Gebroken glas

Gebroken glasSuzanne Peters
ISBN 978-90-8660-274-2
Prijs €
Aantal pagina’s
Verschijnt mei 2015

Nadat Nikki haar droom heeft verwezenlijkt met haar eigen Bed and Breakfast, blijkt het qua bezoekersaantallen flink tegen te vallen. De openstaande rekeningen stapelen zich op. Net op het moment dat ze met haar handen in het haar zit, krijgt ze twee mannen over de vloer. De één heeft meteen een geheimzinnige aantrekkingskracht op haar, terwijl de ander haar de kriebels bezorgt. Ze doe haar uiterste best het tweetal het naar de zin te maken, zodat ze hopelijk wat positieve recensies achterlaten. De mannen zijn echter niet op vakantie en hebben overduidelijk iets te verbergen. Wat is hun geheim?

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

1. Gebroken glas gaat onder meer over vertrouwen. Komt dit thema in meer van je boeken voor?
Ja, het is wel een thema dat ik vaker in mijn boeken gebruik, maar altijd op een andere manier. Ik probeer de lezer telkens wat anders te geven en mezelf niet te veel te herhalen. Wanneer je liefdesverhalen schrijft, denk ik dat vertrouwen sowieso een erg belangrijk aspect is.

2. Wat voor boodschap wil je met Gebroken glas meegeven aan je lezers?
Dit is één van de weinige boeken die ik heb geschreven waar ik niet direct een boodschap aan wil meegeven. Ik wil vooral dat mensen lekker ontspannen zijn als ze lezen en genieten van het verhaal.

3. Je kondigde eerder aan dat je volgende roman luchtiger zou worden dan Min of meer, je vorige liefdesroman. Toch lijkt Gebroken glas erg spannend. Wat is er gebeurd?
Met luchtiger bedoelde ik vooral dat ik geen zwaar thema zou gebruiken. Min of meer gaat over eetstoornissen en dat maakt het verhaal al meteen erg heftig. In Gebroken glas zit ook wel de nodige drama, maar omdat het thema minder zwaar is, heb ik het tijdens het schrijven ervaren als een luchtiger boek dan Min of meer.

4. Wat kunnen we na Gebroken glas nog meer van je verwachten?
Voor najaar 2015 staat Exit Usa gepland. Dit boek gaat over Lana, die na haar relatiebreuk naar Amerika gaat om even tot rust te komen en haar gedachten te ordenen. Ze boekt een groepsreis, maar dan blijkt dat haar ex bij haar in de groep zit en hij is niet van plan om haar opnieuw te laten gaan. Verder zijn er nog meer plannen voor boeken, maar daar kan ik nog weinig over zeggen.

Lezersrecensie op Hebban

De voorkant van dit boek doet je eerder denken aan een thriller dan aan een liefdesroman. De naam van de schrijfster in het roze en het woord liefdesroman in de rechterbovenhoek op de kaft geven echter aan dat dit niet zo is.

Het boek gaat over Nikki die in Twente een bed en breakfast is begonnen met de erfenis van haar vader. De zaak is 2 maanden open maar er zijn nog geen gasten geweest en de inkomsten blijven dus uit.

Nikki is dus wat blij als er opeens een man (Dimitri) verschijnt die een kamer wil huren. De man draagt zwarte kleding en een zonnebril en Nikki voelt zich niet echt op haar gemak bij hem. De man heeft nog een ander manspersoon (Sam) bij zich er samen betrekken zij de kamer.
Er hangt duidelijk iets duisters om deze 2 mannen, wat hebben zij te verbergen?
Als Nikki dan ook nog gevoelens voor de ietwat schuchtere Sam krijgt en de heren na een ondoordachte actie van Nikki de bed en breakfast verlaten doet Nikki er alles aan om ze te traceren zodat ze 1 en ander uit kan leggen.

Of zij ze vindt en de zaak uit kan leggen en wat het verhaal achter de 2 gasten is, hiervoor dien je zelf het boek te lezen.

Het boek leest super snel. Korte hoofdstukken en een vlotte schrijfstijl. Geen hoogstaande literatuur maar wel een boek om even ontspannen een feelgoodverhaal te lezen.

Geschreven door Elly


Recensie op The Book Girl

Wanneer je van dit boek de voorkant ziet en de titel verwacht je heel wat anders dan er op de achterkant vermeldt staat. De voorkant doet duister aan, de titel vertelt absoluut niks over het verhaal. Dus als je denkt een spannend boek te gaan lezen zit je op het verkeerde pad. Zoals rechts in de bovenhoek staat is dit een liefdesroman. Het verhaal leest als een trein, makkelijk en vlot.

Nikki is een zelfstandige vrouw die haar droom wil verwezenlijken. Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt, haar grootste struikelblok is geld. Dimitri en Sam, twee gasten in de B&B van Nikki, de een geheimzinnig, een beetje vreemd heeft duidelijk de touwtjes in handen, de ander is meer verlegen en op de achtergrond. Tot één van de twee voelt Nikki zich aangetrokken en dat is duidelijk wederzijds.

Waarom doen Dimitri en Sam zo geheimzinnig, wat houden ze achter, waarneer ze ineens vertrekken snapt Nikki er niets meer van. Via social media komt ze achter hun ware identiteit en zal er alles aan doen om Sam terug te krijgen.


Recensie op Hebban

Gebroken glas, geen vrolijke titel voor de nieuwste liefdesroman van Suzanne Peters. Ook het boek zelf ziet er in eerste instantie niet erg feelgood uit: de cover is zwart, de letters zijn grijs. Alleen de roze details doen vermoeden dat dit geen thriller is, maar een fijn feelgood-boek.

Het draait allemaal om Nikki en Sam in het nieuwe boek van Peters. Nikki is de nuchterheid zelve, woont in Twente en heeft net haar eigen Bed and Breakfast geopend. Nou ja, haar bedrijf is al twee maanden open, maar er is nog geen klant geweest. Ze zit met haar handen in het haar. Als Sam met zijn vriend Dimitri opeens de Bed and Breakfast binnenkomt, is Nikki maar al te blij. Haar eerste klanten zijn er, eindelijk. Nikki vindt het geweldig, ondanks dat Dimitri er nogal creepy uitziet met zijn zwarte kleding en zonnebril.

Dimitri en Sam zijn twee vrienden uit Amsterdam. Ze, of eigenlijk voornamelijk Sam, zijn naar Twente gereden omdat Sam in de problemen zit. Hij moest weg uit de Randstad, even ergens anders heen om tot rust te komen. 'Dimi' helpt hem daar graag bij, ze zijn tenslotte vrienden.

Deze twee verhaallijnen maken deze liefdesroman tot een boeiend verhaal. Zeker vanwege Sams verhaallijn die vooral in het begin ontzettend mysterieus is. De gesprekken die hij voert met Dimitri zetten aan tot doorlezen. Zo zegt Sam bijvoorbeeld: ''Dimi, ik kan hier niet blijven. Dat begrijp je toch zeker wel?'' en ''Ik ben sinds gisteravond al zeker dertig keer gebeld''. Door dat soort zinnen - die wel iets zeggen, maar eigenlijk ook niets - sla je bijna onbewust pagina na pagina om.

De makkelijk te lezen schrijfstijl van Peters draagt ook bij aan het hoge doorleesgehalte van het boek. De zinnen zijn veelal kort, de woorden makkelijk en de opbouw van de alinea's is voor iedereen begrijpelijk. Het moeilijkste aan het boek zijn hooguit de twee verhaallijnen die in het begin soms wat onbegrijpbaar zijn. Je weet nog niet hoe de verhalen samen komen en dat zorgt soms voor wat verwarring. Al is die verwarring niet heel erg en zet dat wederom aan tot verder lezen. Je wilt tenslotte onder die sluier van mysterie kijken, die als het ware over het hele verhaal hangt.

Suzanne Peters schrijft boeken die makkelijk te lezen zijn. Geen hoogstaande literatuur, wel redelijk fijne feelgoodboeken met allerlei onderliggende thema's. Gebroken glas is een aanrader als je daarvan houdt, al stipt ze in dit boek wat minder heftige (actuele) thema’s aan. Andere boeken van de schrijfster gaan namelijk over thema's als overgewicht, anorexia of een dwangstoornis, dit boek gaat voornamelijk over liefde en vertrouwen - een terugkomend onderwerp in vele boeken.

Geschreven door Paula Heeger


Recensie op de Boekensalon

Nikki heeft een droom: een eigen ‘Bed and Breakfast’ openen in het oosten van Nederland. Nadat haar vader komt te overlijden en er een geldbedrag vrijkomt, is haar droom een stap dichterbij. Het wil alleen totaal niet vlotten met het aantal bezoekers. Wanneer er op een dag plots twee mensen langskomen, is ze erg opgetogen. Het zijn namelijk haar allereerste klanten. De bezoekers, Sam en Dimitri, zijn twee geheimzinnige mannen die op het eerste gezicht een gesloten leven leiden. Nikki weet niet wat ze van hen moet denken, maar wanneer de enge langharige Dimitri vertrekt voor een paar dagen komt ze nader tot Sam, de aantrekkelijkste van de twee. De aantrekkingskracht tussen hen is duidelijk te voelen, maar wanneer Nikki meer te weten wil komen over Sam, deinst hij terug. Wat verbergt hij voor haar? Het luchtige verhaal van Suzanne Peters (1985) is op een romantische manier geschreven. Het eigentijdse verhaal leest vlot en laat de lezer met een goed gevoel achter. Het is bedoeld voor een breed vrouwelijk publiek.

Er is (nog) geen extra informatie beschikbaar.