschikbaar.

Biblion-recensie op Bol.com

Deze inmiddels elfde roman van de auteur past in haar oeuvre van pretentieloze, gemakkelijk leesbare verhalen. Aardig geschreven en daardoor geschikt om op een warme zomerdag van kaft tot kaft te lezen. In het eenvoudige liefdesverhaal tussen de lerares Mara en Wouter, de vader van een leerling, worden een paar maatschappelijke thema's aan de orde gesteld: pestgedrag tussen leraren onderling, de consequenties van een onprofessionele relatie en de effecten van een scheiding op kinderen. De schrijfster doet dat op een sympathieke en milde wijze en zorgt ervoor dat de personages geloofwaardig blijven. Nergens echter schuurt het verhaal en hoewel de achterflap anders suggereert is er van een catharsis bij de hoofdpersoon geen sprake, wat de indruk versterkt dat de auteur zich te veel tot veilig terrein heeft beperkt. Ondanks de vele cliché's is het een aardig verhaal dat met een gerust hart in de reistas op vakantie kan worden meegenomen. Het boek is geschikt voor jongere lezers, maar wellicht vooral bedoeld voor hun moeders. Aardige roman over een poging om opnieuw te beginnen in het leven en de consequenties van een maatschappelijk onmogelijke relatie tussen een lerares en de vader van een leerling.

Geschreven door Alice Verheij