Natascha Hoiting

Natascha Hoiting (1973) geboren en getogen in Emmeloord, is eigenaar van een bedrijfsadviesbureau en een organisatie voor reizen naar Schotland. Ze woont in de Noordoostpolder.

Na haar middelbare school volgde ze een toeristische opleiding, waarna ze een bedrijfskundige studie heeft gedaan. In 1998 startte ze samen met haar partner haar eigen adviesbureau in ERP software. Na dit bedrijf in 2019 na meer dan twintig jaar verkocht te hebben, begon ze naast een nieuw adviesbureau ook een reisbureau in Schotlandreizen. Dit om iets leuks te doen met haar grote liefde voor het land waar ze tevens deels woonachtig is.

Toen jaren geleden haar schrijversbloed weer begon te kriebelen schreef ze de romans “Sonata” en “Scarlatto”. Voor deze romans is ze in de bijna onzichtbare wereld van de Italiaanse maffia in Nederland gedoken. De ‘Ndrangheta, de organisatie die in de roman voorkomt, leerde ze kennen toen ze het KLPD rapport ‘De ‘Ndrangheta in Nederland’ in handen kreeg. Het gaf haar inspiratie om de romans te schrijven die zich afspelen in het fictieve, Amsterdamse hart van deze criminele organisatie.

Van jongs af aan had ze al een voorliefde voor historie en dan met name de periode rond de zeventiende eeuw. Naast de werkzaamheden van haar, inmiddels verkochte, adviesbureau startte ze in de avonduren met de opleiding cultuurwetenschappen. Hier leerde ze meer over onder andere haar grote liefde voor de geschiedenis van de Republiek. Vanuit deze interesse is haar historische roman “De Gulden Duvel en de Brief” ontstaan. Deze roman speelt zich af in de zeventiende eeuw ten tijde van de Tweede Engelse oorlog.

Bibliografie
Sonata – Ellessy Relax+ 2018
Scarlatto – Ellessy Relax+ 2019
De gulden duvel en de brief – Ellessy Relax+ 2020