King Alert – vader, leraar en YouTube-ster

King AlertSuzanne Peters in samenwerking met Paul Goudsmit
ISBN 978-90-8660-352-7
Prijs € 12,95
Aantal pagina’s
Verschijnt najaar 2017

Paul Goudsmit is niet alleen vader van twee kinderen en leraar op een middelbare school, maar ook een van de oudste YouTubers van Nederland. Hij heeft duizenden fans op zijn YouTube-kanalen TheKing77NL en King Alert. Kinderen én ouders staan bij evenementen uren in de rij voor een handtekening en hij heeft al meerdere verre reizen mogen maken om games te promoten. Dankzij zijn YouTube-kanalen zijn er nieuwe deuren voor Paul geopend. Zo is hij bezig als DJ en hoeft hij maar een paar dagen per week voor de klas te staan. De media benadert hem daarnaast regelmatig voor interviews of samenwerkingen. Hoe is Paul Goudsmit zo succesvol geworden en hoe ziet zijn leven eruit?

King Alert - vader, leraar en YouTube-ster is een informatief boek over Paul Goudsmit en zijn leven als bekende YouTuber. Interessant voor kinderen en hun ouders! We komen te weten hoe hij als kind was, hoe hij een bekende YouTuber werd en wat de voor- en nadelen zijn van het leven als bekende internetpersoonlijkheid. Ook geeft Paul persoonlijke tips om je eigen YouTube-kanaal te starten. King Alert staat in Nederland qua views in de Top 20 van Nederland, qua naamsbekendheid in de Top 10 en heeft met Instagram 10.800 volgers en met twitter 57.597 volgers. Zijn 2 YouTube-kanalen hebben meer dan 100.000 abonnees!

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Paul Goudsmit

Wat is het leukste dat je als YouTuber hebt meegemaakt?
De allereerste keer de Dutch YouTube Gathering. Het was voor mij de eerste keer dat ik besefte dat ik fans heb. En de eerste keer dat ik voor YouTube naar Amerika ging, en dat is nu al zes keer gebeurd. Het blijft onwerkelijk.

Hoeveel tijd stop je in je YouTube-kanaal?
Ik besteed al snel veertig tot vijftig uur per week aan YouTube. En ik werk daarnaast ook nog op een school voor 16 uur per week.

Wat hoop je dat de lezers uit het King Alert boek halen?
Het leuke van het boek is dat het voor jonge kids leuk is die me volgen, maar ook leuk voor ouders die King Alert kijken of willen weten wat hun kinderen volgen. Maar het kan ook interessant zijn voor mensen van mijn leeftijd, die in een soort midlife-crisis zitten en die kunnen inzien dat je op een andere manier iets uit je leven kunt maken.

Hoe ging de samenwerking met de auteur?
Heel goed. Het was informeel, precies zoals ik het liefst werk. Bij alles wat ik doe is het belangrijk dat ik niet een dominant figuur voor me heb, Soms is dat natuurlijk wel goed, maar als iemand daarin doorslaat en bazig is, dan kan ik daar niet goed tegen. Een ander niet respecteren en andermans ideeën niet negeert.

Suzanne Peters

Waarom een boek over een YouTuber?
YouTube is een beetje een guilty pleasure van me. Ik kijk er graag naar. Ik vind daarnaast de ontwikkelingen erg boeiend, hoe we toch steeds meer online gaan kijken en hoe iedereen zelf content kan creëren. Ik heb het King Alert boek dan ook geschreven omdat het me zelf ook interesseert.

Hoe ging de samenwerking met Paul?
Erg goed! Paul praat gemakkelijk en heeft eigenlijk geen geheimen. Hierdoor hebben we echt alles in het boek kunnen zetten. Ook zaten we erg op één lijn, wat natuurlijk altijd prettig is.

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
Er gaat sowieso weer een liefdesroman van me verschijnen in het voorjaar. En wie weet ga ik in de toekomst wel meer boeken schrijven over YouTubers, daar kan ik nu echter weinig over zeggen.

Biblion-Recensie op Bol.com

Paul Goudsmit (Amsterdam 1977) is een 'doodnormale jongen' die houdt van muziek, entertainen en die sportdocent wil worden. Wegens een blessure moet hij zijn droom opgeven. Via een omweg als leraar start hij zijn YouTube-kanaal, onder de naam 'TheKing', een hommage aan de grote Elvis. Deze uitgave bevat een nauwkeurig overzicht van de beslissingen die Paul nam, voors en tegens van beroemd zijn en hoe je zelf zover kunt komen. Paul heeft al jong een vriendin, met wie hij twee kinderen krijgt. Details over verkering, zwangerschap en opvoeding deelt hij met zijn volgers. Hierin is hij een leraar, die jongeren ook op dat gebied wegwijs maakt. Hij kan als voorbeeld dienen voor jongeren die willen weten hoe ze beroemd kunnen worden en hoe is het om succes te hebben. Handzame uitgave met een frisse lay-out, kleine kleurenfoto's, overzichtelijke lijstjes over Paul, woordenlijstjes en YouTube-kanalen. Pauls fans zijn zowel jongeren als hun ouders. Deze uitgave is derhalve interessant voor volwassenen om te zien wat er onder jongeren leeft en voor jongeren die ook YouTuber willen worden. Vanaf ca. 15 jaar.

Geschreven door Drs. Marianne van den Heuvel