Gesluierd verraad

Boek Leesfragment Interview Recensies Meer

GesluierdverraadHetty Visser
ISBN 978-90-8660-185-1
Prijs € 17,95
Aantal pagina’s 256
Verschenen 1-3-2012

Ze is dertig, verloskundige en single. Als de kans zich voordoet om verpleegsters op te gaan leiden tot vroedvrouw in Aden, grijpt ze die met beide handen aan. Het is altijd haar ideaal geweest om met en voor vrouwen in ontwikkelingslanden te werken.
Wat ze niet kan voorzien is dat de politieke situatie in rap tempo verslechtert na haar aankomst. Rebellen dreigen met aanslagen, stammen voeren onderling strijd. Wanneer ze uiteindelijk goedkeuring krijgt om een dienstreis het binnenland in te maken sluit ze haar ogen voor de gevaren die eraan verbonden zijn. Dat blijkt een misrekening…

Hij is maar kort in Aden. Zijn maatschappij zal voor de kust van Aden een tanker gaan bergen, hij voert met de minister de laatste onderhandelingen. Sceptisch reageert hij op de plannen die ze hem ontvouwt. Maar ergens wordt hij ook geraakt door haar hartstocht, haar onzelfzuchtige wens een verschil te maken voor de vrouwen van dit land.
Als het contract rond is verwacht hij niet meer terug te keren in Aden. Ook dat blijkt een misrekening. Als ze niet terugkomt van een reis in het binnenland, dat geteisterd wordt door stammenoorlogen en terroristische aanslagen, wordt een beroep op hem gedaan. Dan ontdekt hij dat ook zijn passie weer kan ontvlammen.

Voor Hetty Visser in Wageningen kwam wonen reisde ze naar verre oorden, waaronder Aden (Jemen), waar deze roman zich afspeelt in de periode tussen december 1989 en mei 1990 (de hereniging van Noord- en Zuid Jemen)

Pages: 1 2 3 4 5