Voorbij de einder

Boek Leesfragment Interview Recensies Meer

einder-luitenHetty Luiten
ISBN 978-90-8660-202-5
Prijs € 18,75
Aantal pagina’s 284
Verschenen 10-9-2012

Janieta en Rieks zijn 16 jaar getrouwd en hebben een druk gezin. Hun oudste dochter, Ankie, is op veertienjarige leeftijd moeder geworden en Janieta, Ankie en de grootouders van de vader zorgen om de beurt voor de baby. Ankie heeft het daar moeilijk mee. Fleur is immers háár dochter. Zij wil dan ook degene zijn die bepaalt wanneer Fleur gaat slapen, wat ze eet en wanneer ze dat doet. Soms houdt ze Fleur dan maar het liefst op haar kamer.

Een van de andere dochters, Esther, krijgt verkeerde vrienden en raakt verwikkeld in een zaak waarbij gestolen kleding wordt verhandeld. Janieta wordt op haar werk bijzonder gewaardeerd. Haar vreugde over haar eigen ontwikkeling wordt overschaduwd door de zorgen om haar man. Rieks belandt in een midlifecrisis. Hij trekt zich steeds vaker terug op zijn kamer en ontdekt het chatten. Zijn escapades zorgen bijna voor een breuk in het huwelijk.

Een licht herziene druk van de gelijknamige roman die eerder verscheen in 2004 en is het eerste deel van een serie vier zelfstandig te lezen boeken.

Pages: 1 2 3 4 5