De geschiedenis van het voetbal

voetbalDiverse auteurs
ISBN 9789086601233
Prijs € 11,95
Aantal pagina’s 77
Verschenen 15-6-2010

WWW-Sport, spel & dans is een serie informatieve boekjes over interessante onderwerpen , die met sport, sportevenementen, spel en dans te maken hebben. Geschikt voor spreekbeurten en werkstukken.

Voetbal is één van de populairste sporten ter wereld. Iedereen heeft het wel eens gespeeld en in Nederland zijn de meeste mensen wel supporter van een voetbalclub.
Het moderne voetbal zoals we dat nu kennen is rond 1850 ontstaan in Engeland. De meeste mensen denken dan ook dat de Engelsen het hebben uitgevonden, maar dat klopt niet helemaal. Duizenden jaren geleden werd er al gespeeld met een bal. Door Chinezen en Japanners, maar ook door de indianen. De voetbalsport heeft een lange geschiedenis en gaat duizenden jaren terug.
In dit boekje vind je de geschiedenis van het voetbal vanaf het begin. China en Japan komen er in voor, net als de verschillende volken die in Amerika al voetbalden.
De balspelen die in Europa gespeeld werden, worden hier ook genoemd. Natuurlijk kun je ook lezen hoe het voetbal zich in Engeland ontwikkelde en zich verspreidde over de hele wereld en hoe uiteindelijk de FIFA en de UEFA ontstonden en toernooien gingen organiseren. Ook aandacht voor vrouwen-voetbal en futsal.

Auteur: Josee Wouters