Hulphonden

Hulphonden Diverse auteurs
ISBN 978-90-8660-120-2
Prijs € 11,95
Verschenen 6-5-2011

Mensen hebben honden afgericht en zijn de baas over de hond geworden. Honden hebben geleerd onze commando’s op te volgen. Sommige honden gaan zelfs jarenlang naar school, omdat ze een missie hebben. De missie om mensen te helpen.

In dit boek lees je meer over deze hulp- en geleidehonden, maar over reddingshonden en honden bij de politie. Welke taken voeren welke honden precies uit? Hoe worden ze daarvoor opgeleid? Wie krijgt zo’n hond toegewezen en waarom? Op al die vragen geeft dit boek antwoord.

Auteurs: Myrte Gay Balmaz en Margreeth Kooiman

 

Hulphonden – recensie in Dieren4u

Dit is niet zomaar een boekje over honden, maar het gaat over rasechte helden met een serieuze carrière. Honden die namelijk een belangrijke levenstaak bij zich dragen, soms balancerend op het randje van de dood. Denk hier bijvoorbeeld aan: de blindengeleidehond, hulphond voor: rolstoelers, doven, mensen met epilepsie, kinderen met autisme.
En dan mag je de andere types zeker ook niet vergeten: honden die mensen ondersteunen tijdens reddingacties van een aardbeving of een lawine: zoekende naar overlevenden, of drenkelingen, en soms helaas ook doden zoeken in het water.
Natuurlijk zijn er ook nog politiehonden die een inbreker, of een overvaller staande kunnen houden, of bewakingshonden van een bepaald terrein, of honden die drugs, explosieven speuren. Daarnaast zijn er honden die speciaal zijn opgeleid om een straatruzie te sussen.

Als je op zoek bent naar speciale informatie voor je werkstuk, dan is dit het juiste boekje. Achter in het boekje staan nog nuttige adressen als je nog meer informatie zoekt. Verder is het kort en krachtig uitgelegd evenals de onderlinge verschillen in situaties. Ook kom je te weten welke rassen heel populair zijn voor een bepaalde doelgroep.
Een ding is zeker: wij kunnen niet meer zonder een hond! Ze zijn in ons huidige maatschappij beslist onmisbaar geworden.
Recensie: Inge Arons